TROLLBORD OCH MÖTE MED ANDEVÄRLDEN

29 nov-12
Ikväll har jag och döttrarna varit iväg på en magisk kväll som är svårt att förklara. Sånt måste man uppleva själv för att förstå och tro på. Men jag VET att det är sant och att det funkar. Otrolig känsla och mycket magiskt. Men Trollbordet dansade verkligen! Underbar kväll och tårarna rann som en öppen vattenkran.
 
Jag fick kontakt med min älskade och saknade Mamma. Hon kramade om mig flera gånger och hon sa att hon hade det bra nu. Hon brukar vara hos hemma hos mig ibland. Och mamma lovade att hjälpa de 7 andarna 3 manliga och 4 kvinliga i vårat hus att gå över på andra sidan. Mamma ville förmedla något och gav mig bokstäverna O P I Men jag kunde inte tyda dom. Saknar mamma så mycket!
 
Jag fick även besök av min underbara vän Micke. Han kom och kramade om mig några gånger och då öppnades mina tårkanaler och det bara sprutade tårar. Det kändes som att jag grät för någon annan. Det kändes verkligen lustigt, men så äkta. Han lovade mig att stå vid min sida då jag behöver hjälp i mitt arbetsliv. Det var typiskt honom. Han tyckte att jag var på rätt bana nu. Och att jag skulle satsa på min plan. Nu kanske jag kan känna mig tryggare i mig själv då jag vet att han finns i min närvaro då jag behöver honom. Precis som det var innan hans bortgång. Han fanns alltid då man behövde hjälp och stöttning. Varför drabbades just du?
 
Det här borde alla testa! :):) Här kan man snacka magi på högsta nivå. 
På tisdag tar vi en ny vals med trollbordet. <3
 
 

I MITT TIDIGARE LIV ENLIGT MEDIUM

29 nov-12
Jag har varit med på radion igen. Imorse blev jag uppringd av Radio Krokom. "Bortom tid och rum"
Jag fick veta om mitt tidigare liv av ett Medium. Helt otroligt att de kan få fram sånt bara sådär. Häftigt! 
 
I mitt tidigare liv hade jag det mycket tufft. Ibland kan det vara tur att man inte minns hur det var då.
 
Jag blev ordentligt misshandlad, så jag bar med mig en massa "ärr"i hela ryggen. Tredje livet bakåt blev jag misshandlad till döds i ungt liv. :(:(
Inte konstigt att ryggen är som den är då. Tur att jag har reparerat ryggen med titanskruvar, så att mina "ärr" mår bättre.
 
Andevärden bad Mediumet Birgitta att hälsa mig att jag ska TRO på mig själv i detta liv, så kommer jag att komma långt. TRO är ett starkt ord som ska hjälpa mig långt i livet. Då ska det mesta lösa sig.
 
 
 

VILODAG

28 nov-12
Onsdagen blev en vilodag, så att kroppen skulle kunna repa sig snabbt från förkylningen. Det gjorde sig själv då man blir alldeles matt av bacillerna. Tur att det inte händer så ofta. Man hinner glömma bort hur det känns att vara riktigt förkyld. Te och ännu mera te och hunung funkar ganska bra. 
Man borde lyssna till kroppens signaler lite oftare än vad man gör. Egentid borde finnas naturligt varje vecka. Men det går att få till det också om man bara vill och anstränger sig. Sedan går det bara av farten. 
 
"Som man tänker, så blir din dag"

CHOKLAD och PRALINVERKTYG

Choklad-/pralinset
27 nov-12
Idag efter min lunchträff tog jag en sväng på stan och fann min "julklapp" till mig själv.
Choklad/pralinkit. 
I år ska jag testa att göra egna chokladbitar till jul. Spännande att se resultatet framöver. Bara min förskylning går över ska jag testa mitt kit. 

MYSKVÄLL ME BARNEN OCH NYGRÄDDADE LUSSEKATTER

26 nov-12
Myskväll i soffan tillsammans med barnen. Gubben tog med sig hunden och drog till stugan.
Fällarna på fotöljerna köpte jag istan igår. De ska få ligga där och skydda de praktiskt vita fotöljerna från att bli lortig. Jag blev nöjd iallafall. :)
 

LUSSEKATTER SAFFRANSBULLAR IDAG

26 nov-12
Ikväll blev det en spontan baknning av Lussekatter, lussebullar, saffransbullar...osv. 
Jag bakade även en halv sats med saffransbulllar fylld med mandelmassa som jag vispade till en bredbar konsistens.
 
