BOUNTYKAKOR I LÅNGPANNA
17 april-13
Här kommer receptet på Bouttykakorna som jag bakade idag. Jag hoppas att de ska gillas på lördag då de ska ätas på ett 40 års kalas.
BOUNTYKAKOR
ca 28 bitar
Chokladbotten
3 ägg
4 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
3 ägg
4 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl kokande vatten
2 dl kokande vatten
Smält smör tillsammans med vattnet.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda alla torra ingredienser och blanda det i äggblandningen.
Häll i smörvätskan i smeten och rör till en slät smet.
Smöra och bröa en form på ca 20x30 cm och häll smeten i formen.
Grädda i ca 20 minuter i 150 grader i varmluftsugn och i vanlig ugn 175 grader.
Låt kallna.
Kokossmet
200 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
200 gram riven kokos ( 1 påse)
200 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
200 gram riven kokos ( 1 påse)
Topping
200 gram choklad av valfri sort. Typ marabou, blockchoklad
½ msk olja
½ msk olja
Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna.
Bred smeten över kakan och ställ i kylen ett tag.
Smält chokladen i micron eller i vattenbad.
Bred ut den smälta chokladen över kokossmeten på kakan.
Låt kallna. Kan frysas.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback