SOMMARKAKA med HAVRE OCH KANELTÄCKE
Sommarkaka
INGREDIENSER
INGREDIENSER
ca 35 stycken
4 dl | strösocker |
4 tsk | vaniljsocker |
4 tsk | bakpulver |
8 dl | vetemjöl |
3 dl | mjölk |
1 st | ägg |
100 gram | smält margarin |
Glasyr
200 gram | margarin |
2 dl | strösocker |
5 tsk | kanel |
3 dl | havregryn |
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Smält margarinet, tillsätt det tillsammans med mjölken och ägget - och rör allt till en slät smet.
3. Smörj och bröa en långpanna - töm ner smeten.
4. Glasyren: Smält margarinet, tillsätt socker, kanel och havregryn - låt puttra ihop 1 min.
5. Töm glasyren över smeten i långpanna och försök att fördela den över hela kakan.
6. Grädda i 175° ca: 15-20 minuter. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.
Kommentarer
Trackback