SPINDEL I ÖRAT

30 juni-11
Sonen Jakob fick sig ett besök idag.....i örat! Han kände att något kröp in i örat då han tagit på sig kepsen. Han kastade ifrån sig den och hojtade till om att något kröp in i örat på honom.
Jag tittade men såg inget.
Vi tog revaxörblåsan och började spruta in vatten i örat...men utan resultat.
Jakob sa att han kände att något fanns kvar och det kändes läskigt frätande ljud.
Jag tog försiktigt en tops och topsade runt lite. Och vips, så kommer denna gosiga spindel ut ur örat på Jakob.
Man kan förstå att det var otäckt att ha sånt i örat.

HUSBRAND ... 1 ÅR HAR GÅTT30 juni-11
IDAG ÄR DET PRECIS 1 ÅR SEDAN VI FICK FLYTTA HEM IGEN EFTER HUSBRANDSOLYCKAN.
Vad tiden har gått fort. Idag för ett år sedan såg det lite annorlunda ut här hemma. Det fanns målare och byggare innanför huset och de kämpade med att blli klar. Vi fick flytta in medans de hade arbeten kvar att göra. Men det gick ganska bra. VI FICK JU KOMMA HEM TROTS ALLT!

Idag finns det lite ogjorda saker kvar att fixa som målarna inte har blivit klara med. Likaså sanerarna har OZON-behandlingen ogjord. Målarna lovade att komma tillbaka efter ca 3 månader och "finslipa" vid listerna osv då det oftast bruka sätta sig och bli sprickor mella list och tak.


Här har färgen släppt i snetaket i trappen. Kan vara fel färg på fel träyta...Ser inte bra ut iallafall.


Vardgasrummets tak är omålat ännu. Där finns vattenrosor kvar efter släckningen av elden. Där ska de också måla eftersom de inte kom åt då de var här för ett år sedan. De hade lagt en hel del kök- och tvättstugeprylar i vardagsrummet då de lyckades ordna vattenskada i tvättstuga och kök.

Men en sak ska alla veta:

BORTA BRA...MEN HEMMA BÄST

HEM LJUVA HEM

DOM FINNS! VEM KUNDE ANA DET?27 JUNI-11
Jag höll på att glömma skriva ner att jag hade fått mejladress till min handläggare på arbetsförmedlingen förra onsdag. Eftersom vi åkte bort till skogen över midsommarhelgen lät jag handläggarn få vila till sig över helgen ;)
Imåndags (27 juni) skrev jag ett mejl till arbetsförmedlingen om att jag har sökt nästan dagligen efter handläggaren och måste ha tag på dom.
Trot eller ej....det funkade! Handläggaren ringde och bad om ursäkt och började bortförklara sig vilket hon senare insåg att jag inte var intresserad av varför och hur det gick till osv...
Jag ville veta VAD SOM HÄNDER, EKONOMIN och annat som berör MIG!
Det vi kom överens om hade vi redan i princip pratat om då för 1 ½ vecka sedan.
Handläggaren skulle prova ringa mitt fack igen och försäkringskassan för att komma överena om vad som skulle ske framöver.

Senare på eftermiddagen ringde handläggaren IGEN. Otroligt! 2 gånger på samma dag!
Beslutet godkändes och nu väntar jag bara på papper som dom skulle skicka så fort som möjligt. Intressant att se hur länge det tar innan papperna hamnar i min brevlåda.

SPÄNNANDE!

JUNSELE DJURPARK VITA TIGRAR
VITA TIGRAR

26 JUNI-11
JUNSELE DJURPARK på Djurparkens dag.

MIDSOMMAR I JUNSELE 201124 juni-11
Äntligen har Midsommarn kommit igen! Synd bara att dagarna gick så fort då det är så underbart skönt att få vara i Junsele bland mygg och trevligt sällskap.
Årets midsommarstång blev otroligt fin iår.Det var gott om blommor på ängen. Inte alltid vi har tur med sådan blomster på midsommar.
Till och med Peteja gillade att få finnas med i närheten av bygget.Tjejerna njöt av blommorna och den vackra stången.
Pojkarna tyckte att fiske var det bästa med Midsommar. Mycket fiske blev det den helgen...De fick både gädda och abborre.
MIDSOMMARFIKA

       

 
EXOTISK PLANKA PÅ MIDSOMMARAFTON

TREVLIG MIDSOMMAR!23 juni-11
Idag bär det av till efterlängtade JUNSELE! Tänk att man kan längta så mycket ett helt år att få komma dit och bråka med myggen och dansa oftast i regnet. Men det gör inget då man har roligt!

