Follow on Bloglovin

TRADITION VARJE MIDSOMMAR



20 JUNI-11
Det börjar närma sig midsommar och jag har iallafall bakat Mockabitar, Jennys Drömmar med corn flakes och Rågbröd. Måste hinna med att baka några Morotskakor också. Jag är klar med tipsrunde frågorna till ungarna och planerat klart 5-kampen som vi ska göra på midsommardagen. Då blir det:
"Spotta groda/råtta"
"Toarulle fotboll"
"Ballongrace"
"Träff på tavla med Luftgevär"
"Plus en station till..."

Tradition....Känns bra att veta vad vi har för aktiviteter och mat under midsommarhelgen. Enklare att planera då.

Midsommarafton blir det att fixa midsommarstången, åka in till Junsele och göra byn, Äta gófika med Farmors jordgubbstårta, Jaga myggen, Middag Exotisk Planka, Tipsrunda och vinstutdelning samband med kvällsfikat. Kan kanske klämma in en fisketur ner till vattnet.

Midsommardagen kan bli en liten sovmorgon, fika gófika med morotskaka, ev. hjälpas åt att göra japansk mat då gubbens kusin bor i Japan och är hemma i år. Hon och vill lära oss att tillaga supergoda maträtter, så som vi fick göra för 2 år sedan. Sedan blir det 5-kamp och prisutdelning, kvällsfika och ev. kvällsfiske.

Söndagen är det Djurparkens dag på Junsele Djurpark. Som alla andra år blir det besök även iår. Då kommer "Zilla och Totte" på besök. :)
Middagen blir det !Fiskmiddag! av olika slag...mums!

I År blir det våran 18:e år vi firar midsommar på den underbara gamla gården tillsammans med min mans släkt. Inte illa alls <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0