Fredags dessert Fusk cheesecake och hosthelvete

23 jan-15
7:e dagen och jag mår fortfarande som en trasig och sliten kvinna.
På morgonen var jag helkneckt efter nattens kämpande emot hostan. Och rösten var ännu sämre. Spänningshuvudvärken hade dessutom funnit sin plats.
Så bra fungerade cocillanan på mig. INTE ALLS! Jag visste radan då hc nämnde att jag skulle prova den att jag var skeptisk till att den skulle få mig att sova på natten. Jag skulle inte märka av hostan, sa hen.
Jag hade bara svara tilbaka att det kunde jag inte tro på. Inte med den typ av hosta jag hade drabbats av. Det är ingen vanlig förkylningshosta. Men det lyssnade en inte på. Jag skulle bara återkomma på måndag om det kvarstog. Ja. Det gör sig själv då jag måste ha ett läkarintyg isf. Jag har inte tid attvara sjuk nu!!
Varför inte låta mig ta några prover och bli undersökt av läkaren. Antibiotika? Eller cocillana?Antingen fungerar det. Eller så inte. Dessutom ingick inte cocillanan på högkostnadskortet. Japp. Där rök 300:- i soporna direkt! 
 
Jag var i valet och kvalet om jag skulle ringa hc igen idag. Men jag tänkte att jag sulle ge hostmedicinen en chans till. 
Jag tog min dos kl 23 ikväll och jag sitter fortfarande och hostar fast många säger att den ska ge effekt omgående. Det återstår att se inatt om jag får sova utan att hosta. Annars blir det att ringa 1177. Men vem vill sitta på lasarettet en lördag? Det har jag definitivt inte tid med. Har andra viktiga saker att ta hand om. Tänk om jag hade fått rätt hjälp då jag bad om den. Hur svårt kan det vara? Sätt inte ALLA på en kam! 
Influensan? Elakt virus? Lunginflammation? Ja. Det är frågan det...
 
Hur som helst tog jag mina krafter til att fixa fredagens efterrätt. Jag tyckte så synd om sönerna då vi hade lovat att öra en god plankstek till middag. Men inte orkade jag sätta mig i en bil och åka och handla. Istället fick de nöja sig med fjärlismakaroner, korv och senapsås. 
 
Nu är det god natt och hoppas på att få sova.

Förevigad i Sundsjökrönikan 2014

22 jan-15
Mitt i alt elände med min hosta och trötta kropp fick jag bli överraskad påväg till apoteket. Medan min man körde till apoteket med mig, så läste jag posten vilket var Sundsjökrönikan 2014 som hade kommit. 
Jag satt och bläddrade i godan ro och helt plötsligt dök jag upp där på en av sidorna. Det var överraskande roligt måste jag få säga. Helt oväntat kan jag lova. 
Det var i från somras då jag hade varit med på en tårttävling. Och dessutom kammat hem förstaplatsen till ära. Det var himla kul att få ta den äran som "Årets Jubileumstårta 2014"
 
 

Inget läkarbesök trots stora besvär

22 jan-15
Tordag och hela min arbetsvecka försvann bara för den eländiga och tjuriga hostan som tagit både min sömn, energi och röst. Nu har jag fått nog! Ringde HC och med hopp om en tid till läkaren. Men ack så fel jag hade. Nej då. Det var så många som har drabbats av långvarig hosta. Och jag hade bara gått i en vecka. Men om jag skulle gå med min dundermegahosta skulle jag ligga i graven isf innan dom veckorna var pasé. Vaför hamnar man på samma kam som dom andra? Min hosta har jag svårt att tro att det är en vanlig förkylningshosta. En sån kan man överleva. Till och med jobba med. Men jag fixade knappt att gå på toa utan att bli helt slut. 
 
Hur som helst blev jag ordinerad Cocillana pch Nasonex. Utan att fått träffa läkare och fått en bedömning om vad som vandrar omkring i mig. Efter lunch samma dag skulle mitt recept finnas på apoteket. Min man kör mig till apoteket vilket jag egenligen inte orkade. Men väl på plats ber jag om min medicin. Apotekaren tittar på mig och frågar när jag var till läkaren? Inte alls svarade jag. Fick bara prata med sköterska via telefon på hc. Apotekaren blev nästan arg över att jag inte hade fått komma till doktor för att kolla så att jag inte hade fått lunginflammation osv. Sedan visade det sig att det inte fanns recept färdigt på apoteket. Jag hade blivit lovad direkt efter lunch. Och jag var där efter kl 15. 
Apotekaren fick ringa hc och dom fick minsann prata med en läkare. Men inte jag heller?? Receptet kom och jag löste ut apotekets ty största hostmedicinsflaska. 
 