Ha en trevlig Midsommar allihopa!HUR SVÅRT KAN DET VARA? OROLIG!23 JUNI-11
Nu är det torsdag. Dagen för midsommarafton. Jag har väntat 9 dagar nu på att min handläggare ska ringa upp mig som dom lovade.
Jag ringde dit nyss och jag börjar bli less på att få svar av en telefonsvarare hela tiden.
"...Återkommer klockan 16..." Tryckte mig vidare till en telefonist och bad honom lämna en NYTT meddelande ...IGEN! Den här gången bad jag även om handläggarens mejladress.

Så här har det varit senaste dagarna:

Tisdag 14 juni
: Fick tag på handläggaren, som då lovade ringa upp på eftermiddagen då dom hade pratat med F-kassan och facket...BRA. Handläggaren sa att det skulle fixas innan semestern. Om jag inte minns fel tar handläggaren semester till midsommar... :(

Tisdag 15, onsdag 16 och torsdag 17 passerade förbi utan att dom hade ringt upp som lovat...

Fredag 18 juni ringer jag igen: Fick svar av en telefonsvarare "den ni söker återkommer kl 16" Jaha....sen hade handläggaren slutat för dagen. Hmm...

Måndag 20 juni ringde jag dit igen och fick ett svar " den du söker svara inte".......bravo! Ett plus till dom att de gav mig en info om att dom inte svarar. Det kunde jag ju inte alls fatta. Så jag pratade in på handläggarens telesvarare om att dom MÅSTE ringa upp mig, så att jag fick veta vad som händer framöver, ekonomi osv... Typiskt! Ingen ringde upp och har inte ringt än. Bra med telefonsvarare...eller inte! :(

Tisdag 21 juni fick jag ett nytt meddelande av en telefonsvarare om att " den du söker återkommer klockan 17..." Slut för dagen. Bad en telefonist....IGEN att lämna ett meddelande om att dom MÅSTE ringa mig. Ja, meddelandet skulle framföras och handläggaren skulle återkomma på onsdagmorgon.

Onsdag 22 juni förväntade jag inget annat att handläggaren skulle ringa mig då jag ingen blev lovad. Dagen gick och ingen hörde av sig idag heller. Vaför kan dom åtminstånde inte skicka ett brev eller höra av sig och informera om hur det går?

Torsdag 23 juni...Där är vi idag... Jag tog ett djupt andetag och ringde till arbetsförmedlingen. Som vanligt..."den du söker återkommer klockan 16..." Jag vidarekopplade mig till telefonist eftersom man inte kunde prata in ett meddelande. Talade om att jag hade blivit lovad att bli uppringd för över en vecka sedan. Att jag har ringt flera gånger och lämnat meddelanden osv men dom lyser med sin frånvaro...
Nu har de lämnat ytterligare ett meddelande om att det ÄR VIKTIGT ATT DE RINGER MIG....NU!
Jag bad om mejladressen också, så nu ska jag skriva ett brev också...Det vore väl sjutton också om jag inte ska få tag på handläggaren snart. Man blir ju orolig att inte få ett besked innan handläggaren tar semester. Vilket jag oroar mig för att handläggaren gör till midsommar. :´(

BESVIKEN!

EFTERLYSER....

22 JUNI-11
Känner mig lite besviken på arbetsförmedlingen som har lovat höra av sig idag...men icke då :( De lovade ringa förra tisdag också, förra fredag, måndags och tisdags...Fattar ingenting nu :/

Måste jag åka dit och ta dom på plats? Varför ringer dom inte?

GRRRR..... LESS21 JUNI-11
Trot eller ej...men idag då jag ringde till Arbetsförmedlingen dök telefonsvararen på igen. "den du söker återkommer klockan 17. Tryck 2 om du vill komma till telefonist"
Ja, då var man där igen. Jag bad dem lämna ett meddelande om att dom skulle ringa upp mig. Hälsningen skulle framföras. Men handläggaren återkommer imorgon. Typiskt! :(

Ytterligare en dag har gått mot min vilja...trist!

