RÅGBRÖD
11 DEC-10
Julens Rågbröds bak är avklarad för i år ;)
RÅGBRÖD
2 paket Jäst
1 liter fingervarmt vatten
Nästan 2 kg Rågsikt (spara lite till bakningen)
5-6 Ägg
1 paket Farinsocker
1-2 tsk Salt
Ev. Russin
Arbeta ihop degen tills den släpper lite i kanterna på degbunken.
Låt jäsa under bakduk ca 30-40 min
Arbeta vidare ihop degen efter jäsningen på bordet. Är degen ganske vek kan man ta hjälp av en degskrapa.
Dela degen i 6 delar och rulla dom till runda bullar.
Platta dom något på plåten.
Låt jäsas igen i ca 30-40 minuter under bakduk.
Gräddas i ugnen på ca 175 grader i varmluftsugn i ca 49 minuter tills de har fått en fin färg.
Pensla bröden med sirapsvatten.
Lycka till! <3
********************************************************
Kommentarer
Trackback