Kl 22 på kvällen tog jag den största hutten man fick ta och la mig sedan i soffan. Kl 23 tyckte min man att jag skulle ta min hostmedicin och gå och lägga mig. Jag sa till min man att jag hade redan tagit medicinen en timma tidigare. Hörs inte det frågade jag. Då hade jag hostat konstant i en timma. 
Sedan hostade jag i minst varje timma och varit upp 3 gånger för att värma kornkudden + ett ombyte på nattlinnet.
På morgonen var jag helkneckt efter nattens kämpande emot hostan. Och rösten var ännu sämre.
 
Så bra fungerade cocillanan på mig. INTE ALLS!
 
Jag var i valet och kvalet om jag skulle ringa hc igen. Men jag tänkte att jag sulle ge hostmedicinen en chans till.
 

Vilka nätter

21 jan-15
Då har onsdagen kommit och hostan har låtit mig varit vaken stor del av natten. Vad har jag fått för elände i kroppen. Den beter sig inte som en vanlig hosta. Den kan man kunna klara av att hantera på dagarna trots små hostattacker. Men det här är allt annat än små attacker. Det känns som att man ska hosta ur sig alla revbenen, maginehåll och vända kroppen ut o ch in. Inte ens fishermans friend eller hostmedicin hjälper. Det är som vilket "vatten" som helst. Fungerade absolut inte. Man gruvar sig att gå och lägga sig till natten. Man visste att nu kommer hostan att leva skröder för mig. 
Mycket riktigt. Hostade så att man nästan kiknade. Drack vatten så att man nästan kunde skvalpa omkring i sängen. Gympapass då man sprang upp och ner för att värma kornkudden. Byte av nattkläder å man vaknade och kände sig nyduschad. Usch vilka nätter!

Värsta hostan och sängliggandes

20 jan-15
Tredje dagen som jag ligger sjuk i dunderhosta, febertoppar och orklös i kroppen. För att inte säga sömnlös. 
Fy tusan vilken konstig hosta jag har fått. Inte tyst en minut först hostan sätter igång igen. Speciellt på nätterna då man vill sova. Då tycker hostan att jag ska hålla mig vaken och ta hand om den och fixa vatten, te, varm kornkudde, halstabletter osv. Allt för att hostan ska bli riktigt uppassad. Vad får jag då tillbaka? Jo... Sömnlöshet, hes röst och ont i bröstkorgen. Det får jag tillbaka. schysst!
Det här känns inte alls bra.
Jagförsöker testa med allt. På bilden har jag kokat ihop, färsk ingefära, citron, vitlök, svartpeppar, timjan och kardemumma. Sedan i med honung. Det är bara dricka och svälja och leva med hoppet.

Fusk Banoffee pie

19 jan-15
Trots att det var måndagkväll tyckte jag att familjen hade förtjänat en efterrätt då middagen ändå fick bli "middagsbuffé" Den här efterrätten går alltid hem i allas munnar. Den är dessutom nyttig. Eller nästan iallafall. Den innehåller ju bananer. ;)
 

Depend 7days lack

18 jan-15
Jag är så himla nöjd med det nya lacket som Depend kom ut med istället för gellack. Eftersom jag fick allergi av gellack och kunde absolut inte använda det, så fick jag av äldsta dottern ett startkit i förskotts present. Mest bara för att hon var orolig att jag skulle köpa setet innan jag fyller år. Stackars dotter att jag är så ivrig som skulle köpa det innan jag fyllde år, så att hon kände sig tvungen att ge mig det i förskott. 
Men jag blev så himla glad!
Nu har jag provad lacket två gånger och det sitter kvar precis som Depend lovat. Enda problemet är då man lägger på dekorationer, så gäller det att få till det perfekt på redan första försöket. Annars blir det "gör om gör rätt" 

Grattis på födelsedagen älskade dotter

17 jan-15
Hipp hurra för Amanda idag! 20 år. Var har tiden tagit vägen?
Du som nyss sprang omkring i prinsessklänningar och flätor. Och nu är du stora damen och bolagsmyndig. Det känns väl si och så i moderns hjärta att veta att sina egna barn får göra helt som dom vill resten av livet. Det är bara att inse och gilla läget att mina barn är vuxna nu och ska kunna sköta sig själva. Det blir svårt att släppa greppet. Men det ska gå det med.
 