TRADITION VARJE MIDSOMMAR20 JUNI-11
Det börjar närma sig midsommar och jag har iallafall bakat Mockabitar, Jennys Drömmar med corn flakes och Rågbröd. Måste hinna med att baka några Morotskakor också. Jag är klar med tipsrunde frågorna till ungarna och planerat klart 5-kampen som vi ska göra på midsommardagen. Då blir det:
"Spotta groda/råtta"
"Toarulle fotboll"
"Ballongrace"
"Träff på tavla med Luftgevär"
"Plus en station till..."

Tradition....Känns bra att veta vad vi har för aktiviteter och mat under midsommarhelgen. Enklare att planera då.

Midsommarafton blir det att fixa midsommarstången, åka in till Junsele och göra byn, Äta gófika med Farmors jordgubbstårta, Jaga myggen, Middag Exotisk Planka, Tipsrunda och vinstutdelning samband med kvällsfikat. Kan kanske klämma in en fisketur ner till vattnet.

Midsommardagen kan bli en liten sovmorgon, fika gófika med morotskaka, ev. hjälpas åt att göra japansk mat då gubbens kusin bor i Japan och är hemma i år. Hon och vill lära oss att tillaga supergoda maträtter, så som vi fick göra för 2 år sedan. Sedan blir det 5-kamp och prisutdelning, kvällsfika och ev. kvällsfiske.

Söndagen är det Djurparkens dag på Junsele Djurpark. Som alla andra år blir det besök även iår. Då kommer "Zilla och Totte" på besök. :)
Middagen blir det !Fiskmiddag! av olika slag...mums!

I År blir det våran 18:e år vi firar midsommar på den underbara gamla gården tillsammans med min mans släkt. Inte illa alls <3

INTE IDAG HELLER20 JUNI-11
Jag gjorde ett nytt försök att få tag på arbetsförmedlingen idag. Signalerna kom fram.......men så slog en telefonsvarare igång: -"den ni söker svarar inte...lämna ett meddelande..."
Hmm....ja, det var ju bra att de berättade för mig att den jag söker inte svarade. Tackar för upplysningen!

Varför ska man lämna ett meddelande då dom ändå inte ringer upp? Undrar hur länge jag ska "jaga" dom.

RING!


VARFÖR LOVAR MAN OM MAN INTE KAN HÅLLA DET?

19 JUNI-11
Imorgon hoppas jag att Arbetsförmedlingen ringer. Jag blev lovad ett samtal förra tisdagen. Men man kan undra vilken tisdag dom egentligen menade...
Jag ringde i fredags och får en röst ii luren: - Den du söker återkommer klockan 16. Hmm...vad är det för mening då de stänger för dagen då? Inte kunde man få lämna ett meddelande heller. Hur ska man då kunna få tag på handläggare om de aldrig finns på plats? Inte konstigt att arbetslösheten blir så stor då de "alltid" är så upptagna och inte har någon telefonsvarare? Är dom rädda för att få mera att göra? Ja, kafferasterna kan kanske drabbas av försening... ;)

Skärp er nu! Dagarna går och snart ska ni säkert gå på semester också, så då är det väl kört flera veckor till. Och att man ska få gå och vänta och vänta på att få göra något.

OFRIVILLIGT ARBETSLÖS!

SNART ÄR DET MIDSOMMAR ...igen!19 JUNI-11
Idag är det söndag och snart kommer en ny vecka. Tänk att det är snart midsommar..igen! Då är det bäst att se till att tipsfrågorna är klara, lekarna till 5-kampen är redo och fikabröden är bakta. Men varför ska man alltid spara allt till sista dagarna? Så typiskt!

När jag tänker till, så betyder det också att vid den här tiden om en vecka är vi påväg till Junsele Djurpark. Det innebär alltså att då är den efterlängtade midsommarhelgen nästan slut. Oj, vad tiden rinner iväg!
Och tänk att då nästa söndag är 2 veckor förbrukad av barnens sommarlov och den 3:e veckan kommer mot start.

