MAMMAS BEGRAVNING

29 juni-12
Vilken underbart fin begravning Mamma fick med strålande väder, vackra sånger och många fina ord från prästen. Tack alla ni som kom och alla ni andra som gav till fonder, blommor, tankar och kramar till oss. Allt blev så lyckat. 
 
Hela cermonin blev så fin med sång, musik och prästens tal. Många tårar kom och en hel hög med servetter gick åt. Mamma skulle verkligen ha gillat begravningens upplägg och alla som närvarade i kyrkan. Tänk om hon ändå fanns bland oss och kunde kramas med oss. Mamma kommer alltid finnas i våra minnen och djupt inne i våra hjärtan. Du har kämpat och varit stark länge. Nu slipper du allt ont och kan göra allt du vill göra. Saknar dig!
Mammas vackra bukett vid kistan. Hoppas att hon fanns där och fick se de vackar blommorna.
 
♥ VILA I FRID MAMMA ♥ 
 
 
 

DUKNINGEN KLAR INFÖR MAMMAS BEGRAVNING

28 juni-12
Jag tog med mig Peteja på en promenad på åkern för att plocka blommor till dukningen till Minnesstunden inför Mammas begravning.
Det blev 6 stycken söta buketter av sommarblommorna som jag plockade.
 
Väl framme vid sockenstugan placerade jag ut buketterna i vaser och sen ut på borden. Det blev så fint!
 
Ja, det känns så overkligt allt som hänt sista tiden. Det är som mamma sa då hon fick svar på om hur länge hon hade kvar att leva... 
" det är som att prata om någon annan än mig själv. Det känns som att det är om någon annan man pratar om" 
Just nu känns det precis så för mig. Det är inte mammas begravning. Det är någon annans. Men jag vet ändå att det inte är så. Man vill inte förstå att det är sant. Men nu får mamma vila i frid utan smärtor och andra plågor. 
Mamma... du kommer att få en mycket fin begravning med dina sånger som du önskade. Hoppas att du är med oss.  
Det sista du sa till mig var: Älskar dig! Dom orden glömmer jag aldrig. :'(

MOROTSKAKOR MED STORT PLUS I SMAKEN

28 juni-12
Nu är Morotskakorna garnerad och klar. Jag bjöd mina barn på en varsin idag, så att jag vet om de smakar gott. 
Det blev en fullpoäng från mina barn. 
De ligger i gott förvar nu i kylen i Sockenstugan i Stugun och väntar på att bli uppäten.

MOROTSKAKA I MUFFINSFORMAR

27 juni-12
Ikväll då vi hade ätit middag tog jag fram elvispen, rivjärnet och bunken plus alla ingredienser som behövdes till Morotskaka. De ska fraktas till Stugun och ätas på fredag till Mammas Minnesstund. 
Jag ska fixa en god Frosting som jag ska spritsa över kakorna. Men de här är till dom som inte kan äta mandelBiskvierna. Måste tänka på dom också.
Det känns lite fel att baka till mammas minnesstunds fika då hon inte själv är med och fikar med oss andra. Det hade varit mycket mysigare om mamma hade varit med och ätit på gósakerna. Jag förstår fortfarande inte att mamma aldrig kommer tillbaka igen. :( 
Jag hoppas att hon är hos oss ändå fast inte vi ser henne. Saknaden är stor! 
 

EXPO NORR 2012

27 juni-12
Idag tog jag med mig döttarna på Expo Norr. Man passar ju på då de hade gratis entré. ;) 
Där var det som vanligt. Mat, korvar, bröd, strumpor, moppar osv...
Jag köpte 2 stycken handsydda mobilfodral till mig och Amanda. Emelie fann ingenting. Förutom en massa provsmakningar av bröd, korvar och annat smått och gott. Sen åt vi mjukglass som svärmor bjöd på. 
Även att man vet att montrarna är oftast i liknande innehåll varje år, så hamnar man där ändå. Kul att se lite andra ansikten och en massa rörelser. 
 
 

