Follow on Bloglovin

LUSSEKATTER LUSSEBULLAR SAFFRANSBULLAR



INGREDIENSER

50 g JÄST
5 dl MJÖLK
1 paket SAFFRAN
200 g SMÄLT MARGARIN, SMÖR
2 dl STRÖSOCKER
0,5 tsk SALT
2 st ÄGG
15-16 dl VETEMJÖL

GARNERING

1,5 dl russin
1 st Ägg, uppvispat

Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i kastrull och häll i mjölken och värm till 37 grader och häll lite över jästen. Rör tills jästen löst sig, tillsätt resterande mjölk, smör, saffran, salt, socker och ägg

Tillsätt mjölet. Arbeta degen med degkrokar minst 10 minuter. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Knåda igenom degen på bakbordet. Dela den i fyra bitar. Dela varje bit i ca 10 bitar. Rulla ut till ca 25 cm längder. Snurra ändarna mot mitten från var sitt håll till en lussekatt.

Tryck i russinen. Låt bullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bullarna med det uppvispade ägget. Grädda mitt i ugnen 5-6 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0