FÖRE OCH EFTER PÅ Hemmakanalen.se


KÖKET FÖR OCH EFTER BRAND- OCH VATTENSKADA

Jag har fler bilder på förändringen av köket här:

http://inspiration.hemmakanalen.se/inspiration/bild/1384

EMELIES RUM...FÖRE DETTA BALKONGEN


Jagh ar satt in lite fler bilder på dessa förändringar före och efter branden Gå in på: http://inspiration.hemmakanalen.se/inspiration/bild/1388/Balkongrummet+%28Dotterns+rum%29.html

BYTE TILL SVENSK FONDSERVICE

 FRÅN                TILL       

30 AUG-10
Jag har suttit och ändrat min PPM-Fondservice...Jag tror och hoppas på att det blev rätt och riktigt med att jag bytte från Monetar till Svensk Fondservice.

 Nu hoppas jag att Svensk Fondservice fixar resten...

SJUK SON IDAG30 AUG-10
Min lilla Jakob är sjuk och febrig med lite hosta idag. Vaknade imorse med 39 grader i kroppen. Nu har han 39,7. Inte bra. Alvedonet gör honom lite piggare. Han får i sig Te och honung och nån pannkaka. Ligger bara i sängen och har ont i kroppen och önskar inget annat än att få vara frisk. Vilken tokig start på skolåret. :( Han blir hemma några dagar som det ser ut nu så.Elias är lite piggare nu än imorse. Han klagade att han hade en sådan värk i armar och ben. Svårt att gå och dålig balans pga smärtan i benen. Lite Alvedon och nu känner han inte lika ont längre. Jag trodde kanske att det var feber på G. Men nu har han både matlust och vill gärna hitta på nåt. Han tycker attdet är tråkigt hemma ;)
Har han ingen feber imorgon blir det skola igen :)

<3<3

ENORM PACKNING!27 AUG-10
Amanda kom hem med den här enorma packningen med både blött rinnande tält, tältpinnar och triangiakök + all hennes övriga packning. Vi vägde packningen innan vandringen 14 kg. När hon kom hem vägde plötsligt ryggsäcken 22 kg! Maxvikten skulle vara 15 kg...Var tog fördelningen av packning vägen? Skulle man inte dela lika?
Amandas och hennes rygg är inte på bästa läget nu. Men hoppas att det blir bättre snart.

I övrigt gillade hon vandringen och tycker att det är både skönt och tråkigt att det är över.
En oförglömlig resa! :)

DAGENS LOPPISFYND29 AUG-10
Idag fyndade jag mig en gräddkanna och sockerskål med ett fat till. Så söt så söt :)
På hemvägen blev det en OKQ8 korv, mackor och kaffe som fick mätta våra magar. Vi fann rabattkuponger i bilen, så vi fick fikabröd på köpet vid köp av kaffe...gott! :)

LOPPISDAX...

29 AUG-10
Snart bär det iväg på loppis med döttrarna. Spännande och se vad man kommer hem med för nåt onödigt som man inte alls visste fanns eller så ;)
Idag känner jag för att fynda lite :)

PÅVÄG HEM IFRÅN FJÄLLRESAN!

27 aug-10
Fick just ett sms ( kl 10.35) ifrån Amanda att dom är äntligen påväg hem ifrån Storulvån. Kan tänka mig att dom har hemlängtan nu ;)
VÄLKOMMEN HEM GUMMAN MIN! Jag ska bädda om dig i en varm och skön säng ;)

SPÄNINGSHUVUDVÄRK...27 AUG-10
Jag vaknade med spänningshuvudvärk och spänningar i axlarna och nacke. Inte bra alls. :( Trots det försökte jag dammsuga och borta/klippa hunden. Gav upp, så nu ligger jag med kornkudden och lider. Mår illa och Kallsvettas hela jag. Typiskt! :(
Har tagit både Alvedon och en ny medicin som är en långtidsverkande Tradolan. Hoppas att det hjälper för såhär vill jag inte må då barnen kommer hem. :´(

VÄDRET I STORULVÅN

Vädret kommer att se ut såhär enligt yr.no inatt 26-27 aug-10
Gissar på att det blir en jobbig natt igen med frusna ungdomar i sovsäckarna...men snart är det över och då har dom gjort det jättebra som klarade av den här kalla fjällvandringen.

TÄNK OM MAN KUNDE VETA OCH FÖRSTÅ ALLT...

