THERÈSE MJÖLKFRIA CUPCAKES MED HALLON OCH CITRON MARÄNG
1 okt-12
Då vädret ändå var mulet och trist fick jag ett ryck och lust att labborera ihop Mjölkfria Cupcakes.
Resultatet blev toppen. Saftig och smaken av citron och hallon gjorde susen i smaklökarna. ;)
MUFFINS:
Värm fingervarmt
2½ dl vatten
1 dl mat- eller rapsolja
Blanda ihop i en bunke
4 dl vetemjöl
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Vispa ihop i en annan bunke tills det blir poröst
1 ägg
1 dl stösocker
ev 1½ msk Lemoncurd
Börja med att värm vatten fingervarmt och tillsätt oljan.
Blanda mjölblandningen utom socker.
Blanda mjölblandningen utom socker.
Vispa ägg och socker poröst och tillsätt lemoncurd och vispa kort stund.
Blanda i mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt sist vätskan. Blanda om til en slät smet.
Dela upp smeten i 12 st små cupcakesformar i en muffinsbakform.
Grädda mitten av ugnen i ca 15 min 200 grader.
Låt kallna.
MARÄNGFLUFF
Sjud upp och ställ sedan åt sidan
3/4 dl vatten
2 dl socker
1 tsk citronsaft alt pressad citron
Vispa ihop till en marängsmet i en rostfri bunke.
2 äggvitor
1-2 tsk vaniljsocker
Vispa ner sockerlagen pö om pö med elvispen och tillsätt ev lite karamellfärg.
Vispa i ca 5-8 min tills marängen kallnat. Tillsätt ev hallon och vispa snabbt ner i marängsmeten.
Spritsa med en stjärntyll och spritsa valfria mönster ovanpå de kalla muffinsarna. Dekorera med ev strössel, hallon, riven choklad (mjölkfri)
Lämna gärna en kommentar om tycke och smak ;)
Saftiga och supergoda!
NJUT!
Kommentarer
Trackback