Är det så att ju äldre man blir går tiden fortare då? Eller?


FUL MEN VACKER ÄNDÅ

18 JUNI-11
Idag fann vi en fjäril som höll på att att lämna sin "puppa". Det var något som jag aldrig har sett förr.
Inte så vacker med sin bakdel...men fin i rätt vinkel ;)

FOTOTÄVLING

18 JUNI-11
Jag har gått med i en fototävling där man kan vinna en weekend för 2 med sin hund.

Gå gärna in och hjälp mig att vinna. Jag skulle behöva lite "rast" från allt nu. Jag har lagt ut 2 bilder, så kom igen nu och hjälp mig att vinna!


http://www.facebook.com/careofhotels?v=app_178786662179885&app_data=photo224http://www.facebook.com/careofhotels?v=app_178786662179885&app_data=photo226
BRANDSKADAT :(

16 JUNI-11
Idag tog jag mig i kragen och drog mig ut till garaget och där tog jag mig ett djupt andetag innan jag öppnade den första kartongen med brandskadade saker från husbranden. Det var inte roligt kan jag lova.Det stod 3 flyttkartongen fulla med fotoalbum som var sönderbrända och full av fett från brandröken. Doften ska man inte ens nämna...usch!
Jag räknade till ca 50 stycken album + fotografier.

Det fanns 35 ramar/tavlor med fotografier som hade blivit brand- och rökskadad. Inget går att spara pga den staka rökdoften och fettet från brandröken. En hel del ramar hade tom smält av hettan.Barnstolarna som jag hade målat till barnen...vem vill ha dom nu då de ser ut såhär? Luktar inge gott kan jag lova :(Pojkarnas smycken var ingen vacker syn att se. Burken...vem vill ha en sån på hyllan?
Hur rengör man sönderbrända smycken?

LITE MER PÅ BENEN...

14 JUNI-11
Igår fick jag iallafall prata med "chefen" och det blev ett beslut om att jag ska sätta igång att jobba då semesterperioderna är över. Då blir det jobba av...Det ser jag fram emot! Hoppas verkligen att allt blir bra och att det blir som man förväntar sig.

Under tiden jag väntar in jobbstart hoppas jag att AMS ger mig något att göra. Inkomst vill vi alla ha ;) fast lite ledigt i sommar skadar inte heller såklart.

OVÄDER12 JUNI-11
Imorse då jag vaknade hade jag solen i mitt sovrum. Då vaknade man med ett leende trots den jobbiga värmen inne i rummet.
Efter ca 30 minuter blev det en tvärvändning på klimatet. Det började Åska och stormvindar som fick mig att stänga fönstret.
Efter en stund kom jag på att jag kanske skulle duscha, koka kaffe och te i termos ifallatt strömmen skulle gå.

Hälften av familjen spelade yatzy medan vi väntade på bättre väder. Det var nog en fördel, så att man kan unna sig en stund utan att känna press på att fixa "måsten". Efter ett tag började kroppen pirra och pyra av rastlöshet. Varför måste vädret alltid bli såhär så fort solen ska visa sig? Så typisk svens sommar! Grrr.....
Mitt resultat av Dagen blev iallafall Dammsugning, rensa lite ogräs tillsammans med Jakob tills myggen kom och förstörde för oss. Jag lagade en supergod middag "Husets Älgkalvsgryta med kantareller och rödvin- och gräddsky. Avslutade med en hallon- och äppelpaj med vaniljsås.

SISTA ÅRET10 juni-11
Tänk att man kan lyckas få en sådan underbar dag på en skolavslutning! Stekhett ca +29 och sol. Älskade Amanda fick gå ut 9:an med toppenväder!Självklart hör det till att sitta i kyrkan och se de glada eleverna få sina betyg för sista gången i grundskolan.<3<3<3 LYCKLIGA SOMMARLOVSBARN <3<3<3Och gott sommarfika som avslutning av firandet till start av sommarlov!