Ibland önskar man att man kunde mer om allt...men hur man än försöker kan man inte allt man önskade kunna. Eller hur ska man göra för att kunna veta sånt man inte vet men ända veta det man måste kunna veta? Trots att man inte vet allt som man borde kunna just då, så försöker man ta reda på det man behöver ta reda på innan man försöker kunna det man måste kunna veta fast man inte är kunnig innom det man borde kunna veta då man behöver veta det....
Eller hur gör man? Jag vill kunna veta och förklara det jag behöver kunna förklara så att man kan förstå det man måste förstå.
Det ända jag måste och bör göra är att lära mig det som behöver läras för att kunna stå vid dennes sida, så att det går att förstås....hmm...Ja, det här är krångligt precis så som jag skriver ;)
Det är lika bra att forska vidare på det jag inte vet och kan, så att det blir rätt så som det ska vara...
<3<3 Natti natti älskar dig <3<3

SISTA NATTEN PÅ FJÄLLVANDRINGEN

26 AUG-10
Det  har varit en tung dag för Amanda. Och säkert för dom andra också. Det har varit en kall och jobbig vandring mellan Sylarnas Fjällstation och Ulvåtjärn. Sist jag fick ett sms var i förmiddags och då var kl ca 10.45. Då vandrade dom halvägs uppför på fjället. Tung ryggsäck med både blött tält och mat. Amanda var Trött och hade mycket ont i ryggen.
Har man problem med ryggen sen tidigare blir det inte bättre med en tung packning på kuppen. Hoppas att de delar upp packningen rättvist mellan varandra.
Teckningen på mobilerna verkar vara dåligt där dom är, så jag har inte hör något ifrån henne ikväll. Mitt sms har inte kommit fram ännu.
Men nu är det sista natten, så jag hoppas att dom får sova lite mer inatt.
Sov gott min tappra dotter <3

NYTT SMS INATT

26 AUG-10
Ungdomarna fryser! Amanda skickade ett sms kl 03.00 inatt och skrev att hon hade 2 tjocktröjor, 1 långärmad, 1 t-shirt, leggingsbyxor, mjukisbyxor,strumpor, tjocksockar, 2 par vantar, och mössa under sovsäcken som ska hålla - 15 + ett sovsäcksöverdragslakan...ändå så fryser hon och kan inte sova. Hon skriver även att hon mår illa. Antaratt det är av ren utmattning och trötthet.
Man får hoppas att humöret och orken ligger på topp trots dålig sömn.
Idag bär det av mot Ulvåtjärn för dom. Hoppas att de får upp värmen i kroppen och att de slipper regnet. Enligt r.no blir den ca +5 till + 8 lite regn och mulet.
Varm kram till min kämpande dotter på fjället! <3

HOPPAS ATT DOM SOVER!

26 AUG-10
Alla här hemma sover utom jag. Hoppas att Amanda och hennes klasskamrater kan sova i sina tält trots den kalla natten. Än så länge har inget sms kommit ;) så då tar jag slutsatsen av att hon sover.
<3<3<3 Natti <3<3<3

FUNDERAR OCH TÄNKER.....

Det är mitt i natten och klockan är över 01.00 och torsdag den 26 aug-10 är här. Jag kan inte sova. Tänker och tänker och vet inte riktigt vilken av mina tankar jag ska välja att tänka på först...hmmm...svårt!
Jag ska snart kliva upp och hoppas att dagen ska bli bra. Det är 2 stycken lasarettbesök. Ett är till min ryggkurator och den andra är för min äldstas dotters räkning. Jag är så orolig över hennes hälsa och vet inte hur jag ska göra för att hon ska bli bra igen. Hoppas att de har nåt bra att komma med och att dom ska veta att jag tänker tala om att jag är besviken på deras sätt att hjälpa. :( Förstår inte deras arbetssätt rktigt då vi anser det är akut och det måste hända nåt nu. Såhär får det inte fortsätta! Som mamma är det mycket jobbigt och ett tungt ansvar då man hamnar i en situation som man känner sig helt maktlös och "värdelös" som förälder då man inte kan tvinga sitt barn att göra som man ber dom.
Nu hoppas jag innerligt att dom lägger på högsta växel och hjälper oss! Undrar om det finns en giltig "ledighet" så att man får hjälp att se till att allt går som det ska.
Önskar att det vänder till sig NU! Snälla, kom igen!
<3<3<3 love you <3<3<3

FRAMME PÅ SYLARNAS FJÄLLSTATION


Bilden lånad ifrån Sylarnas hemsida

25 AUG-10
Amanda skickade ett sms kl 16  och då hade dom kommit fram till Sylarnas Fjällstation och tagit sig upp till bastun ca 2 km ifrån tältplatsen.
Äntligen fick dom känna lite värme till slut. Hoppas att dom får sova inatt. Annars blir det jobbigt att vandra till Ulvåtjärn imorgon.

