Follow on Bloglovin

WIENERSTÄNGER MED SYLT

 
50-60 St
DEGEN:
250 g rumstempererat smör
1½ dl strösocker
2 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl sylt 
 
GLASYR:
1½ dl florsocker
1½ msk vatten
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Rör samman smöret med sockert pösigt. Rör sedan i äggen, ett i taget.
Blanda vetemjölet med bakpulvret. Blanda sedan i mjölblandningen med det övriga.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Dela degen i fyra delar och rulla dem sedan till fyra rullar, lika långa som plåten.
Gör en fördjupning med fingret i mitten längs med hela rullarna. Fyll sedan skåran med sylt eller gelé.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt dem sedan svalna.

 
 
Blanda samman florsocker och vatten till en jämn glasyr. Bred sedan ut glasyer över syltskåran och låt stelna.
 
Skär längderna i snittar i önskad tjocklek.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0