NYBAKTA BISKVIER


26 juni-12
Ikväll tog jag mig en stund vid spisen och hamnade i mitt "Bakrike" Tänk att det är så fridfullt att få stå och baka olika gósaker. Det är som att meditera för mig. Tyvärr tycker inte mina fötter och rygg detsamma. Tur att jag kan dela upp mina sysslor så som jag själv känner behov av.
Det blev ett resultat ikväll med ca 50 stycken Choklad Biskvier som ska ätas till Minnesstundens fika på älskade underbara Mammas Begravning på fredag. 
En av Mammas favoritkakor var just biskvier. Förra gången jag bakade det åt henne vad då hon fyllde år i år. Vem ville ana att tre veckor senare att min Mamma skulle somna in... för gott. Även om vi visste att det bara fanns en enda väg att gå. Ville man inte tro det iallafall. 
På fredag ska vi få säga adjö och låta Mamma få vila i frid. Snart får hon lugn och ro och komma till en plats där inget ont finns. Jag vet att hon finns hos mig ändå. Men jag inte kan ta på eller se henne. Jag kan prata med henne. Men jag hör inga svar. Jag kan inbilla mig att hennes dofter sveper förbi. Men det antar jag att det är mitt "hjärnspöke" som hjälper mig att minnas hennes underbara doft.
Mamma kommer alltid att finnas hos mig. Jag hoppas att hon hör mig då jag pratar med henne då jag är ensam.
 
Om jag ändå fick träffa henne igen. ÄLSKAR MIN MAMMA
 

SOL OCH BLÅ HIMMEL

26 juni-12
Det är ganska sällsynt att man få ha solen och en blå himmel ovanför oss. För det mesta hittills har det mest regnat och varit grått och trist väder. Och värmen hade kunnat fått varit varmare än + 14 grader.
Snart slut på Juni-12 och fortfarande ingen värme i luften som kan värma upp sjövattnet till badtemeratur. Vilken tråkig sommar vi haft än så länge.
Inte verkar det bli så mycket bättre framöver heller. Nu är jag så less på den Svenska sommaren! Jag vill ha sol och värme. Inte vinterkalla vindar, regn och mulet.
Näe... nu måste ALLA dansa soldansen, så att vi alla får njuta av sommaren.

KÖRSBÄR OCH SVENSKA JORDGUBBAR

26 juni-12
Det här kan man kalla härlig kvällsfika. Turkiska Körsbär och Svenska jordgubbar. 
Men jag har en svag aning om att magen blir lite lustig efter ett antal godingar.
 
Tur att jag köpte flera lådor. Då är det bara att äta och njuta så länge det finns kvar. 
 

MOR OCH DÖTTRARDAG

25 juni-12
Jag och mina söta flickor passade på att ta en lunch på stan medan vi väntade på att klockan skulle bli Körskoledags för Emelie. Vi parkerade oss på Asia Wok. Mycket gott kan jag lova! Mat i magen måste man alla ha. Så varför inte lägga nån krona för lite mys och mums. Det blev en Mor och Döttrar dag.
 
Där fanns det ett gäng glada fiskar att titta på medan jag väntade på att toaletten blev ledig.
Undra om det är dom här som blir sushi sen? ;)

MIDSOMMARAFTON 2012

22 juni-12
Vi firade Midsommar i Junsele i vanlig tradition. I år tror jag att det var för 18-19 året som vi har varit där. Det här är verkligen en höjdpunkt för varje år för hela familjen.
 
Vi hade midsommarblomster även i år.
 
Svärmors jordgubbstårta kan man absolut inte låta bli ;)
 
Som vi alltid äter på midsommarafton är Exotisk Planka med mycket smått och gott.
 
Tipsrunda tillsammans med mygg, knott och brännmya. Det är grejer det ;)
 
Avslutade Midsommarafton med lite ficke och ännu mera mygg- och knottbett
 
Vi hade verkligen tur med vädret i år. Ca +20 sol och lite moln. Längtar redan tillbaka. <3
 

TREVLIG MIDSOMMMAR

21 JUNI-12
Jag vill önska er alla en Trevlig Midsommar 2012.
Hoppas att ni/du alla får en solig och underbar Midsommar. Det kommer vi att ha. En av Årets höjdpunkter är då vi samlar ihop familjen och laddar med femkamp, tipsrunda, fiske, god mat och sällskap.
 
KRAM PÅ ER ALLIHOPA!
 

FIKA UTE OCH RÅGBRÖD

20 juni-12
Tänk att vi fick en solig och ganska varm dag idag. Fika ute på altanen var ett passande tillfälle för oss idag. Det skulle inte göra något om det var lite varmare i luften. Men det var helt okej. Jag fick ta ut dynorna och känna av sommaren lite iallafall. ;) 
 
Mot eftermiddagen knådade jag ihop en Rågbulledeg. Man kan ju inte åka till Junsele på midsommar utan att ha med sig Rågbröd. Det är hur gott som helst att äta Båsasill och rågbröd. Mums!
 
 

BRA KONTAKT. MEN VAD SKA JAG BLI?