Ett stort GRATTIS till våran älskade dotter på 20 årsdagen! <3
Frukost på säng med sång och fanfar ingår då man fortfarande sover hemma.
 
 
 

Kakor och ännu mera kakor

14 jan-15
Då var det dags att fylla på nya kakor i kaklådan på jobbet såhär efter julledigheten. Vad annat kan bli bättre än julkrusa som blivit över. Nu kan vi mumsa gosaker till nybryggt kaffe på jobbet. Tar det slut, så har jag anledning att kunna baka mera.
 
 

Besök på Max och miniburgare mellan fingrarna

12 jan-15
Eftersom jag inte hade ätit någon lunch på jobbet, så följde jag med dottern och svärsonen till Max då dom skulle äta där. Jag valde att bara stilla hungern , så att jag skulle klara mig tills middagen serverades hemma. Jag blev förvarnad av ungdomarna att Max minihamburgare verkligen var mini. Men så mini som de sa kunde väl inte stämma. 
Men jisses vilket gott skratt jag fick då jag packad upp min miniburgare. De var den minsta och sötaste burgare jag någonsin har haft mellan mina fingrar. Ursöt! 
 

Isbana på vägen på första arbetsdagen på nya året

12 jan-15
Första arbetsdagen på nya året. Och väglaget bjöd på ishalka, dimma och spårigt efter plogbilen. Det gäller att ha tungan rätt i munnen då man glider fram efter vägarna. 
Man kan undra om det är indragning på både sand och salt på vägarna i år?
Nog för att det är bättre för bilarna och miljön att låta bli. Men frågan är om det är värt det när det kommer sådana här dagar då både liv och skador kan drabbas. 
 
Jag röstar för sand och salt på vägarna då det blir både ishalka och spårigt. 

Äntligen Depend 7days lack

10 jan-15
Nu har jag provat min present ifrån dottern Emelie. Det ska bli spännande att se om den håller vad den lovar och att jag tål produkterna. För jag tror att jag kommer att älska det här nagellacket lika mycket som gellacket. Gellacket får jag lägga undan så länge. Inget mina fingrar tålde, så jag får nog donera bort det till döttrarna. 
Det blir till att hamstra upp flera nyanser av 7days lacket.
 
 

Månadens bästsäljare

10 jan-15
Imorse fick jag ett svar på mitt oväntade paket till mig via posten ifrån SugarKitchen. Vilken överraskning! Blev visst bästsäljare för december månad. Vad glad jag blev!

1 år av saknad

10 jan -15
Idag är det 1 år sen våran älskade och saknade fyrbenta lillgumma tog vägen över regnbågen och blev en söt änglahund. Saknaden är så stor!  
 

Sönerna 15 år idag Och jag fick en oväntad överraskning att hämta ut på posten.

9 jan-15
Hipp hurra på mina söners 15 -årsdag! Vi firade med hembakad pizza och sallad till middagen. Och fikade kakor, creme brulee, friterade bananer och glass och en "Burkpaj" som jag har gräddat i vattenbad i ugnen. Så himla god! Serverade vaniljvisp till.
 
Ställningen som jag har mina creme brulée på kom väl till pass idag.
jag blev glatt överraskad idag då jag fick ett sms om att posten ifrån sugarkitchen kunde inte levereras med postbilen. Finns att hämtas på ICA.
Jag öppnade och blev så paff och superglad. Men det fanns ingen förklaring till varför jag skulle ha den? 
Jag kan säga att den kom i perfekt tidpunkt då mina söner fyller 15 år idag (fredag) och jag fick användning av den direkt. Det blev så superbra och tar ingen stor plats heller. Stadig dessutom. Såååå himla super!
Men varför fick jag den? Jag blev så glad. Nästa helg kommer den till användning igen då dottern Amanda fyller 20 år och ska firas. Inte nog med det. Den kommer att få stå med på dessertbordet då jag fyller år i slutet av januari också.
 