Receptet som jag gjorde mina Lussekatter:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1½-2 dl socker
2 ägg
1 gram saffran ( 2 paket)
14 dl vetemjöl
 
Garnering:
1 dl russin
1 ägg
ev pärlsocker
Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölken
Smula ner jästen i bunken.
Häll i lite i taget i bunken och rör tills jästen har smält.
Tills'tt socker, salt, ägg, saffran och rör om.
Häll i vetemjölet lite i sänder och vispa till en lagom vek men fast deg.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
Lägg degen sedan på bakbordet och dela den i två bitar.
Den ena delen kavlade jag ut och fyllde med mandelmassa smet.
Den andra delen formade jag lussekatter och tryckte i russin på dem.
Låt jäsa i ca 30 min på plåten. 
Pensla sedan med uppvispat ägg och stö på strössel över bullarna.
Grädda i ugn ca 200 grader i varmluftsugn i ca 7-10 min beroende på spis.
 

VITT UTE NU

26 nov-12
Imorse då jag öppnade ytterdörren åt pojkarna då de skulle gå till bussen var det vitt på både backen och träden.
ndrar om snön ska få stanna kvar nu? Kan man räkna med att vintertiden är kommen? 
Till och med sjön har börjat isat igen inatt/idag.

OMPYSSLAD AV DOTTERN

25 nov-12
Den här söndagskvällen pysslade Amanda om mig med att färga bort min gråa utväxt.
Hon passade även på att färga mina ögonbryn också. Noppa fick jag fixa själv. 
Men nu är jag laddad för ett jobb efter den här förnyelsen i skallen. ;)
 
Tack Amanda med goa dotter! Det var snällt att hjälpa mor din. 

TRE ANSÖKAN TILL SKICKAD. VAR ÄR COACHEN?

25 nov-12
Yes... nu har jag sökt yttreligare 3 jobb. Jag hoppas verkligen att någon vill nappa. Men det är säkert lika bra att söka ännu mera. Känns ganska spännande att se om jag får något bra resultat innan min coach ringer min. 
Coachen lovade egentligen att ringa den här veckan. Vilket inte blev av. Det förstog jag innan jag lämnade rummer på Arbetsfömedlingen att coachen INTE skulle ringa. Det hände samma sak förra gången då jag blev lovad att bli uppringd. Då fanns en hel del ursäkter att coachen inte hade ringt på 4-5 veckor. 
Den här gången vill jag inte vänta lika länge. 
Min känsla säger att jag fixar detta på egen hand. Det känns nära nu till ett bra resultat. 
 
<3 Fortsättning följer <3

ERKÄNNER ATT JAG ÄR BRA

24 nov-12
Ikväll har jag suttit och skrivit en ansökan på ett jobb som jag blev tipsad om på Facebook igår. 
Det är inte lätt att svara på frågor om mig själv. Inser vad svårt det är att skriva bra och dåliga saker om mig själv. Sedan när man hittat svaren känner man hur bra det känns ändå. 
Man borde tänka på dom punkterna lite oftare, så förstår man att man inte är så oduglig trots allt. 
Jag tror att man är rädd för att erkänna modet av att skicka goda erfarenheter till ett företag och att de ska acceptera mig som en människa av god art. ;) 
Jag är bra...
Jag vill...
Jag kan om jag vill...
Jag ska...
Jag vågar...
Jag gör...
Det jag är bra på...Det kan jag prestera bra på mitt vis.
Jag ska bevisa att jag kan leverera.  
 
TUTA OCH KÖR!
NU ÄR DET MIN TUR!
 

