OS-MÖSSAN...En trend...Eller?Hur kommer det sig att en helt vanlig virkad mössa i helt vanliga färger i Sverigen tecken bli så otroligt dyra? Såg på Tradera att dom hamnar på över 1000-lappen. :O Det är ju en helt vanlig mössa med ett litet OS-märke som knappt syns. Vad är det som kostar på mössan? Det är ju bara några nystan och en virknål...och ett litet OS-märke 
Vem som helst nästan kan säkert virka en sådan. Jag kan rekommendera att virka med melerat eller enfärgat garn. Dom blir minst lika fina. :D Och mycket billigare!
Är det här bara en fluga, trend eller är det en bra investering ifall mössorna stiger i värde?
Äää...fram med virknålen och lite garn med en färg som gillas och sätt igång!

Lycka till!

Blev spådd i handen...För mindre än ett år sedan (2009)spådde jag mig i handen bara för mest av nyfikenhet. Det otäcka med det var att spådamen kunde se en hel del i handen. Och allt hon beskrev om mig stämde! Helt otroligt! Framtiden ser mycket bra ut och jag kommer att få leva länge och lyckligt. :D Även hon tog upp om mitt skrivande. Det är nåt skumt med det?! Men mycket mer än så, sa hon inte. Jag vill så gärna veta vad båda spådamerna menar med att jag kommer att skriva...men dom sa inte hur, var, vad och varför...hmm.... Vad är hemligheten av det? Ja, det får nog framtiden visa mig.

Vad jag egentligen vill tala om angående mina spådomar och resultat av det här är...MITT BLOGGSKRIVANDE! :) Kanske det finns en mening med att jag ska Blogga...Blogga om allt som jag få och har fått uppleva. Få dela mina lärdomar och kunskaper. Om sant och falskt. Nyttigt och onyttigt. Och av allt vad ett liv kan åstadkomma och av alla dessa hemligheter. Vem vet? Ingen.


Astrologins andra spådom blev sann...och stark!Andra gången som jag blev spådd av samma tjej i Astrologi berättade hon att jag skulle få träffa någon. Om det var positivt eller negativt kunde hon inte se. Datumet som det skulle inträffa skulle vara runt den 20-21 juli för några år sedan. Den 21 juli samma år inträffade något helt oväntat...
Jag och mina barn åkte hem till svärföräldrarna och där möttes vi av svärfar och svägerskans väninna, vilket jag trodde ute vid altanen. Hon sträcker fram armen och tar mig i handen och presenterar sig. Hon sa - Hej, jag heter xx  och det är jag som är din svärfars dotter. OJ! Jaha...vad säger man nu då? Svärmor var på affären och visste inget om detta. Vilken känsla!
Efter en stund kommer svärmor på cykel och hejjar glatt och går in med matkassen. Min äldsta dotter går in och jag kommer tätt därefter. Vi berättade för henne om vem som var här och hon blev riktigt paff. Hon trodde att det var min väninna. Att dotttern fanns till var ingen hemlighet. Men att hon sökte upp sin far var väl ingen som skulle tro. På alla dessa år och nu fanns hon här. 
Med tanke på vad spåtjejen berättade om min blivande träff med någon var visst min mans halvsyster! Vem i hela friden kunde drömma om det? Om det var positivt eller negativt kan jag inte svara på. För min del var det häftigt!
Och framförallt så var det tufft och enormt starkt av henne att söka upp oss. Vi hade alla en trevlig dag den dagen.

Astrologins första svar stämde!Ungefär såhär såg  Astrologin ut som jag blev spådd i för några år sedan...