Roligt med överraskningar! 
Kan verkligen rekommendera ställningen. Kan även användas till annat som att ha ljus på den. Sen får fantasin flöda. :)
 
 
 

Bananfodral passar inte till alla bananer

8 jan-15
Nu är det slut på jullovet för sönerna och väskorna packas med idrottskläder och annat som har med skolan att göra. Sönerna skulle inviga sina bananfodral som de fick i julklapp. Raka och något för långa bananer fungerade visst inte så bra. Dom är nog bra om man hittar rätt pusselbit 

Silikonformar kronor

7 jan-15
Idag kom ett brev på posten med bland annat den här silikonformen. Så himla söta och fina de blev. Här ska det tillverkas kronor inför kalas framöver. ;) 

Rosor i sockerpasta sugarpaste

6 jan-15
Det blev en lugn och stillsam dag, sådär dagen efter gårdagen. Jag passade på att pyssla på med lite sockerpasta. gjorde några rosor och blommor. Kan vara bra att ha. 
Avslutade dagen med en filmkväll med dottern Amanda och hennes pojkvän. Mysig dag. 
 

Trettondagsafton 2015

 
5 jan-15
Den här kvällen var vi på trettondagsfest i byn. En himla rolig kväll tillsammans med byfolket.
God mat och en härlig stämning. Kommer nog tillbaka nästa år också.
 

Tidig present

4 jan-15
Idag blev jag överraskad av dottern Emelie av en fin lite pappkasse med söta blommor på. I den låg ett litet inslaget paket i hennes favoritfärg turkos. Hon kunde inte hålla sig och ville att jag skulle öppna direkt. Hon visste precis vad jag var ute efter och skulle söka detta på dagens stadstur med döttrarna. För att vara säker att jag inte skulle köpa setet kände hon att jag skulle få öppna paketet idag. 
Antar att jag borde ha lugnat ner mig med sökandet efter 7 days setet tills min födelsedag var förbi. Men jag ville verkligen ha det här då gellacket tyvärr har gett mig allergi på händerna och fingrarna. Eller som jag mest tror, att det är uv-lampan som är boven i dramat.
 
TACK MITT FINA HJÄRTA! Synd att du har en sån mamma som är för desperat att få tag på detta. Men nu kan jag vara lugn. Kram på dig!  <3 

Östersunds Revy 2015

4 jan-15
Den här söndagen tog jag med mig mina döttar och svärson på genrep för Östersunds Revyn 2015.
Alltid lika roligt att få äran till att få komma och se revyn tillsammans med familjen. Det har jag min barndomsvän att tacka för. Som tack för den fina ära bakade jag ihop några chokladbiskvier och skickade även med choklad kokostoscka och chokladbomber. Det var dom värda att få. :)
Fika i pausen och ett leende i bilen påväg hem gjorde våran kväll rolig.
 
 
 

Gellack adjö

3 jan-15
Eftersom jag inte tål gellack får jag nöja mig med att måla med extra hållbart lack. Dottern Amanda piffade till naglarna med hjälp av depends speciallack för dekorationer. Håller sig riktigt bra. 
Saknar gellacket som stärkte mina naglar. Men att få en sådan klåda, sveda och bränningar på fingrar, nagelband och händerna är inge roligt. Nog för att det går över efter några dagar får jag inse att jag inte kan använda det. 
Mest troligt tror jag att det beror på uv-lampan som följde med i kitet. Men det är min teori. 
 

Var är snön?

2 jan-15
Utanför våran stuga finns det iallafall lite spår av snö. Men alldeles för lite för att kunna komma ut på skotertur.
Ovanligt lite för att vara i januari och uppe i fjällvärlden.
 
 

1 januari och otroligt lite snö

1 jan-15
Min första bild för år 2015. Det ska föreställa skoterleden vid Häggsåsen Gräftåvallen. Snön lyser med sin frånvaro trots att januari har kommit.
 
 

God fortsättning på nya 2015

31 dec-14
Hälsar er en god fortsättning på ett nytt 2015
Vi firade in nya året hos brorsan och svägerskan med god mat som räkbakelse, kalkon med gratinerad potatismos och tre små desserter.
 
Jag gjorde aftereight kuber fyllda med chokladmousse och dekorerad med hallonspegel och hallon, Mördegsformar med smak av apelsin fylld med lemoncurdgrädde dekorerad med physalis och vindruvor. Och Creme Brulée dekorerad med sharonfrukt.
Recepten finns på min bakblogg:
http://mydreamcookies.blogg.se/category/dessert-och-efterratt.html
 
 
 

Mitt År 2014

31 dec-14
Vill önska alla ett gott nytt år! 
Tyvärr har jag legat lågt med min blogg då jag har haft så mycket annat som har fått gått före. 
 