SÖTA SMÅ MINI BISKVIER

23 nov-12
Idag skulle jag egentligen dammsuga och göra fint inför helgen. Halva huset dammsög jag och sedan gjorde jag en pause och fick fram min "baknerv" istället. Jag kom på att jag skulle baka små söta minibiskvier och dekorera med vit choklad.
De blev riktigt söta och goda.
Jag duttade ut en plåt full med små små mandelbiskvier som jag tänkte att barnen skulle få till nyponsoppan. Men de räckte inte så långt. De blev uppätna innan nyponsoppan blev gjord. Det tar jag som ett positivt resultat.
Mina minisar blev perfekt stora till kaffet. De här behöver inte ens delas till mindre bitar för att kunna orka med en kaka till. ;)
Liten och naggande god. <3

NU ÄR DE BORTA

22 nov-12
Efter mycket om och men fick gubben skicka mina eller snarare sagt döttrarnas småstolar till soptippen. Stolarna hade jag målat till döttrarna då de var små och sen blev de brandskadad då huset brann. Det har tagit emot att kasta dom då jag vet vad jag hade lagt ner på dem. Inte mycket minnen kvar nu från då de var små.
 
Men men Livet måste gå vidare med nya minnen.

INSKRIVEN HOS MANPOWER

22 nov-12
Den här torsdagen har jag tillbringat en stor del vid datorn. Jag har läst lite grumligt igenom Manpowers hemsida och sedan tog jag ett beslut och ett djupt andetag och klickade in mig i deras system som arbetssökande. Jag kan lova att det blev en riktig dykning ner i alla deras hög av frågor. Jag tror att jag besvarade dom ganska bra. Något glömmer man alltid att få med. Men kanske att det kan räcka till en tjänst ute i arbetslivet. 
 
Jag gör vad jag kan och hoppas att någon kan hitta mig bland alla andra sökanden. 
Nu får jag se hur det går med detta. Något borde hända snart, tror jag. Det känns som min tid är inne nu. Jag är så himla nyfiken på hur min framtid kommer att se ut. 
Den som hittar mig till sin arbetsplats gör ett fynd. Det kan jag lova. <3
 
Lycka till till mig själv!

FÖRNYAT CV OCH SKICKAT IN EN ANSÖKAN TILL ETT FÖRETAG

21 nov-12
Den här dagen har jag lagt min tid på att skriva om min CV och mitt personliga brev. Nu känns det ganska bra att kunna skicka iväg mitt brev till olika företag som jag är intresserad av att få jobba hos. Hoppas också att företagaren är lika nöjd att få mitt brev. 
 
Jag har skickat iväg en ansökan nu till ett nystartat företag i stan som blev mitt första "offer" på mitt tjusiga brevansökan. ;)
Nu är det bara att hålla tummarna att det ska bli ett jobb snart. Ett jobb som passar som handen i handsken. Längtar efter egna kollegor att få dela jobbet med. Hoppas på min tur snart.

SEMINARIUM PÅ ARBETSFÖRMEDLINGEN

19 nov-12
Idag var jag på ett Seminarium på Arbetsförmedlingen som jag fått kallelse till. En del saker var intressanta och jag fick med mig tips och lite annat bra med mig hem. Nu vet jag lite mer om vad en coach gör och vad arbetsförmedlingen håller på med. Det är ca 5000 st arbetssökande i Östersunds kommun. Ca 450 st får arbete varje månad och nästan lika många blir arbetslösa. Hmm...vad blir oddsen att få sig ett jobb inom en månad? 
Var finns de dolda jobben? Inte på platsbanken, handläggaren och hos coacherna iallafall. De dolda jobben finns direkt hos arbetsgivaren och de blivande företagena som inte finns ännu. Ja, inte lätt att veta vilka arbeten man ska söka. :/ Känns lite tungt just nu. Men min uppgift är att ringa 5 st företag i stan. Gärna småföretagare och inte kommun och landsting. 
 
Spännande att se var jag hamnar till slut. 

IS PÅ SJÖN

18 nov-12
Barnen testar isen som har landat på sjön. Några meter gick att gå ut iallafall. 
Till och med hunden ville inte vara sämre och testade också isen. Själv valde jag att stå vid land och titta på.
De kunde till och med ta sig ut på en liten ö på sjön... fniss!
Härifrån ser man till och med vårat hus. <3

JULKÄNSLA PÅ BRICKAN

18 nov-12
Ikväll tog jag och bakade ihop några pepparkaksstavar och rörde ihop en ädelost creme fraiche som dipp till stavarna.
Till det goda blev det varm kopp glögg med mandlar. Det kan man kalla smak och doft av julkänsla.
 