Temperaturen idag såg ut ungefär såhär:Sov gott ÅK 9

AMANDA FANN HJORTRON

25 aug-10
Amanda har lämnat ett bildbevis på att hjortron finns på fjället. Perfekt att äta på under vandringen.
Men hon ska koka sylt på fjället och få ett plus i betyget av lärarna. :) Men ett problem finns...inget socker och ingen burk.
Spännande att se hur det kommer att gå.
Vandringen har gått vidare från Spåmje mot Sylarnas fjällstation där dom sedan kommer att övernatta. Undrar hur många som kommer att basta där ikväll? Alla gissar jag på med tanke på vädret. + 4 grader, småregnar och kallt.
Det är tur att dom har roligt trots allt och att vädret inte skrämmer henne för fjällvandring.

AMANDAS FJÄLLVANDRING DAG 2

25 AUG-10
Jag fick ett sms av Amanda kl 03.42 och de frös som tusan i sovsäckarna. De kunde inte sova, så jag hoppas att dom orkar med vandringen idag. Att vakna upp i +4 grader och ut i ett blåsigt och regnigt väder för att laga sin frukost och plocka ner ett blött tält kan inte  vara hälsosamt.
Hoppas att de får upp värmen i kroppen och att de slipper regnet.

SPÅJME


24 aug-10
Amanda  och hennes klass har vandrat från Storulvåns fjällstation-Spåmje idag.
Hon ringde och de hade kommit fram och de har satt upp tältet. Då var kl 17.30.
Nu kl 21.30 ligger dom i sovsäckarna och ska prova sova. De fryser inte så mycket men gruvar sig för att kliva upp imorgonbitti. Där regnar och blåser det nu ca +4...Stackars småtroll ;)

STYLEROOM.SE24 aug-10

Äntligen har jag tagit min dyrbara tid till att uppdatera min inredningsblogg ifrån husbranden till nu...Det tog lite tid. Men nu finns det samlat som i en bok :) Tänk om man kunde göra så?! Då skulle jag inte alls tveka.
Kanske man ska fråga dom på stleroom om de kan hjälpa mig :/ Värt att fråga. :)
http://www.styleroom.se/album/17172
Just nu kl 17.20 är det 7222 stycken som har besökt mitt album om "Husbrand hos oss...renovering...igen.
Klockan är nu 21.53 och nu är det 7361 besökare...det rullar på ;)
25 aug-10
Besökssiffran har ökat till 7408 och klockan är nu 10.48

AMANDA DRAR TILL FJÄLLEN

24 AUG-10
Amanda är laddad inför fjällvandringen med klassen. Idag bar det iväg trots det tråkiga vädret.
Men det var nog mest jag som gruvade mig och inte Amanda ;)
Vädret bjöd på blåst, regn och kyla ca +10 idag...precis ungefär som det brukar vara då skolan ordnar fjällturen med 9:orna på höstterminen. Typiskt! Bara det inte skrämmer ungdomarna så att dom tycker illa om fjällvandring...

ÖGON INFLAMMATION...Imorse 23/8-10
vaknade jag upp med endast ett öga. Det högra ögat ville inte alls titta upp...attans! Ögoninflammation! Det var bara att kisa sig till toaletten och tvätta bort allt klet vid ögat.
Himlars vad ont det gjorde! Hela dagen fick jag badda ögat med servetter. Ögat bara rinner och gör fruktansvärt ONT. Svider och bränner...smärtar ner mot kinden och bihålorna dunkar av trycket.

Jag tog mig på affärn med ett öga och köpte ögonsalva Noviform med hopp om att jag ska bli bättre.
Tur att kornkudden och Alvedonet hjälpte lite mot smärtan.

Hoppas nu bara att ögat mår bättre snart, så att man vågar umgås med andra :/

AMS INTRESSE TEST GJORD :)Jaha...vad händer härnest? Önskade att man bara kunde plocka ett yrke och hokus pokus hade man ett jobb...
Eller inte :/
Nu är frågan vad jag skulle passa att jobba med.

Mina önskemål är bl a:
- Arbetskamrater som finns där man är.
- Jobba självständigt men ändå inte ensam
- Veta mina arbetsuppgifter påväg till jobbet
- Socialt med "nya" människor i lagom mängd
- Ett lagomt rörligt/sittande och varierande uppgifter
- Flexibelt
- Styra delvis mina uppgifter själv
- Jobba gärna med händerna och skapar gärna fram ett resultat i olika ändamål
- Gärna inte stressande miljö

Någon som har ett jobb åt mig? Eller gärna ett förslag på vad jag skulle passa till?
Är berädd att utmana mig själv i det mesta...Det har jag gjort förr och har gillat läget ;)

Vad vill jag bli?

