ÄPPELKAKA SCONESKAKA
19 juli-12
Något som jag verkligen tycker om, så är det att baka. Speciellt roligt är det då jag får göra det spontant utan att planera det i förväg.
Idag kom syrran och hennes barn och hälsade på. Av en slump såg jag att det fanns 2 äpplen i kylen. Då satte fingrarna sprätt och vips så hade jag bakat en Sconeskaka/Äppelkaka.
Eftersom jag känner mig snäll idag, så kan jag dela med mig av mitt recept av den supergoda kaka.
3 dl VETEMJÖL
1½ dl SOCKER
1½ tsk BAKPULVER
60 gram SMÖR/MARGARIN (EJ SMÄLT)
Blanda ihop detta och tillsätt sedan
!½ dl MJÖLK
Smöra och bröa en springform/löstagbar botten och häll i smeten.
Skala och skär skivor av 2 STYCKEN ÄPPLEN och tryck ner dom i smeten.
Ströa över med KANEL och SOCKER.
Grädda i ca 25 minuter i 200 grader i mitten a ugnen.
Njut av kakan tillsammans med VANILJSÅS.
GOTT!!
Kommentarer
Trackback