19 juni-12
Idag hade jag kontakt med min handläggare på arbetsförmedlingen i stan. Det känns så himla bra att jag har fått en bra handläggare och som vet vad som ska göras med en som mig ;)
Hon gör mig ganska lugn i all oro som finns inom mig just nu vad gällande arbete och så vidare. Vi kommer nog att komma bra överens. Vilken bra hjälp jag har fått bara på de här dagarna efter jag bytte förmedling. Bara resten flyter på och allt löser sig till slut.
Önskar att jag vet vad jag vill bli då jag blir "stor" Kommer jag någonsin få reda på det? Vad jag VILL bli är en sak.Men vad jag KAN är en annan.Men jag vet att någonstans kommer jag att passa in. 
 
Vem saknar en pusselbit som mig i arbetet? Det skulle jag vilja ha ett bra svar på...

SOL OCH VÄRME KOM OCH GICK


18 juni-12
Man kan inte annat än njuta och må gott då solen skiner och värmer kropp och själ.
En grötfrukost var inte helt fel imorse. 


Jag ÄLSKAR iallafall sol och värme. Dom få dagarna som vi får se solen och den blå himmeln är ytterst sällsynta. Iallafall den här sommaren verkar vara ett minne blott.


Hunden fick sig en dusch, en kloklippning och pälsklippning av tassar. Sedan fick hon delvis soltorka sig i solen.



Nu ikväll svalnade det till i luften igen och regnet har kommit igen. Vi fick känna av värmen över en dag iallafall. Nu är jag så himla less på Svenska sommaren som bara regnar bort. Om jag ändå kunde göra några klick på en chartersida och bara dra härifrån ett tag. Men så enkelt är det tyvärr inte.
Jag vill bli varm i kroppen och få slippa mina onda "demoner" som kommer fram då kylan visar sin närvaro på min lilla kropp. Värmen gör att mina värsta smärtor dämpar sig i fötter och rygg. Det är så skönt och befriande då jag är utomlands i värmen och slipper känna smärtorna i fötterna och ryggen. Man blir som en "hel" människa med nästan utan problem. Tänk om det hade kunnat vara för evigt.

VILL HA TILLBAKA VÄRMEN IGEN!

BUTTERKAKA I LÅNGPANNA

  
17 juni-12
Jag blev påmind idag att vi skulle iväg på Grillning och Brännboll med sönernas skolklass 4-5:an på eftermiddagen. Det var bara att sätta fart att komma på en efterrätt. Det fick bli Butterkaka i långpanna. Himmelskt god måste jag få skryta om. :) Mycket godare än vanliga kanelbullar. En klart blivande poppisbulle.

DEG:
50 g JÄST
2 dl fingervarm MJÖLK
200 g RUMSVARMT SMÖR/MARGARIN
2 ägg
1½ dl STRÖSOCKER
½ tsk SALT
10-11 dl VETEMJÖL

Värm mjölken till ca 37 grader (fingervarm) och häll det över jästen och rör om tills jästen har smält. Tillsätt det rumsvarma smöret och resten av ingredienserna. Använd degkrokar och kör i ca 5 minuter tills degen har blivit slät. Låt jäsa i ca 30 minuter.

Vispa ihop en VANILJKRÄM av
5 dl MJÖLK och VANILJSÅSPULVER
Låt stå i kylskåp tills degen har jäst klart.

Dela av 1/3 av degen och kavla ut till en långpannas storlek. Lägg den i en bakpappersklädd långpanna. 
Bred över vaniljkrämen på degplattan.

SMÖRFYLLNING:
Blanda 200g SMÖR/MARGARIN 
2½ dl SOCKER
1-2 msk KANEL
till en smet.

Kavla ut resten av degen och smöra ut smörsmeten över degen och rulla ihop till en lång rulle.
Dela rullen i 24 bullbitar och lågg dom över vanilkrämen. Låt jäsa utan duk i ca 30 minuter.
Pensla på med vispat ägg och strö över med PÄRLSOCKER
Grädda i ca 20-25 minuter i mitten av ugnen på 200 grader.

NJUT!



LIV I TRÄDGÅRDEN


17 juni-12
Det finns hopp om bär på gården i år. Bara inte fåglarna tar dom. Svartvinbär, rödvinbär och körsbär. Det blir nog saft i sommar. Bara jag får hjälp att plocka dom. ;)
Nu hoppas jag bara att sol och värme kommer, så kommer allt att kännas bra igen. Tänk att väder ska ha en sådan stor betydelse i en människas liv. Bra väder... glada människor. Dåligt väder...deppiga människor. Det är iallafall så jag känner det.

Näe, idag ska jag ha ner en pära eller två i jorden. Blomplant ser det sämre ut här då jag inte har några... än.

VILSEN I EN BUBBLA

16 juni-12
Vilken bortkastad dag det blev idag. Det hade kunnat varit roligare än att dammsuga, räkna regndroppar, somna vid köksbordet, somna på pojkarnas datorstol och vänta hem gubben. Hoppas på en roligare dag imorgon...eller?
Jag tror att den här dagen har tagit knäcken på all min lust och ork. Glädjen och skrattet inom mig dunstar av mer och mer. Men jag vet inte riktigt varför? Det händer inget roligt omkring mig. Ingen att sitta och prata med och skratta åt olika saker. Det känns som att jag håller på att glida in i en bubbla. Känner mig inkapslad av ensamhet. Samtidigt som att jag vet att jag inte är ensam. Det jobbigaste är att jag vill så gärna vara med på olika saker, umgås med vänner, ut och hitta på saker och upplevelser....osv.
Men jag känner att det är svårt och jobbigt att komma ut ur bubblan för att utföra det roliga. Jag är rädd att ta steget, tror jag. Fast jag vet att jag saknar allt det roliga så mycket att det gör ont inom mig.
Jag har märkt på mig själv att jag nästan aldrig skrattar eller gör något för att göra livet roligt. Inga äventyr, Pratar mindre och mindre. Undviker mer och mer att prata med andra. Ibland undviker jag till och mer att svara i telefonen. Svårt att sova och är mest trött och orklös. 
Trots allt detta önskar jag inget annat än att spränga bubblan och ta mig ut och få uppleva, skratta, trivas, vara lycklig och allt det som gör livet värt all leva. Jag blir så avundsjuk att se och höra alla andra som har skoj och hittar på så mycket. Samtidigt som att jag glädjs för deras skull.

Min Livssituation finns säkert ett namn på som jag inte vet att det finns. Men ensamheten och all sorg och tragiska händelser tar musten ur mig. Jag är rädd för att det ska smitta av sig på resten av familjen. Att barnen ska känna av mitt ledsna och oglada jag som har krypit in i mig. Jag vill bli glad och lycklig igen! Men vet inte hur det ska gå till. Det är så svårt fast jag vill så gärna kunna skratta, prata och ha roligt igen. Det här är inte mitt rätta jag längre.

Vet inte hur jag ska komma igång igen. Många tankar snurrar i mig nu. Jag hoppas att det vänder nu och att jag kan komma igång att få bli som jag varit innan. Få prata, skratta, orka, äventyra och slippa all oro och en olycklig känsla. Det borde inte vara såhär? Vad har hänt? Jag behöver mera positiva händelser omkring mig nu! Har för mycket negativ energi i kroppen som inte vill försvinna! 

Tur att jag har Bloggen som jag kan skriva av mig i. Vågar inte prata med nån om det här. Jag vet att ingen vill eller mår bra att prata om negativa saker. Sånt försöker jag själv undvika. Här kan den som vill läsa frivilligt och av nyfikenhet kanske läsa mina rader. Det känns skönt oavsett vad få tömma ur mig här. Så är det.
Jag känner mig som en ensamvarg. Men det kanske jag rår för själv. Men ingen förstå hur svårt det är.

Rädd, ledsen och Orolig. Ändå Lycklig, glad och positiv... Vilsen i en bubbla. Men jag väntar in dagen då allt vänder och blir bra igen.

Lovar att anstränga mig mera... <3

MAMMAS ANNONS



15 juni-12
Idag kom mammas annons in i tidningen. Hur många gånger jag än läser eller tittar på annonsen har jag svårt att tro att det är MIN MAMMAS annons. Det känns så overkligt alltihopa. :(
Men jag vet nu iallafall att hon inte behöver kämpa eller lida mera av sin sjukdom. Jag "pratar" med henne dagligen och jag kommer på lite nu och då att jag vill berätta saker för henne. Jag tror att hon lyssnar och är vid min sida. Det jag alltid kommer att sakna är hennes röst. Hennes ord. Hennes svar på mina frågor. Hennes varma kramar. Hennes skämtsamma stunder som fick mig att skratta. Och mycket mera. Mamma var och är min underbara mamma.

Begravningen kommer att äga rum i Stuguns kyrka den 29 juni-12 kl 11. Den dagen kommer jag aldrig att glömma. 

SKOLAVSLUTNING 2012 SOMMARLOV

14 juni-12
Årets skolavslutningstårta blir en Långpannetårta med Maräng/Pinocciotårta/Buffétårta... Kan inte bestämma mig för vilket namn som passar bäst. Fyllningen blev grädde, skogshallon och mandariner.
Ikväll bär det iväg till kyrkan i Fjällsta för att både se och höra barnens sommarsånger och glädje. Från och med imorgon blir det sovmorgon i många veckor fram. Det kan jag lova att pojkarna ser fram emot! Döttrarna med kan jag gissa ;)
Skolan kommer på rad med fanan i famn och sjunger...