En liten lista av en del av mitt ÅR 2014 som blev ett intensivt år:
 
Januari:
Östersundsrevyn
Sönerna fyllde 14 år
Våran älskade fyrbente familjemedlem Peteja somnade in och tog vägen över regnbågen.
IntroduktionsUtbildning 
Dottern fylde 19 år
Jag blev ett år äldre
Produktvisningar för SugarKitchen ABs produkter
 
Februari:
Kalas för systersonen
Produktvisningar för Sugar Kitchen ABs produkter
Kompetensutvecklings utbildning
Kurs i Täby med SugarKitchen
 
Mars:
Produktvisningar för SugarKitchen ABs produkter
Inbjuden till att få träffa en underbart härligt gäng ifrån TV-gänget "Mot alla ods" hemma hos Sonia Elvstål.
Pappa fyllde 67 år
Mys i stugan
Mor och döttrar dag i Birsta
Produktvisningar för SugarKitchen ABs produkter
 
April:
Min man fyllde år 
Påsk i stugan i Gräftåvallen tillsammans med syrran och hennes barn
Jag var hårmodell åt dottern på hennes skola
Majbrasa på bygdegården i byn
Årsmöte med jobbet
Produktvisningar för Sugar Kitchen ABs produkter
1 år på mitt jobb som kanslist och ledsagare 

Maj:
Förberedelser inför dotterns bal och student
Blev ompysslad av dottern på deras frisersalong 
Dottern Amandas bal
Mamma skulle ha fyllt 69 år
Besök på minnselunden
Produktvisningar för SugarKitchen ABs produkter
Var med jobbet och firade SRF Synskadades Riksförbund 125 år i Örebro
Stod på kvinnomässan i Lit
Morsdag
Pick nick ute på gräsmattan på gården
Stod på marknad Storsloken i Stugun
 
Juni:
Firade en 70 -åring med tårtor och kakor
Brorsonen fyllde år
Amanda tog studenten och gick ut som en riktigt duktig Frisör
Planterade sommarblommorna i urnorna
Regionmöte i Hammarstrand med jobbet
Tvillingsönerna slutade i 7:an
Sommarlov
Började att flytta på timmerstugan hos brorsan
Midsommar i Junsele
Mamma har varit en ängel i 2 år
Svärfar skulle ha fyllt 75 år
 
Juli:
Varm juli månad
Bada bada bada...
Dottern Emelie fick en bil inkörd på hennes bilsida pga högerregeln av den andre bilföraren
Syrran fyllde år
Semester
Hälsade på hos pappa för sista gången. :´(
Vann en tårttävling som Årets Jubileumstårta i Rissna
Bakade tårtor och en massa snittar och kakor till grannens 70 -årsfest
Barnvakt åt syrrans minsta son
Svärfar har varit en ängel i 2 år
Farmor har varit en ängel i 3 år
 
Augusti:
Tyskbesök av våra vänner ifrån Berlin
Dottern Emelie fyllde 21 år
Svärmor fyllde år
Pappa somnade hastigt in och blev en vacker ängel <3
Semester i Varberg
Teamleader utbildning i Laholm för SugarKitchen
Svägerskans son har varit en vacker ängel i 3 år
 
September:
Begravning på pappa
50 -årskalas i Upplands Väsby
Blåbärsplockning med syrran och hennes minsta son
Tomatplantorna fick komma in i värmen
Potatisen fick komma ovan jord. 
Funktionärsutbildning i Hammarstrand med jobbet
Min saknade vän har varit en ängel i 3 år 
 
Oktober:
Planterat ljung ute på altanen. Välkomnar vintern.
Grannen har börjat avverka i skogen intill våran altan. 
Produktvisningar för SugarKitchen ABs produkter
Jag tog med mig min man på en kryssning med Birka Cruises
Lyckades snubbla och sätta mig på en gaffel i diskmaskinen
Tog med mina ungdomar på Skoteruppvisning med Markus Nordin och tobias Hellström
Första träffen med Fanbyns Vinklubb
Haft min vikarietjänst i 1½ år 
 
November:
Ekonomikurs i Enskede och Almåsa kursgård med jobbet
Barnvakt åt syrran under hennes op.
Sålde mamma och pappas hus i Krångede
Halloweenmiddag hemma hos oss
Produktvisningar för SugarKitchen ABs produkter
Blev anställd på mitt jobb som kanslist och ledsagare :)
 
December:
Produktvisningar för SugarKitchen ABs produkter
Bakade massor av julkakor
Julbord innan julafton. ;)
Julgröt på jobbet
Julklappsshopping
Julfirande hos svärmor i Brunflo
Nyårsfirande hos brorsan och svägerskan i byn
 
 
 

RSS 2.0