MEDIUMET BERÄTTADE ...

18 nov-12
Enligt ett medium så är jag en underbar vän, Jag måste sluta ringakta mig, sluta skuldbelägga mig, jag tar bort mig egna energi och sluta ljuga för mig och är alldeles för självkritisk. Ibland är det rätt bra att ljuga åt rätt håll istället för att ljuga ner sig, så kan man ljuga åt andra hållet. För till slut blir det sant.
För det är det som hindrar mig för min framtid. Jag har en OTROLIG ryggrad och kraft. Men jag drar ner mig själv med negativa tankar pch oro för pengar. Tittar vad andra gör och hur andra gjort. Istället för att fokusera själv på  kanske tappar orken istället för att titta själv på vad jag vill göra med min egna kraft och vem jag är. Och fortsätt att upptäcka nya sidor och satsa på sånt som är kul.
 
När jag kan släppa rädslan för framtiden och tro på mig själv kommer jag att jobba med något väldigt annorlunda och speciellt. Mediumet ser bilder på hur jag håvar in pengar. Jag har god hand om pengar.
Jag ska sluta att göra mig till ett mähä och ett offer. För jag har så otroligt mycket med egen kraft. Varför håller jag på att tona ner mig och anpassar mig till vad andra vill ha av mig? Jag var helt otrolig! Dumheter!
Ibland är man inte medveten och man tänker inte på det för att man vill vara omtänksam mot andra människor. Omtänksam är man då man är fullkomligt sann i sig själv. Jag kommer att håva in pengar!
Jag har en otroigt god hand att ta hand om andra människor. Klarsynt och affärsmässig när det gäller pengar. Jag är en otrolig god vän att ha. En väldigt bra vän! Bra chef och företagsidgare. Kreativ uppfinnare. Får jag inte utlopp för min kreativitet blir jag uttråkad och tråkig. Jag är en energihög människa som mår bäst med många bollar i luften. Då är jag mer kerativ iställer får att ha två. För då blir dom aldrig gjord.
 
Eftersom jag är så energistark kan jag behöva viloperioder för att sen kunna jobba på maniskt då man har många bollar i luften. Vilan och uttråkningen kan inte jämföras med depressioner. Det är bara en uppladdning. Mediumet säger att det ser JÄTTEBRA ut för mig! :)
Jag ska sluta vara elak och djävlig mot mig själv!

TRÄFF PÅ ARBETSFÖRMEDLINGEN

16 nov-12
Idag fick jag träffa en ny typ av handläggare som jobbade även som coach på arbetsförmedlingen. Jag hoppas verkligen att träffen ska ge mig ett resultat till ett bra jobb i framtiden. Längtar efter ett arbete att gå till.
Han gav mig en uppgift på att jag ska ringa 5 st företag och söka ett jobb. Nästa vecka ska coachen ringa mig och se hurdet har gått. 
Jag hade önskat att jag fått hjälp att hitta den "dolda" jobben somman inte ser. Jag vet bara om alla jobb som har skyltar utanför husväöggarna. Men vad gör alla för uppgifter. För att ta ett exempel. Idrottens Hus, Bankenoch andra butiker och förtag. Det är dom jag vill komma åd. Inte Ica, Kappahl, skoaffärer osv...  
På måndag har jag fått en kallelse av min rätta handläggare att jag skulle gå på ett seminarie angående jobbsök, köreta osv...
Men enligt coachen jag går hos och som själv ska vara där tyckte att jag inte skulle gå då han tyckte att ringa foretag var viktigare. Så nu är jag kluven på hur jag ska göra. Så går det då man är flera inblandade på mitt "ärende"

FRISSAD OCH FIXAD AV DOTTERN

16 nov-12
Amanda gjorde mig fin inför besöket på arbetsförmedlingen. ;)  Älskade Dotra är konstnärligt lagd i hårvård. Här har hon gjort en typ av donut.
 

