Follow on Bloglovin

SEMLOR


24 feb-12
Den här veckan bakade jag 2 omgångar med semlor. Den andra omgången gjorde jag om receptet lite, så att jag fick bullarna som jag ville ha dom

INGREDIENSER:
50 g JÄST
175 g SMÄLT MARGARIN
5 dl uppvärmd MJÖLK 37 grader
1½ dl KOLSYRAT VATTEN
2 dl STRÖSOCKER
2 tsk MALEN KARDEMUMMA
1 tsk KROSSADE KARDEMUMMAKÄRNOR
1 tsk SALT
1½ tsk HJORTRONSALT
ca 10-12 dl VETEMJÖL (Degen ska lossna fint i degbunkekanten)

Blanda ihop ingredienserna och låt jäsa ca 30 minuter
Dela degen sedan i ca 24 bitar och rulla bitarna till "bollar"
Lägg 8-9 bullar per plåt och jäs under duk 30 minuter
Grädda i 200 grader varmluftsugn ca 10 minuter.

Serveras med Mandelmassa och Grädde

Trackback
RSS 2.0