SAGOLIK HIMMEL



21 nov-11
Att himlen kan vara så sagolikt vacker när man skickar iväg barnen varje morgon...

DU FINNS ÖVERALLT <3



20 NOV-11
Det känns så konstigt att du, Michael Söderlund Bagarn är på andra sidan nu. Man blir påmind om dig varje dag. Du finns i pojkarnas rum (Ringmors lapptäcken som du gav dom) Du finns i vårat vardagsrum (de vackra kuddarna med fåret och 2 hjärtan som symboliserade dig och Isac där det stog " We Love You" som du och Isac gav mig) I köket ( Vita fina Formarna som du sa att jag skulle duka fint med) Vi bytte porslinet som du sa) Sovrummet påminner mig om då du hjälpte oss att tapetsera. Så vita och snygga vi blev av all slipning av spackel osv...
 I stugan finns du också ( Fann en teckning igår som du ritade. Den ska jag rama in och sätta upp i stugan) När jag bakar finns du alltid med mig i tankarna... Jag kommer aldrig att glömma din fina vänskap, all hjälp och allt det du sagt. Saknar dig så... KRAM

MIN PASSION



16 nov-11
Kan inte säga annat än att jag brinner för att baka och stöka på med Händerna! Det här är mitt handarbete som får mig att må gott ;)

SAKNAR ER SÅ MYCKET



15 NOV-11
Ikväll satt jag och ritade tillsammans med barnen. Mitt resultat blev detta. Vi hade tatueringsmålning som tema ;)
Men jag tror inte att jag ska ha den här.
Bilden ritade jag för att jag saknar mina förlorade nära och kära som gick bort i somras. Önskade att jag fick tillbaka er och allt var som vanligt igen...

SAKNAR R OERHÖRT MYCKET!
<3
FARMOR BIRGIT
<3 KRISTOFFER
<3 MICHAEL VÅRAN ÄLSKADE BAGARN


HEMMA IGEN <3



14 Nov-11
Emelie kom hem från Frankrike ikväll. Hon hade till och med kökp gåvor den lilla tokfian. Mycket fin skål med smarriga chokldpraliner från Flers.


Jag fick en sån underbar fin Ängel av min älskade dotter. Är så glad över den.

Tack min sötunge! <3

CHOKLADPRALINER



14 NOV-11
Vilken snäll man jag har som gav mig en sån fin present bara sådär... Kanske det var i stället för blommor. Vem vet? ;)
Frågan är bara hur jag ska kunna hålla mig från att prova göra chokladpraliner innan julbaket. Kan hända att jag tjuvstartar.

Lycklig ägare till bok och formar iallafall.

KNOPPAR PÅ KÖKSSOFFAN



14 nov-11
Tog mig i kragen och satte fart på penseln igen.
Nu ska knopparna bli vita, så att de får sättas på kökssoffan där de hör hemma. :)

14 nov-11  Tog mig i kragen och satte fart på penseln igen. Nu ska knopparna bli vita, så att de får sättas på kökssoffan där de hör hemma. :)

FARSDAGS ÖVERRASKNING



13 nov-11
Överraskade min far och barnens far med en Farsdagstårta som jag bakade till dom.
Marsipantäcke och med Dajmfluff i fyllningen.


Himlen skapade ett spännande sken på morgonen. Mysigt!


Min älskade pappa fick sig en brandfilt till Farsdagspresent. Det gillades :)


Barnens far fick en STOR väggklocka halvmeter x halvmeter. Jag tror att man inte kan missa se den på väggen i allrummet ;)


Farsdagsmiddagen blev
OXFILÉPLANKA MED BACONRÖRA, HEMGJORD POTATISMOS OCH BEA.
Efterrätt:
FARSDAGSTÅRTA


FARSDAG <3



13 nov-11
Grattis på farsdag pappa! Jag älskar dig! Du är en pappa som man inte kan låta bli att tycka om så mycket! Du betyder mycket för oss alla! Var rädd om dig och slit inte sönder dig.

<3<3<3 KRAM <3<3<3

MATMUFFINS



11 nov-11
Idag har jag provat att laga MATMUFFINS för första gången. Det gillades verkligen av familjen.
Fick baka en omgång till på eftermiddagen. Det blir perfektt att ha med sig som Lunchfika i ishallen imorgon.
Dom och Sockerkringlor ska med i fikakassen.

Ingredienser:
75 g SMÄLT SMÖR/MARGARIN
2 ÄGG
3 dl FILMJÖLK
6 dl VETEMJÖL
3 tsk BAKPULVER
½ TSK SALT

Blanda alla torra ingredienser först.
Smält smöret och häll i det + äggen och filmjölken i mjölblandningen.
Rör till en tjock smet.

Skär små bitar av önskat innehåll... tex
- skinka, lök, färska tomater, riven ost efter tycke. 
- salami, lök, oliver, färska tomater, fetaost eller camembert
- kyckling stekt eller grillad, lök, paprika, färska tomater, riven ost

Blanda i bitarna i smeten och klicka i lagom mängd i matmuffinsformar eller stora bullformar.
Garnera med lite riven ost på toppen.
Grädda ca 180 grader varmluftsugn 200 Vanlig ugn. Ca 15-20 minuter tills dom fått lagom färg.

