Follow on Bloglovin

TOMATBRÖD MED TOMAT OCH TIMJAN



5 Nov-11
Eftersom de tvar Alla Helgons Dag passade jag på att bjuda familjen och några av släkten på en smarrig Halloween middag hos oss.
Jag tog fram degbunken  och knådade ihop ett brytbröd i form av en Pumpa.

Ingredienserna i brödet var:

50 g JÄST
7½ dl VATTEN (37 grader varmt)
1 burk KROSSADE TOMATER
1 tsk SALT
1-2 msk TIMJAN
3-4 msk OLIVOLJA
2½ liter vetemjöl

Häll i det uppvärmda vattnet och häll i bunken tillsammans med Jästen.
Blanda sedan i resten av ingredienserna och vispa med degkrokar tills degen fått en slät känsla.
Låt jäsa i ca 30 minuter
Lägg upp på ett bakbort och dela degen i 2 bitar.
Dela biten i lika stora delar och lägg tätt intill varandra och forma till en pumpa.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 till.
Grädda i 175 grader varmluft 200 grader vanlig ugn i ca 30 min


FÄRGIGGRÄDDA PUMPABRÖD
Trackback
RSS 2.0