Follow on Bloglovin

KANEL- OCH APELSINSNURROR

225 g RUMSTEMPERAT SMÖR
2 1/4 dl STRÖSOCKER
FINRIVET SKAL AV 1 APELSIN
1 ÄGGULA
4 tsk NYPRESSAD APELSINSAFT
4½ dl VETEMJÖL
1 nypa SALT
2 tsk MALD KANEL


Vispa smör/margarin, strösocker och rivet skal från en apelsin


Blanda i resten av ingredienserna utom kanelen till en slät deg. Ta 2 tsk av den nypressade apelsinsaften i degen.
Låt den vila i kylen ca 30-60 minuter.
Ta ut den sedan och kavla ut degen mella 2 bakplåtspapper. Längd ca 30 cm.


Pensla på med 2 tsk pressad apelsinsaft och strö över kanelen.
Rulla ihop till en rulle. Ett tips: Ta hjälp med en degskrapa vid behov.


Låt rullen vila i kylen ca 30 minuter och skär sedan upp den i ca 30 bitar.
Grädda i 190 grader ca 10-12 minuter tills kakan fått lite färg.


KLART ATT ÄTAS...MUMS!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0