Kan ätas kall som varm.


MAGISK BILD



11-11-11
Jag vet inte...men jag gillar verkligen den här bilden som jag tog idag runt 10-11 tiden.
Den lilla runda pricken lyser upp en liten aria kring sig i ton av rött.
Man skulle kunna tro att man hade "besök" av någon på andra sidan ;)
Vad det än är och hur det blivit till spelar ingen roll. Jag gillar bilden och tror på det jag vill tro på.
Tog fler bilder men bara den här gav sådan annorlunda bild.

I övrigt har dagen varit mer än lugn. Nästan för lugn. Iallafall på förmiddagen.
Sedan kom jag upp i fart och passade på att baka några Matmuffins. De blev mycket goda och omtyckta.
Gjorde en repris efter ett tag.
Målningen av stolen som jag så stort skulle göra kom åt sidan. En annan dag får det bli.

LUGN 111111

11-11-11



11-11-11
Imorse då jag var ute med hunden låg dimman över sjön. Man ser ingenting av vattnet.
Frosten på backen var härlig att gå på. Det knarrade under skorna och mina fotsteg låg kvar i gräset.
Det är dax att inse att nu kommer vintern... Tänk att det är snart mitten av november och inte en snöflinga.


FESTFRISYR



10 nov-11
Min dotter Amanda har gjort en liten söt festfrisyr på mig idag då den hade öppet hus på skolan. Hon blir nog en duktig frisör då hon går ut skolan. :)




FROST



10 nov-11
Idag har frosten legat kvar på backen hela dagen. Trots att solen har visat sig ville inte frosten smälta bort. + 2 grader. Ikväll kl 21 var det - 4 grader kallt...usch! Vintern närmar sig.
Hunden trivdes i gräset iallafall.

SOCKERKRINGLOR


10 nov-11
Idag tog jag fram lite lust till at baka Sockerkringlor. Alltid lika roligt att överraska sig själv då man inte har planerat att baka... degbunken fram och degkrokar på plats. Sen är det bara att knåda och leka ;)

200 gram SMÄLT SMÖR
50 gram JÄST (1 paket)
5 dl MJÖLK
½ tsk SALT
1 dl SOCKER
2 tsk MALD KARDEMUMMA
Ca 12 dl MJÖL

Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till ca 37 grader
Smula ner jäst i en bunke och häll i degvätskan och rör om tills jästen har smält.
Häll i resten av ingredienserna och vispa med degkrokar tills degen blivit slät.
Jäs i ca 30 minuter
Dela degen i 2 delar och kavla ut... se enligt bilderna ;)


Kavla ut degen och pensla på smält smör, kanel och socker
Vik från den ena kortändan mot mitten


Vik andra kortändan över till andra sidan


Kavla igen till lagom tjock och avlång deg


Skär sedan i ca 1-1,5 cm remsor.


Snurra remsan försiktigt.


Forma till en kringla.
Grädda 175 grader i 10-12 minuter (varmluftsugn)


Smält lite smör och pensla på Kringlan och doppa i Strösocker.
NJUT! :)

TIPS:
När kringlorna har kallnat lägg dom i frysen utan penslad smör och socker.
Ta fram då det är dax att njuta till en kopp kaffe ;)
Tina kringlorna och pensla på smör och doppa i sockret.


JULPYSSEL PÅ GÅNG


9 Nov-11
Årets första JULPYSSEL med pojkarna.



Klistra, sy och Brodera... och lite fantasi så blir det snart en TOMTE
Vilka Kreativa pojkar jag har! Måste ligga i mina anlag ;)

STOLT MAMMA <3


STOL FYND



7 Nov-11
Vem kunde ana att jag skulle bli lyckligt lottad till att bli ägare av den här underbara fina stolen. Vilka trevliga fynd man gör ibland. Man känner långt in i själen då allt känns bara rätt att köpa en ska man verkligen fäster sig fast vid. Då är det bara att slå till ;)

SÅ NÖJD :)

BUKETT I ORANGE



5 NOV-11
Inte varje dag som man får en vacker bukett att sätta på bordet.
Passar alldeles utmärkt till Halloween då färgerna passade så bra. :)

HALLOWEEN MIDDAG


LÄSKIG KÖTTFÄRSHAND MED BACON OCH MANDELNAGLAR


FINGRAR GJORD PÅ PRINSKORV OCH MANDEL


SKÖLDPADDA GJORD PÅ KÖTTFÄRS, PRINSKORV OCH BACON


HALLOWEENMIDDAGEN DEN 5 NOVEMBER 2011


EFTERRÄTTEN BLEV CHOKLADFONDU MED HALLOWEENFÄRGADE FRUKTER

TOMATBRÖD MED TOMAT OCH TIMJAN



5 Nov-11
Eftersom de tvar Alla Helgons Dag passade jag på att bjuda familjen och några av släkten på en smarrig Halloween middag hos oss.
Jag tog fram degbunken  och knådade ihop ett brytbröd i form av en Pumpa.

