RABARBERPANNACOTTA OCH RABARBERSYLT
13 juli-13
Tänk att grädde, gelatin, vanilj och lite socker kan göra en sådan god efterrätt. Några skälkar rabarber och lite socker i en kastrull och vips blev det pricken över i i min goda vaniljpannacotta. Hallonsås fick det bli till de som ogillar rabarber.
PANNACOTTA MED VANILJ
5 dl grädde
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker eller 1 vaniljstång
3 gelatinblad
vatten
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
Värm upp grädden, socker och vaniljsockret till kokpunkt.
Ställ åt sidan och lägg i de avrunna gelatinbladen i den upphättade grädden och rör om.
Häll upp i glas ex vitvinsglas, plastmuggar eller typ av desertglas.
Ställ dem i kylen i ca 3 timmar.
Garnera med valfri garnering.
Jag hade en rabarbersylt och hallonsås.
RABARBERSYLT
300 gram rabarber
2 dl socker
2 msk vatten
Låt kokas tills rabarbern har blivit typ trådig konsistens.
Hallonsås gjorde jag på avrunnen hallon och socker.
Mums så gott!
MUMSIGT SÅ GOTT!
Kommentarer
Trackback