JÄMTLANDSSÅNGEN

"Så tågar vi tillsammans, bort
Mellan jämtlans grön ängar, bort
Mellan ylan
Som brunkar fulla av bröllopsblomsters plagg
Så skoda vi med gammal häning
Ner mot bergig blåa fjärran
Hän över sjöar, strömmar, skogar
Jämt kring byggde på vakt

Fagert är landet som blev vår lott och arvedel
Så firondes fägring nu med sång och stråkarsspel
Så tänd dom och ny och de hopp som våra fäder närt
För slit och mödor av fröjd och sol ett mått oss beskär

Så tågar vi tillsammans, bort
Mellan jämtlans gröna ängar, bort
Mellan ylan
Som brunkar fulla av bröllopsblomsters plagg
Så skoda vi med gammal häning
Ner mot bergig blåa fjärran
Hän över sjöar, strömmar, skogar
Jämt kring byggde på vakt

Fagert är landet som blev vår lott och arvedel
Så firondes fägring nu med sång och stråkarsspel
Så tänd dom och ny och de hopp som våra fäder närt
För slit och mödor av fröjd och sol ett mått oss beskär

Fagert är landet som blev vår lott och arvedel
Så firondes fägring nu med sång och stråkarsspel
Tänd dom och ny och de hopp som våra fäder närt
För slit och mödor av fröjd och sol ett mått oss beskär."






MYGG REGN OCH KALLT

13 JUNI-12
Att det inte kan sluta regna och vara kallt snart. Det är trots allt mitten av juni och värmen är som varmast på ca + 9 grader. Mulet, blåser kalla vindar och regnet visar sin närvaro mest dygnet runt. Näe, jag föstår inte var sommaren har tagit vägen? Man känner sig kroniskt trött, frusen, less och väntan av sommar ger jag snart upp. Lika bra att det får bli vinter igen. Då kan man iallafall ha på sig täckjacka, mössa och vantar utan att det skulle se konstigt ut. Man fryser iallafall inte på samma sett som den Svenska sommaren.
Tur att man bor nära skogen, så att man kan njuta av den iallafall mellan skurarna. :)
Där har man gott om sällskap... av mygg! Surrar överallt!

DIN ÄNGEL MAMMA

12 juni-12
Idag då jag var på stan fann jag DIN ängel Mamma! Jag har letat men inte funnit den Ängel som skulle vara DIN.
Men idag då jag gick inne i en butik stog den här Ängeln på en hylla och då kände jag att... här står Ängeln som jag har letat till min Mamma.
Den står vid min sängsida och där ska den få stå. Och den är Mammas Ängel.
Nu har jag en skyddsängel vid min sida...och det är DU MAMMA.
Jag lovar också att ta hand om Älskade Pappa. Oroa dig inte. Sov Gott. Och ha det bra där du är. <3
Stilla, så stilla Du käre nu slumrar
borta från sjukdom och strid
Stor är vår saknad men dock vi Dig unnar
Vila i frid



BLAD FÖR BLAD...

11 juni-12
Dagen har varit som en berg och dalbana i mitt inre. Men en dag finns ett blad som kommer att ge mig glädje och lycka i allt elände. Men frågan är bara hur många blad som måste falla innan...
Lyckan kommer Lyckan går...
Men snart är det min tur att få äga Lyckan. Det vet jag. Bara Mamma får sin sista vilan vet jag att hon har det bra och att hon är med mig alla dagar. Varje dag kommer några tårar ur mina ögonvrån. Det är mina tårar som visar min sorg och saknad efter min Älskade Mamma.
TÅRAR ÄR LIVETS SYNLIGA SMYCKE
TÅRAR KAN BETYDA SÅ MYCKE
TÅRAR ÄR GJORDA AV VATTEN OCH SALT
TÅRAR KAN TRÖSTA ALLT

Skriven av mig själv//TheréseP

TACKSÄGELSEDAGEN FÖR MAMMA

10 juni-12
Idag var det 1 vecka efter att mamma somnade in och fick vila i frid efter 7 års kamp med 4 olika cancer.
Ändtarms cancer, Lungcancer, lever cancer och metastas i Lillhjärnan. Hoppas att mamma har det bra där hon är nu. Saknaden är så stor.
Pappa  och jag var till Kyrkan i Stugun ikväll på Gudstjänst och Tacksägelsedagen för älskade mamma.
Det var så fint. De tände ett ljus för henne. Efteråt satt vi ett bra tag och pratade med prästen, Lennart Raswill om planering. Jag fick fria händer av val av psalmer, inledningsmusik, avslutnningsmusik och livemusik.
INLEDNINGSMUSIK:
Var jag än går i Skogar, Berg och Dalar
http://www.youtube.com/watch?v=YpeXj_p17wQ
PSALMER:
190 Bred dina vida vingar
http://www.youtube.com/watch?v=vMuvmeomTWk&list=FLfNXcUnG1lSfJ0AHxCj5luQ&index=4&feature=plpp_video
210 Jag lyfter ögat mot himmelen
http://www.youtube.com/watch?v=Nc57-8JMPj8&list=FLfNXcUnG1lSfJ0AHxCj5luQ&index=3&feature=plpp_video
249 Blott en dag
http://www.youtube.com/watch?v=Pv2hGQUs--Y&list=FLfNXcUnG1lSfJ0AHxCj5luQ&index=2&feature=plpp_video
AVSLUTNINGSMUSIK:
StuguVisan
Här ska mamma få Vila i Frid. i Minneslunden i Stugun, så som hon önskade. Den här platsen kommer jag att besöka ofta. Ska hälsa på dig så ofta jag kan älskade Mamma. Fast jag vet att du har det bra nu och att du slipper plågas av all Cancer som du förlorade kampen emot och trots dina kämpande dagar. Kommer jag alltid att veta att du finns här. Du kommer att finnas vid min sida oavsett var jag befinner mig. Du är min mamma som skyddar mig vad som än händer.

Du är min SkyddsÄngel nu, mamma.

Mamma, du kommer att trivas bra här i minneslunden. Älskar dig!

STUDENTEN 2012

8 juni-12
Dagen med ett stort D för äldsta dottern Emelie. STUDENTEN! Det  var helt underbart att få se henne så glad och lycklig då hon steg av båten Ångaren Östersund med ett fint betyg i hennes hand.
¨
Lyckligt ovetande om att nu har hon lämnat "tryggeten" bakom sig och glider in i arbetslivet. Må hon finna ett bra jobb snart. Annars får hon sätta sig vid skolbänken igen. ;)
Självklart ingick Flakåkning över hela stan i ett par timmar...minst. Vilken härlig stämning!
Kvällen avslutades med samling på Rådhustrappan för alla studenter och andra glada människor som ville vara med och fira.
JAG HAR EN LYCKLIG DOTTER HEMMA SOM TYCKER ATT DET ÄR SKÖNT ATT SKOLAN ÄR ÖVER.

VAKNADE MED TÅRAR

6 juni-12
Imorse vaknade jag med tårarna på mina kinder och med bultande hjärta. Jag tror att det blev för mycket igår då min sorg till mamma är så stark och att arbetsförmedlingen inte kan ta mig på allvar. Kanske det är lika bra att sjukskriva mig ett tag. Jag vet inte vad som är bäst egentligen. Men vara social och glad är svårt just nu.
Imorgon ska jag till pappa för första gången efter mammas bortgång. Vi ska träffa begravningsbyrån och eventuellt prästen. Då ska vi bestämma musik, psalmer, annons i tidningen och vers. Det kommer att bli svårt att hålla tårarna borta då.
Jag har haft ont i magen och tårarna har närvarat till och från hela dagen. Jag gruvar mig till träffen imorgon.
Jag saknar mamma att det gör så ont i hjärtat.

NATIONALDAGEN och HUSMÅLNING

6 Juni-12
Idag på nationaldagen tog jag, gubben och Amanda en pause i studentbakning, gräsklippning och andra diverse saker och gick över till Grannens Café där vi njöt av en god fika i solen. Det hade vi förtjänat.
Det måste vara en högvinst att få ha sådana góa grannar.
Amanda började att måla huset som hon har fått som sommarjobb i år. Hon lyckades inte få nåt sommarjobb iår trots att hon sökte 8 olika jobb. Hård konkurans, tror jag. Synd då ungdomarna vill arbeta.

ARBETSFÖRMEDLINGEN FICK MIG ATT GRÅTA IDAG


5 juni-12
Idag lyckades arbetsförmedlingen få mig att tvärt avbryta samtalet med tårarna rinnande ner för kinderna. Jag knuffade stolen åt sidan och gick fort ut till bilen.
Vilka hjärtlösa och hjärntvättade människor det finns. Jag fick en ny kallelse på fredag 8 juni. Hur i hela friden kan man tro att jag ska komma till dom på fredag då Emelie, dottern tar sin student? Jag bad snällt om en ny tid och fick bara till svar att det inte gick! Kommer jag inte får jag ingen ersättning för dagen. Enligt lagar och regler osv kan man inte byta dag, så vidare jag inte skulle jobba. ???
Jag sa att jag kan väl inte svika min dotters studentdag. Hon behöver mig nu då hon just mistat sin mormor och jag skulle aldrig ta arbetsförmedlingen i första hand en sådan här gång. Vi har nog med att ta hand om varandra just nu.
Varför skulle det vara så svårt att byta ett datum? Hur svårt kan det vara? Telefonkontakt? Det måste väl finnas regler på att vara mänsklig och att dödsfall och barns situationer går i första hand en sådan här gång.
Slutpoängen med träffen idag var att man skulle få information av något som kallar sig vad det nu var...? SOLARIS.
Det handlade om bla Socialt företagande. Men det var så luddigt och inte ens handledarna hade helkoll på detta. Jag planerar INTE att stara Företag, vilket det mest handlade om. Var ska det här leda till? Jobb? Knappast...
Näe, jag tänker ringa och be om att få komma till stans arbetsförmedling iställlet. Funkar inte att åka åt två olika håll om dagarna då jag har sjukgymnasten mot stan och barnen går i skolan mot stan, Hälsocentralen mot stan osv...
JAG KÄNNER MIG SOM ETT FÖRVIRRAT TOMT SKAL NU

POJKARNA TILL GÖTEBORG

4 juni-12
Nu är dagen med stort D kommit för mina söner. Klassresan som de så länge längtat efter och pratat mycket om. Klockan är 6.20 då tåget kom för att plocka upp hela deras klass på 7 stycken + 2 vuxna. Då tåget rullar iväg står bara jag och en förälder till nervösa över att skicka iväg sina barn långt bort och inte kunna ha kontroll på dem. Innerst inne vet jag att allt går bra och pojkarna är inte små längre. Men att få en mor att förstå det är inte så enkelt. ;)
Många äventyr och roliga upplevelser kommer de snart hem med. Hoppas bara att pojkarna tar det bra med tanke på beskedet om deras mormors bortgång. Tur att de har en toppenlärare och en bra förälder vid sin sida. För att inte glömma deras härliga klasskompisar.
Hur som helst så saknar jag dom mycket. Men jag unnar dom en rolig resa. <3

VILA I FRID MAMMA

3 JUNI 2012
Klockan 11.38 kom ringsignalerna som jag var så rädd för att de skulle komma. Fast att jag visste att en dag, så ringer pappa och berättar att "Nu är det dax"
Mitt hjärta började bulta hårt och yrseln fanns i mig. Hur skulle jag klara av att berätta för familjen att "nu är det nära" Någonstans i kroppen har man en starkhet som hjälper en att klara av vissa situasioner i livet.
Min man satte sig i bilen och åkte med ilfart för att hämta hem Emelie från hennes pojkvän. Självklart skulle döttrarna få följa med en sista gång till mamma/mormor. Det var en önskan ifrån dom.
Sönerna ville stanna hemma, så min man/deras far stannade hemma med dom då jag och döttrarna åkte iväg.
Vi satt tysta hela vägen fram till mamma och pappa. Det blev en lång tyst timma.
Klockan var ca 12.45 då vi kom fram. När vi kom upp till mamma vid hennes sängsida låg hon halvvaken och andades snabbt. Hennes hud hade fått en melerad lila ton, som var tecken på syrebrist. Vi grät och höll om henne och pratade lite med henne om olika saker som gav henne ett lugn.
Pappa kom med nykokt kaffe och dagsfärska kanelbullar som syrran bakat. Vi satt alla tillsammans och fikade vid mammas sida. En sista fika med henne. Det kändes skönt att ha henne nära.
För varje minut som gick såg vi hennes snabba förändringar i andning och hudfärg.
Men kl 15.15 Vaknade hon upp och tittade på oss med klara ögon. Hon lät till ibland precis som att hon ville säga något.
Starx efter 16 försämrades hennes andning och pannan fick en lilaaktig ton. Andningen kom mer sällan och hyperventilationen hade minskat. Jag ropade på pappa och bad honom komma. Några minuter senare somnade hon in. Klockan 16.15 kom hennes sista andetag.
När sköterskan kom fick jag hjälpa till att klä mamma i hennes favoritklänning. Jag gick ut på gården och hämtade en kvist Löjtnantshjärtan och sedan tog jag en Passionsblomma ifrån hennes morsdagsblomma som hon fick av mig. Det skulle få bli mammas symbol. Mamma fick även bära med sig keramikängeln som jag skapat åt henne på keramikkursen. Mamma är den vackraste och underbaraste mamma i mitt liv.
<3<3 VILA I FRID MAMMA. DU FINNS ÖVERALLT OCH ALLTID I MINA TANKAR <3<3

JAG ÄR SÅ RÄDD ATT DU LÄMNAR MIG!

3 maj-12
Nu är klockan 00.45 och natten går mot söndag. Jag har så svårt att sova då min oro sprider sig i min kropp av att mamma ska somna in och lämna mig.
Tavlan som jag tagit kort på har mamma virkat då jag var liten. Det är iallafall en del av min mamma. Älskar den tavlan. Jag älska min mamma!
I går lördag 2 maj-12 hade mamma så svårt att svälja att pappa hade så svårt att få henne att dricka något. Jag hoppas att hon får vätskeersättning genom dropp istället. Trolige så har cancern spridit sig till svaljet och strupen. Man ser att det är hårt och svullet kring hennes hals. Jag tror att mamma till och med vet att Cancern har spridit sig men vill inte säga något till oss för att inte oroa alla andra.
Man vill så gärna ha hennes närhet så länge som möjligt. Men samtidigt ändå låta henne få somna in och slippa tyna bort och plågas av "cancerns seger" av hennes kropp.
Jag vill känna mammas värme och få doften av hennes hud. Jag vill inte tro att det är så nära att hon ska lämna oss. Tårarna kan inte hållas kvar längre och de faller nerför mina kinder utan förvarning. Tårarna vet när de behöver ge mig "tröst" i själen.
Jag är så rädd! Jag vill inte att hon ska försvinna ifrån mig. Inte nu! Det kan inte vara dax än. Hon är för ung för att DÖ!
Jag är så rädd! Tänk om telefonen ringer snart! Jag är rädd för att svara då jag ser pappas mobilnummer. Tänk om... tänk om... Näe, jag vill inte att det ska hända!

ÄLSKAR DIG
FÖR ALLTID DU OCH JAG MAMMA!

FOTMASSAGE ÅT MAMMA

31 maj-12
Jag var hemma hos mamma idag då pappa var iväg på andra ärenden. Mamma fick sig en skön fotmassage av mig, så att hon skulle få må gott en liten stund.
Amanda somnade en stund tillsammans med mamma på förmiddagen. Under tiden passade jag på att grejja med andra saker. De är då för söta!
Nu är det dag 2 med morfinpumpen och den ser ut att fungera bra. Mamma spänner sig inte lika mycket längre med höger arm och ben. Arm och ben på Vänstra sidan låter mamma bara ligga stilla på täcket. Hon är lite lugnare men ändå rädd att sova. Hon ligger och kämpar lite för att inte somna. Men till slut kan hon inte hålla sig och ögonen sluter sig. Mamma andas lugnt med 25-30 sek uppehåll ibland.
Jag pratade med sköterskan då vi fikade rabarberpaj tillsammans. Jag frågade hur lång ett långt andnningsuppehåll var och hon svarade att det kan vara upp till 2 minuter. Och så kommer det även att bli för mamma. :(
Jag och vi alla tycker så synd om mamma som ligger och vet trots sin sjukdom att det snart är över.
Vilken otroligt jobbig resa mamma och vi går igenom nu. Man både vill och inte vill att det ska vara över snart. Största önskan är att allt vänder och mamma skulle piggna till. Tyvärr blir det aldrig så igen.
Hon försökte att prata lite men fick aldrig fram orden som hon ville ha sagt. Hon var medveten om det och erkände också att hur fel hon pratade. Hon sa: "Jag pratar så konstigt. Det blir bara fel."
Hon slängde ur sig ett svagt skratt ibland då vi satt hos henne.
Jag ville inte släppa hennes hand då jag skulle åka hem. För varje gång jag lämnar henne är jag så rädd att inte få träffa henne igen.
Jag sa till henne att jag skulle åka hem och att jag skulle komma hem till henne snart igen.
Jag kramade om hennes svala och mjuka kind och sa till henne att jag ÄLSKAR HENNE. Hon tittade på mig och sa: ÄLSKAR DIG! Det kändes så skönt då hon svarade mig och såg på mig med en mors kärleksblick. Då var det så svårt att hålla tårarna borta.
Mina döttrar gav henne också en kram och klappade hennes kind och sa Hej då.
Det är så svårt och jobbigt att se sin egen mamma tyna bort i den eländiga Cancern. Önskade att allt var som vanligt igen. Hur många tårar har man egentligen?
TÄNK OM JAG INTE HINNER TILLBAKA IGEN INNAN DET TAR SLUT!

PASSIONSBLOMMA

31 maj-12
Idag då jag var hem till mamma och pappa blommade passionsblomman så fint! Den är väldigt speciell och vacker. Lika speciell som mamma och pappa. Älskar er!

GODA GRANNAR

30 maj-12
Var till en av mina bygrannar och kom hem med några pelargonior och rabarber.
Rabarberna ska få bli paj och blommorna ska få pryda mina blomlådor i sommar. Bara vädret kunde bli lite varmare.
Jag passade på att fota några snyggingar på backen hos grannen då jag var där. LIVET PÅ LANDET!

BESTÄLLER VÄRME NU!

RSS 2.0