Ingredienserna i brödet var:

50 g JÄST
7½ dl VATTEN (37 grader varmt)
1 burk KROSSADE TOMATER
1 tsk SALT
1-2 msk TIMJAN
3-4 msk OLIVOLJA
2½ liter vetemjöl

Häll i det uppvärmda vattnet och häll i bunken tillsammans med Jästen.
Blanda sedan i resten av ingredienserna och vispa med degkrokar tills degen fått en slät känsla.
Låt jäsa i ca 30 minuter
Lägg upp på ett bakbort och dela degen i 2 bitar.
Dela biten i lika stora delar och lägg tätt intill varandra och forma till en pumpa.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 till.
Grädda i 175 grader varmluft 200 grader vanlig ugn i ca 30 min


FÄRGIGGRÄDDA PUMPABRÖD

SNICKERSKAKOR



INGREDIENSER

350 gram jordnötssmör

2 dl sirap

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

5 dl Krossade Cornflakes

1 dl kokos

250 gram blockchoklad

0,5 msk olja

GÖR SÅ HÄR

Blanda allt utom cornflakes, kokos, blockchoklad och olja i en kastrull.
Värm upp på svag värme, och låt ingredienserna smälta ihop
Rör ned krossad cornflakes och kokos.
Bred ut "smeten" i en bakplåtspapperklädd form. (Smeten är tjock och
formbar, så du behöver inte ha någon speciell storlek på formen.) Det ska vara
ca 2-2,5 cm tjockt
Smält blockchokladen i micron. Tillsätt 0,5 msk olja för extra glans och
smidighett. Rör.
Bred ut den smälta chokladen på kaksmeten. Låt stelna något i kyl.
Skär kakan i små fyrkantiga bitar, lagom stora att stoppa i munnen. 2x2 cm
brukar bli lagom
Förvara i kyl. Ta fram ca 10 min innan servering.

MUMS!


LUSSEKATTER LUSSEBULLAR SAFFRANSBULLAR



INGREDIENSER

50 g JÄST
5 dl MJÖLK
1 paket SAFFRAN
200 g SMÄLT MARGARIN, SMÖR
2 dl STRÖSOCKER
0,5 tsk SALT
2 st ÄGG
15-16 dl VETEMJÖL

GARNERING

1,5 dl russin
1 st Ägg, uppvispat

Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i kastrull och häll i mjölken och värm till 37 grader och häll lite över jästen. Rör tills jästen löst sig, tillsätt resterande mjölk, smör, saffran, salt, socker och ägg

Tillsätt mjölet. Arbeta degen med degkrokar minst 10 minuter. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Knåda igenom degen på bakbordet. Dela den i fyra bitar. Dela varje bit i ca 10 bitar. Rulla ut till ca 25 cm längder. Snurra ändarna mot mitten från var sitt håll till en lussekatt.

Tryck i russinen. Låt bullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bullarna med det uppvispade ägget. Grädda mitt i ugnen 5-6 minuter.


STARK SOM TUSAN



3 nov-11
Ikväll kom gubben hem med dunderstark sås som man absolut inte ska smaka direkt som den är. Snacka om stark!
Den här flaskan komme säkerligen räcka i MÅNGA år...den kommer aldrig att ta slut kan jag lova.

SLIPA TVÄTTA MÅLA



2 nov-11
Nu är det stolarnas tur att få bli vita. Det som är tråkigaste är att slipa och tvätta dom innan målningen.
Men nu är det på G iallafall. Det känns skönt.
Amanda ska snart få ta över och göra klart dom. Tur att hon gillar att måla ;) Precis som sin mor.

RESER TILL NORMANDIE



1 NOV-11
Idag har jag och döttarna haft en trevlig och rolig dag tillsammans. Vi har skrattat och tokas med varandra medan vi försökte att koncentrera oss på inhandlingen till äldsta dotterns Utbytesstudentresa till Normandie, Flers i Frankrike. Ett 40-tals elever drog iväg ikväll med buss till S-holm för att sedan ta flyget ner till Paris.
Hoppas verkligen att de får fint väder och inga sjukdomar.

Jag skickade med en Osthyvel med renhornsskaft och 2 nyckelringar med renhorn och en älg. Minst 1 kg lösgodis följde också med i presentpåsen till familjen som Emelie ska bo hos.

Det här kommer att vara en upplevelse som blir både nyttig, lärorik och spännande.

<3<3<3

SNÄLLA HJÄLP MIG !!!!!!

31 OKT-11
GÅ GÄRNA IN HÄR OCH RÖSTA PÅ MIN SUPERFINA BILD PÅ VITA TIGERUNGAR SOM JAG FOTADE I JUNSELE DJURPARK...............

http://kampanj.resdagboken.se/kenya/galleribild.php?photoID=1176&page=0 

TACK PÅ FÖRHAND!

RSS 2.0