EMELIE 17 ÅR...HIPP HURRA....

20 augusti-10
Hipp hurra...Det är Emelies 17:e födelsedag! <3
Hipp hurra! Den 20 aug-10 firade vi våran dotter Emelie som fyllde 17 år...Himlars vad tiden bara rusar iväg! Hon som alltid är lillgumman...
...eller kanske till och med Lilla MY, som vi kallade henne ibland ;)
Nu har vi en 17:åring i huset...spännande! :)  <3<3<3

PRECIS JUST NU.......vid den här tiden kl 17.30 för exakt 9 månader sen fick vi samtal ifrån dottern Amanda att huset stog i lågor....usch vilken skrämmande tanke! :(
Idag just nu är stämningen lugn jämfört med då...tur är väl det. :)

9 MÅNADER SEN DET HÄNDE...

17 AUG-10
Idag är det 9 månader sen vi drabbades av husbrand. Det känns som flera år sen det hände.
Vad mycket som har hänt under den här tiden. Att man står kvar på benen och har humöret kvar är helt otroligt.
Det känns fortfarande overkligt av allt som hänt oss. "Sånt drabbar inte oss"....men det gjorde det. Vilken mardröm! 

Det som följer med efter branden var att hjälpa delvis med brandsaneringen, planera nya tapeter, färg, golv, planlösning, eldragning, mcket väntan och tålamod på snickare, målare mfl.
Mycket tårar, nedstämdhet, barnen och dess hälsa, Stämningen kring oss och mycket mera.

Samtidigt måste övriga vardagen funka som en vanlig vardag...och det kan jag lova var svårt.
Man orkar helt enkelt inte finnas på topp till 100% och det kan vara svårt att förstå.
Att jag var tvungen att klara av en stor steloperation mitt i allt öde, ta hand om familjen, kontakt med FK, AMS, Sjukhusfolk, husplanering, Försäkringsbolag, jagning och kontakt med Byggarna...ja, allt och hela världens innehåll ang en husbrand och dess bakgrunder som följer med...Ändå skulle man le och se pigg ut, vara fräsch och glad.
Mitt i allt elände tvingades jag ut på arb.prövning trots minn nyop. rygg som inte hade fått sin chans att repa sig. Innombords blödde man av sorg och hemlängtan. 
Sånt här kan man inte förstå om man inte själv har varit drabbad.
 
Nu mår vi bättre. Vi har kommit hem och börjat få ordning på mycket men inte allt. Det känns på någe vis att allt är som en saga...fast en blandning mellan en otäck- och drömsaga.
Vi stormtrivs i vårat "nya" hem!En sak är säkert...härifrån vill jag aldrig flytta!

Ett tips:
Dra alltid ur onödiga kablar ur vägguttagen, som hårfön, plattång, TV, tv-spel osv...Det gör vi och det har även barnen lärt sig. ÄNTLIGEN FLYTTAR VI HEM IGEN!30 JUNI-10
Det var inte det bästa vädret att flytta hem i...Men inte ens vädret kunde hindra oss ;)

 

30 JUNI-10
Första lasset...here we come!2 JULI-10 
Snickarna var inte klar som lovat då vi flyttade hem, så vi fick klara oss uta kök i några dagar. Då levde vi mest på Micromat.
3 JULI-10
Såklart att även vardagsrummet har fått sig en omgång i vattenskadan...suck!
Sanerarna upptäckte en vattenskada under skyddsplasten då de skulle sanera efter byggarna. Typiskt!
4 JULI-10
Snart har allt kommit hem igen...Men gruvsamt ändå att ta reda på det...
4 JULI-10
Längtar tills köket blir klart och att man får leva som normalt igen...Pojkarna har fått hem de leksaker som sanerarna trodde kunde räddas av att tvätta mm...
Hoppas att branddoften försvinner :/ En hel del leksaker kom hem trasiga...kasta en del!
4 JULI-10
Såklart att det måste köpas hem nya möbler till övervåningen också...tur att IKEA finns en sån här gång. :) Men vad jobbigt det är att köpa upp nya inrednningssaker mm...roligt och jobbigt. 8 JULI-10
Snickarna kommer äntligen hem till oss och sätter dit hörnskafferiet...vilken himla tid allt ska ta!
Blev lovad först sista maj och sedan sista juni...och nu är vi snart i mitten av juli...ojojoj...men ett mycket fint resultat och här finns trots allt en nöjd "kund"10 JULI-10
Nu äntligen ska köket få in en mycket viktig del...Spishäll och ugn! Gissa om att jag har längtat efter en hemlagad mat!RSS 2.0