Follow on Bloglovin

2 CHOKLADKAKOR I EN SMET

23 mars-13
Tog och slängde ihop ett par kakor till fikat. För vem vill inte ha något gott till lördagsfikat? 
Av samma smet delade jag upp den i två formar.
Den ena formen gjorde jag en kokostosca topping och den andra gjorde jag en smörkrämsfyllning med chokladlock.
 
Smeten:
3 ägg
3 dl strösocker
150g smält smör
1½ dl vatten
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100-150g hackad choklad
 
Smält smöret tillsammans med vattnet.
Vispa ägg och socker.
Blanda alla torra ingredienserna och blanda ner det i äggsmeten.
Tillsätt smör och vattenblandningen och rör till en jämn smet.
Smöra och bröa 2 formar. Dela upp smeten i båda formarna.
Hacka chokladen och strö det ovanpå smeten.
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Ta ut den ena kakan efter ca 10 minuter
Koka ihop kokostoscan och lägg det ovanpå den ena kakan och grädda i ca 10 minuter.
Vill man kan man lägga toscan direkt på smeten och grädda båda kakorna lika länge. Men då blir kakan lite kladdigare.
Vispa ihop smörkrämen.
Då den andra kakan har kallnat be smörkrämen över kakan och bre över den smälta chokladen som ett lock. Dekorera efter tycke.
 
Smörkräm:
150g rumsvarmt smör
1 äggula
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
150g smält choklad
1 msk smör
 
Vispa ihop smör, äggula, florsocker och vaniljsockret. Be krämen över den kalla kakan.
Smält chokladen och rör i en klick smör eller ½ msk olja.
 
Kokostosca:
75g smör
2 dl socker
1 dl sirap
2 msk mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
 
Smält smör, socker och sirap. Tillsätt kokosflingorna, mjölet och vaniljsockret.
Låt koka några minuter. 
Bre den över den andra kakan och grädda.
 
 
Ät och njut! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0