Första gången jag spådde mig fick jag veta att jag skulle börja att börja skriva. Men vad kunde hon inte få fram. Men inom några månader efter träffen med henne skulle jag veta vad det handlade om. Hon frågade om jag gillade att skriva typ böcker.
Resultatet blev att jag fick hoppa av min  Svenska och Samhälls utbildning och börja på en Retoriksutbildning istället!
Jippi! Jag kom med bland alla som sökte. Vad roligt det var! Saknar det glada gänget! Alla blev besviken att idéen inte gick helt igenom som var tänkt med utbildningen. Det skulle startas ett nytt företag. Tanken var att hjälpa företag mfl att skriva tal, brev, kallelser  osv. Men intresset var inte tillräckligt stort, tyvärr. Idéen var toppen.

TIPS PÅ NÅGRA BRA RETORIKBÖCKER SOM VI HADE UNDER UTBILDNINGEN...Marknadsretorik - En bok om reklam och konsten att övertyga

Författare: Stefan Hedlund, Kurt Johannesson

Boken visar, exemplifierar och tillämpar retorikens regler och metoder på den moderna reklamen och marknadsföringen. Reklamen är vår tids retorik. Och skickliga reklammän använder retoriken lika bra som någonsin antikens advokater, politiker och statsmän. Man kan lära sig detta genom hårt arbete och dyrköpta erfarenheter, men det går fortare och säkrare med hjälp av retoriken.Talskrivaren - Eller konsten att skriva tal

Originaltitel: Simply speaking
Författare: Peggy noonan
Översättning: Christer Hanefalk, Kurt Lindholm

En bok för den som vill lära sig skriva och hålla tal med övertygande innehåll, passande stil och lagom längd. Författare är Peggy Noonan. Hon har som journalist och talskrivare för två presidenter, fem år för Ronald Reagan och två för George Bush, varit med om hur det politiska språket i USA förändrats i takt med de nya mediernas genombrott. Hur televisionen i mer än tre decennier dominerat och påverkat amerikanernas sätt att tala offentligt.


Spännande med nya utmaningar!


Jag är en helt vanlig tjej/kvinna beroende hur man vill se det...Är en varelse född 1972 i en helt vanlig lagom stor stad i Norrland. Uppvuxen i en helt vanlig familj med två av tre av mina syskon. En syster och bror. Min äldsta bror växte inte upp tillsammans med oss andra. Men det tar vi senare.
 
Nu lever jag med min familj på fyra barn och en underbar man. Gift sedan 2004 och bor i ett hus i en gullig liten by på ca tvåhundra boende. Flyttade dit nov-92. Sedan dess har det hänt mycket.

Det här med att BLOGGA ska bli ett sätt att utmana mig själv! Men varför vill jag göra det kan man undra? Det undrar jag också. Men nu ska det Bloggas. Jag har länga vilja göra något som känns nyttigt och bra för mig, så det här kan bli både spännande, roligt och mindre roligt framöver. Kanske spådamerna har rätt med vad de sa till mig. Den första spådde mig två gånger i astrologi metoden. Den andra spådamen spådde mig i handen.  
Jag hoppas att du blir nyfiken på vad dom har sagt till mig och om det stämde.

Jag kommer även att berätta min historia om min kotglidning/ spondylolistes från när det började ge mig smärtor och problem, hur jag har fått hjälp, vem jag har fått hjälp av, familjens tålamod, mitt tålamod, operationen osv...

Jo, jag vill även dela med mig om mig och min familjs hittills värsta mardröm som vi fick uppleva. Den 17 november 2009 ca kl 16.30 ringde våran näst äldsta dotter. Helt hysterisk skriker och gråter hon... -MAMMA!...skynda er hem! Hon gråter ännu mer. Jag förstår inte först att hon menade allvar. Men det gjorde hon. Det var sant...sedan förändrades hela våran familjs liv.

Det här är en del av det som jag kommer att skriva av mig om. Kan kännas skönt att få dela med mig av mina erfarenheter i både glädje, skratt och sorg.

Om det känns intressant för dig att följa min blogg, så är du så Välkommen in till mitt LIV och HJÄRTA...
...av mitt liv och hjärtats krafter.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0