SKOLAVSLUTNING

9 JUNI-11
Ikväll hade mina söner skolavslutning i kyrkan. Nu är det ÅK5 som väntas till hösten.
Äldsta dottern hade också sin skolavslutning idag. Ett år kvar i gymnasiet! Ojjj..vad tiden rusar iväg! :)

GÅVOR SOM JAG FYNDAT3 JUNI-11
Idag hade jag tur som av en slump fick komma hem till en dam som höll på att flytta. Saken var att hon fick inte plats att ta med sig alla hennes ägor, så jag fick en ära att ta det jag ville ha av det som skulle lämnas.
Dessa saker är några av det jag tog reda på.
Mina Pojkar fick en 14 tumsTV att ha som spel-TV, en liten byrå att ha TV:n på, ett luftgevär av värde 1300:-, 2 par twintips + stavar, en väckarklocka.
Näst äldsta dottern fick sig en Snowboard.

Ja, ibland ska man få ha tur med sig. :)

M/S BIRGER JARL Ånedinlinjen


4 JUNI-11
Idag åker jag, syrran och mamma på en kryssning med M/S BIRGER JARL. Det ser jag fram emot!
Att få komma iväg själv på något är mycket sällsynt hos mig. Nu gäller det bara att försöka slappna och inse att övriga familjen kan klara sig utan mig ibland...med hur ska det gå? ;)
Det är nog bra att få åka bort ibland och tänka på annat. Men det är dock för sällan.
Bäst att sova. För snart ska jag kliva upp och ta mig till bussen 3 mil bort.

Jiiiha...här kommer vi!

NÄRA NU :(2 JUNI-11
Fredag
Idag fick jag veta att min underbara Farmor har börjat gett upp jordelivet. Hon har mest sovit och inte orkat någonting. Min faster S-B åkte dit tidigt och blev avlöst av min kusin M ett tag. Efter ett tag trodde dom att allt var över...Hon låg där livlös med öppen mun. Nu var det över...trodde dom ja! Farmor satte sig upp i sängen och tittade på S-B och sa: "Men du kunde väl ha tagit med dig "hunn"! Sedan la hon sig ner igen och var bara trött.
Nu har de slutat ge henne medicinerna och insulinsprutorna. Kroppen tar inte emot det längre, sa dom.

Tänk vad fort det kan gå. Det är som att vända på ett blad i en bok. Dagen innan då jag och min dotter var dit var hon så pigg och glad. Ett dygn senare håller det på att ta slut.

Jag berättade för barnen om Famor och vi höll om varandra och jag och Amanda grät en stund. Efter ett tag sa vi till varandra att vi skulle inte gråta nu. Farmor vill nog inte att vi gör det. Då mår hon själv så dåligt då hon ser att hon får oss att bli ledsen. Näe...vi ska låta henne vila och gå den väg hon vill gå nu. Hon har bestämt sig och nu är hon nöjd med livet på jorden. Nu är det bara att vänta och inse att snart är det slut!

Min önskan är att få ha henne nära mig. Hon är min trygghet. Det har hon alltid varit.  
 

UNDERBARA!
1 JUNI-11
Tog med mig en av döttrarna till min underbara Farmor på lasarettet idag. Oj, vad hon blev glad att se oss. Farmor satt vid sängkanten och var lite irriterad på maten. Ris och köttgryta! Ska det vara mat det? Huvva!, sa hon. Näe...hon hoppade direkt till efterrätten som var fruktsoppa. Jag hämtade en smörgås, så att det blev lite mer att livnära sig på.
Efter maten satt vi och pratade om lite av varje. Farmor gav Amanda ett råd:
"Vem du än väljer av pojkar, så välj den rätta! Han ska vara snäll mot dig!"

Efter jag hade satt på henne sockar på hennes kalla fötter lämnade vi henne och kände att hon var glad och gillade vårat sällskap.
Det kändes bra.ÄLSKAR DIG FARMOR!


STUDENTEN IDAG1 JUNI-11
Idag var det stundenten för många. Påväg ifrån lasarettet lyckades jag möta på en hel karavan med lastbilar fullt av glada studenter! Man blir faktiskt glad själv av att få se hur lyckliga de ser ut...
Tyvärr hade vi ingen att fira student med i år. Men min kusins dotter gick ut iallafall...det vet jag. Grattis Erika!

Välkommen ut till verkligheten! Finn er ett tryggt liv men jobb, äventyr och familj.

RSS 2.0