AMANDA vs KAKTUS

16 nov-12
Vilket avslut på kvällen. Amanda skriker till om att en kaktusjä..l attakerade hennes fot. Jag skrattade så att tårarna sprutade. Man ska inte skratta åt andras olycka. Men kunde helt enkelt inte låta bli då jag såg problemet. Kaktusakupunktur ;)
Amanda hotade kaktusen med en hammare, så det blir intressant att se vad hon ska hitta på med stackars kaktus....hahaahha
 
 
 

KÖRKORT

16 nov-12
Den här dagen blev en otrolig bra dag.
GRATTIS ÄLSKADE DOTTER TILL KÖRKORTET!
Äntligen kan du bocka av den uppgiften också. Tänk att du är så vuxen nu som till och med har körkort! 
 
<3 Kram. Vad jag Älskar mina barn! <3

Therése PETIT CHOUX

15 nov-12
Ikvällens utmaning på "Hela Sverige bakar" skulle de tävla om att baka Petit choux.
Såklart att jag ville testa att baka dom också. Här är mitt resultat. 
Delar med mig mitt recept också. 
Ingredienser:
2 dl vatten
50 g smör
2 dl vetemjöl
3 ägg
 
Koka vatten och smör. Ställ kastrullen åt sidan och häll i mjölet och rör til en krämig smet. 
Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
Klick ut med 2 dessertskedar på en bakplåtsklädd bakplåt.
Grädda i ugnen på 150 grader (varmluft) i ca 10-12 min.
Låt kalla på galler.
Fyll gärna med vaniljkräm, bär eller annat som passar smaklökarna. Funkar även med olika rörör som skagenröra, gubbröra osv. Perfekt som förrätt.
 
<3 Lycka till <3

LINDT LINDORs CHOKLAD

15 nov-12
Ibland är det en bra idé att ta en titt i skrymslen och vrår som man sällan tittar i. 
Jag fann bland mina presentkort från min 40-års dag en fin förpackning med supergott innehåll av Lindt Lindor choklad. Hur kunde jag glömma bort den chokladen? Men nu är den slut. :p 
 

BORDET FÄRDIGMÅLAT

15 nov-12
För några dagar sedan fyndade jag mig ett litet runt bord som jag hade tänk ha vid tv-soffan. Men tyvärr blev det för stort där, så den fick äran att få sin plats i badrummet vid mitt tassbadkar. Det blev inte så dumt det heller. ;)
Omålat
 
Grundmålat
 
Färdigmålat
 
Bordet står på sin plats nu. Iallafall tills vidare. ;)

NOVEMBER OCH INGEN SNÖ

15 nov-12
Än så länge får skotern vänta på sin snö. Sol och ingen snö.
Det är en bra start på vintern. ;) Det innebär att ju fler dagar som går ju kortare blir vintern. 
 

SPÅDD AV MEDIUM PÅ RADION IDAG... INTRESSANT OCH SPÄNNANDE!

14 nov-12
Imorse blev jag uppringd av ett radioprogram www.radiokrokom.se För att medverka i direktsändning. 
Jag hade fått "äran" att prata med ett medium ang min framtida yrke osv. Det var intressant att få höra vad hon kom fram till. Den framtiden ser jag framemot. Det såg bra ut framöver. Jag komer att få ett jobb som jag drar in pengar på. Nu är det bara att hoppas på att det stämmer. 
Sen skulle jag visst sluta ljuga för mig själv. Jag var alldeles för snäll och var tvungen att börja tänka mera på mig själv i vissa lägen. 
Nu väntar jag bara på att web-radion ska lägga ut klippet på vårat samtal, så att jag kan få höra vad hon sa igen.
 
Nu känner jag en längtan och ett hopp att något bra ska hända snart.
 
Ett annat medium som jag varken känner eller pratat med skrev ett svar på min fråga ang min framtida yrke:
"Det jag får in är Inom Handel. Något som inte är påfrestande för din rygg som jag även får in, kan kännas påfrestande ibland för dig just runt rygg partiet och upp mot axlarna.."
 

THERÈSE 3 I 1 DEG PÅ MITT EGNA VIS

14 nov-12
Bara för att få göra något annat än att bara städa och allt tråk som ingår i hussysslorna, så plockade jag fram diverse smått och gott ur skafferiet.
Efter flera sidor av olika bakrecept gav jag upp  och satte fart på mina egna hjärnceller för att skapa eget recept på kakor. Lite utmanande och skoj för mig.
 
Jag gjorde en deg som jag sedan delade i tre delar. Smaksatte en i citron. En med bittermandel och en med kaffesnus.
 
GRUNDDEG:
(ca 50 st kakor)
 
150g Mandelmassa
1 äggvita
200g smör
1 dl socker
6 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker.
 
Kör i mandelmassa och äggvitan i en matberedare.
Tillsätt smör och socker och låt det bli poröst.
Blanda mjöl, potatismjöl och vaniljsocker i en skål och blanda sedan ner det i smeten. Blanda till en slät och fin deg.
Om man vill kan man dela degen i tre delar och smaksätt efter eget tycke.
 
Jag smaksatte en del med
½ tsk citronessens
Andra delen med
½ tsk Bittermandelolja och några droppar Grön karamellfärg
Tredje delen med 
Kaffesnus (Kokkaffe) Men det går säkert bra med snabbkaffe också.
 
Jag använde mitt fina fynd "Kak-Lisa" för att ge kakorna lite stil. Men man kan göra på fri hand också. om man inte har nån kak-lisa.
 
Lägg 12-16 st på varje plåt och grätta i ugn på 150 grader (varmluft) i ca 10-12 min beroende på ugn.
Jag smälte choklad och piffade till kakorna lite med det. MAn kan säkert garnera med annat innan grädding som mandel, strössel, choklad osv....
 
BITTERMANDEL KAKOR
 
MANDEL- och CITRONKAKOR
 
MANDEL- och KAFFESNUSKAKOR
 
<3 LYCKA TILL! <3
 
 
 
 

SOLUPPGÅNG I NOVEMBER

13 nov-12
Vilken vacker morgon vii fick så pojkarna skulle gå till bussen. Himlen var mer rosa i verkligheten.
Vilken tur jag har som får ha soluppgång utanför husväggarna. 

SOLEN TITTAR IN I KÖKET

12 nov-12
Delar med mig av den fna bild som jag tog från köksfönstret i förmiddags. Solen trängde sig in mellan Orkidéens kvistar och blommor. :) 

VINSTER

12 nov-12
Samma dag som jag hade fyndat i stan fick jag ett trevligt brev i brevlådan. ;)
Vinster ifrån www.radiokrokom.se
Inte så pjåkigt alls. ;) Skivan var lite tokrolig. "Bondromantikk" på norska. Passade mig alldeles utmärkt. 
Tackar och bockar. 

LOPPISFYND FRÅN KUPAN

12 nov-12
Idag då tog jag mig en stund på egen hand och drog ett varv inne på Kupan. Det är svårt att komma tomhänt därifrån. Jag fyndade ett par roliga böcker att kunna ha på Toa som rolig läsning. Kloka meningar fanns också med. 
Den här kudde ropade på mig..."ta mig!" Självklart att den skulle komma hem till mig. ;)
Det bästa fyndet blev den här godingen "Kaka-"Lisa. Vilken tur jag hade som fann den här längst ner i en hylla. Bortglömd och "osynlig". Men nu är den min!.
 

FARSDAG

10 nov-12
Grattis till min älskade pappa på farsdag! 

THERÈSE MÖRA LEMONCURDKAKOR

10 nov-12
Och de hjärtformade kakorna blev möra och fick en smak av citron.
 
Lemoncurdkakor
225 g rumsvarmt smör 
1 3/4 dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2½ msk lemoncurd
Om man vill kan man lägga till ca 1 tsk citronessens
 
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt sedan ägg, lemoncurd och ev citronessens.
Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, potatismjöl i en skål.
Tillsätt mjölblandningen i smörsmeten och rör till en slät deg.
Spritsa eller rulla till bollar och lägg på bakplåtsklädd bakplåt. Ca 16 st på varje plåt.
Grädda i ca 175 grader i ca 13-17 min beroende på ugn.
 
<3 Lycka till <3

THERÈSE CHOKLAD- OCH KAFFEKAKOR

10 nov-12
Idag fick jag igång min "baknerv" och laborerade lite med skafferiets innehåll. Den brunda sorten är kakor med chokladkross- och kaffesmak. Och de hjärtformade kakorna blev möra och fick en smak av citron.
 
Chokladkross- & kaffekakor
250 g rumsvarmt smör 
1 3/4 dl socker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100g mörk choklad
3 tsk snabbkaffe
 
Vispa smör och socker poröst.
Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, krossad choklad och snabbkaffe i en skål. 
Lägg i ägget och rör om med en slev eller slickepott.
Tillsätt mjölblandningen i smörsmeten och rör till en slät deg.
Spritsa eller rulla till bollar och lägg på bakplåtsklädd bakplåt. Ca 16 st på varje plåt.
Grädda i ca 175 grader i ca 15-20 min beroende på ugn.
 
<3 Lycka till! <3
 
 

CHOKLADFONDANT MED HALLON

9 nov-12
I torsdags var det "Hela Sverige Bakar" i vanlig ordning. Självklart var jag bara tvungen att testa att baka deras utmaning. "Chokladfondant"
Jag hade aldrig smakat eller bakat det, så det fanns inget annat än att testa det. 
Enligt familjen var de nöjda med mitt resultat. Känns helt okej tycker jag iallafall. ;)
Ingredienserna till Fondanten var inte mycket. Smör, mörk choklad, ägg och socker.
 
150 gram smält smör
225 gram mörk choklad
3 äggulor
1 ägg
0.75 dl socker
 
Smält smör i vattenbad. Hacka chokladen och lägg den i smöret och rör om tills det har smält.
Vispa äggulorna, ägget och sockret vitt och poröst. 
Häll försiktigt chokladsmeten i äggsmeten, så att äggen får vänja sig vid värmen.
Smöra små formar och häll i smeten. Grädda i ca 12-15 min i 200 grader.
Låt fondanten vila i några minuter och skär sedan försiktigt rund om. 
Väd sedan skålarna upp och ner på ett fat. Servera gärna med vaniljglass eller grädde. Garnera med valfri frukt eller bär.
 
<3 Lycka till! <3
 
 

GRÖNA SKOGAR

9 nov-12
Jag och hunden var ute i skogen och njöt av lugnet bland träden.
Det är det här som kallas "Guld och Gröna skogar"
Här känner jag mig lycklig och fri. <3
 
 
Peteja kollar av pallkragarna som har gjort vinter.

VAR ÄR MITT JOBB?

7 nov-12
Imorgon hoppas jag att Arbetsförmedlingen kan höra av sig. Jag har mejlat och ringt. Och ändå hör de inte av sig? Hur gör man då? Man ska inte klaga på att det är en stor arbetslöshet. Det hela sitter inte helt hos dom. De arbetslösa kan behöva hjälp, stöd och en spark, så skulle det säkert bli färre arbetslösa. Det tror jag iallafall.
 
Jag vill inte sitta hemma hela dagarna och lapa mjölk tillsammans med katten. Jag vill också ha ett arbete att gå till. Jag vill känna att jag gör nytta om dagarna. Att "arbeta" som hemmafru får man inte så mycket social kontakt. Man har inget att berätta då familjen kommer hem. 
 
Näe... Ge mig ett jobb nu! Det skull ge mig lycka. 
 
MINA BRA SIDOR ÄR:
Positiv
Pratsam
Ordningsam
Goda energier
Jobba med händerna
MINA DÅLIGA SIDOR:
Svårt att sätta ett NEJ
Försöker att räcka till ALLA
Engelskan kunde vara bättre ;)

FÅNGAD I EN STORMVIND

7 nov-12
Trots att det stormade och blåste kallt, så var ändå naturen och övriga vädret toppen. Det var faktiskt ganska skönt i skogen då jag gick där med hunden. Hoppas att vädret är lika fint imorgon. Men då vill jag inte ha blåsstormar.
 
 

KLADDKAKANS DAG och STRÖMAVBROTT

7 nov-12
Idag var det kladdkakans dag. Tyvärr ville vädret annat än att låta mig baka kakan. 
Stormen ville ta strömmen, så att baka fanns ingen mening med. Det får bli en annan dag istället. 
Fars dag kan kanske bli passade dag att få bjuda familjen på en kladdig kaka.

ORKIDEER I BLOMNING

6 nov-12
Min vackra orkide som jag har fått av min trevliga granne ser ut att trivas i köksfönstret. Just nu har den 28 stycken blommande blommor.
Man skulle nästan kunna tro att jag har gröna fingrar. ;) 
Roligt att jag lyckas få mina orkideer att trivas. Det trivs jag med iallafall. 
Orkide som jag har fått av svärmor.
 
Den här Orkideen fick jag i 40-årspresent.

HÖSTEN MÖTER FROSTEN

6 nov-12
Vilken härlig dag det blev idag. Tänk om värmen kunde lysa md sin närvaro också. Men ibland kan kylan kännas skön på kinderna. Speciellt på man kommit in i värmen efter en kylig promenad. Då känner man den friska kalla känslan på kinderna biter av och får sin naturliga kroppsvärme tillbaka. Kaffet i muggen passar utmärkt i kroppen som ett värmande element.
Ha en skön dag i frostens tecken.

JAG VILL MÖTAS AV MAMMA. MEN FINNS ANDRA SIDAN?

5 nov-12
Älskade mamma. Jag saknar dig så. Men jag vet att nu slipper du lida efter alla plågande år.
Jag trodde min saknad skulle släppa allt eftersom. Men det gör fortfarande ont i min själ och tårar kan komma utan förvarning. Det känns som att mamma har det bra där hon är. Där mår hon nog bra och slipper sin smärta och kamp. Nu får hon vara med alla vackra änglar däruppe. I den värld som ingen vet om den finns. Eller hur det ser ut. Hur funkar det på andra sidan? Finns andra sidan egentligen? Det kommer vi aldrig att få veta först man själv somnat in. Den dagen hoppas jag att det är min Änglamamma som hämtar mig vid ljuset. 
Saknar dina lena händer som höll om min hand vid din sjukbädd under din sista tid här på jordelivet.
Din varma hand som sakta tappade både styrka, färg och levnadsvärme. Sakta blev din rodnande hud blekare och blekare. Värmen sjunk sakta ner i temperatur. Till slut fick jag släppa och överlämna dig till ljuset på andra sidan. Hoppas att andra sidan finns och att mamma inte var rädd för att gå över till änglarnas sida. 
 
Älska min Änglamamma
Sov gott! <3
 
 

FULLT I SÄNGEN. FINNS DOM?

4 nov-12
Ligger i sängen och lyssnar på Karlavagnen "Spöken-finns dom" Och helt plötsligt blev det full i sängen. 
Det var ett bra avsnitt. Rekommendera att lyssna om ni är intresserad av sådant om livet efter döden.
 
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3117
 
Finns Spöken/andar/energier/orber... osv? 
Jag önskar att det gör det iallafall. Min högsta önskan är att återförenas med alla mina förlorade nära och kära som omvandlats till vackra Änglar. <3 

PEPPARMYNTA I BASTUN

2 nov-12
Äntligen fick jag testa att använda min nyinköpta Pepparmynta/kanel olja från "Make Me Smile" i våran bastu i fjällstugan. Underbar känsla  och doft!
Den här trähylsan får hänga i "ytterrummet" och ge en svag pepparmyntadoft. Den extra lilla refillflaskan använde jag några droppar av inne i bastun på stenarna. Jag droppade några droppar i snö och la det på den vedeldade kaminens stenar. Sedan viftade jag lite med handduken, så att vi fick ångdoftande pepparmynta på oss. Det kändes friskt och skönt. 
 
Jag rekommenderar att testa det! ;)
 
Majla på min mail (therese.p@jamtland.nu) för beställning, frågor och bokning av hemvisning av produkterna.
 
KRAM <3

MINNESSTUND FÖR MAMMA I STUGUNS KYRKA

4 nov-12
Ikväll åkte jag till Stugun och mötte upp pappa vid Stuguns kyrkogård. Vi gick på kyrkogården i mörkret och pappa lös med en ficklampa. Vi stannade en stund i Mineslunden och jag tände ett gravljus till min ÄnglaMamma.
Det var så fint gjort att de har satt upp ett ljusträd där det lös så fint i minneslunden.
Kolsvart på kyrkogården och mänder av ljus som lös upp så vackert.
Synd bara att man inte kunde fota, så man fick den verkliga känslan av alla ljus.
Ljusträdet.
Vi stannade till en kort stund hos min farmor och farfars grav.Mysig stämning.
Hoppas att de kan se det fina ljusskenet av alla ljus.

MOJITO MED TORKAD MYNTA

3 nov-12
Ikväll bjöd jag Emelie på en Mojito med torkad Mynta i. Det fick funka lika bra i stället för färsk mynta. Lime fick jag också stå över. