KAKOR MED CHOKLADKOLA FYLLNNING
Eftersom solen inte ville visa sig idag, så kunde jag passa på att baka nåt gott att bjuda sockersöta på.
Det fick bli premiär på "Kakor med chokladkola fyllning"
Till Kakdegen:
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk florsocker
200 gram smör. Ej smält. Bara rumstemererat.
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk florsocker
200 gram smör. Ej smält. Bara rumstemererat.
Rör ihop alla torra ingredienser till kakan i en bunke eller en matberedare. Lägg i smöret och arbeta ihop till en slät deg.
Låt stå kallt i kylskåpet i ca 30 minuter.
Låt stå kallt i kylskåpet i ca 30 minuter.
UGN ca 175 grader
Chokladkola fyllningen
80 g smör
1 msk kakao
3 msk grädde
1 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 msk kakao
3 msk grädde
1 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
Rör ihop alla ingredienser ii en kastrull.
Låt småkoka i 5- 10 minuter tills krämen tjocknat.
Dela degen i ca 26 bitar och rulla till bollar och lägg i formar. Trycke en grop i varje boll. Fyll sedan upp med chokladkola fyllningen.
Grädda i ca 12-15 min tills kakorna har fått en gyllenbrun färg.
Låt småkoka i 5- 10 minuter tills krämen tjocknat.
Dela degen i ca 26 bitar och rulla till bollar och lägg i formar. Trycke en grop i varje boll. Fyll sedan upp med chokladkola fyllningen.
Grädda i ca 12-15 min tills kakorna har fått en gyllenbrun färg.
Sikta gärna lite florsocker på kakan innan servering.
Kommentarer
Trackback