Follow on Bloglovin

THERÈSE MJÖLKFRIA CUPCAKES MED HALLON OCH CITRON MARÄNG

1 okt-12
Då vädret ändå var mulet och trist fick jag ett ryck och lust att labborera ihop Mjölkfria Cupcakes.
Resultatet blev toppen. Saftig och smaken av citron och hallon gjorde susen i smaklökarna. ;)
MUFFINS:
Värm fingervarmt
2½ dl vatten
1 dl mat- eller rapsolja
Blanda ihop i en bunke
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Vispa ihop i en annan bunke tills det blir poröst
1 ägg
1 dl stösocker
ev 1½ msk Lemoncurd
 
Börja med att värm vatten fingervarmt och tillsätt oljan.
Blanda mjölblandningen utom socker.
Vispa ägg och socker poröst och tillsätt lemoncurd och vispa kort stund.
Blanda i mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt sist vätskan. Blanda om til en slät smet.
Dela upp smeten i 12 st små cupcakesformar i en muffinsbakform.
Grädda mitten av ugnen i ca 15 min 200 grader.
Låt kallna.
MARÄNGFLUFF
Sjud upp och ställ sedan åt sidan
3/4 dl vatten
2 dl socker
1 tsk citronsaft alt pressad citron
 
Vispa ihop till en marängsmet i en rostfri bunke.
2 äggvitor
1-2 tsk vaniljsocker
 
Vispa ner sockerlagen pö om pö med elvispen och tillsätt ev lite karamellfärg.
Vispa i ca 5-8 min tills marängen kallnat. Tillsätt ev hallon och vispa snabbt ner i marängsmeten.
 
Spritsa med en stjärntyll och spritsa valfria mönster ovanpå de kalla muffinsarna. Dekorera med ev strössel, hallon, riven choklad (mjölkfri) 
 
Lämna gärna en kommentar om tycke och smak  ;)
 
Saftiga och supergoda!
NJUT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0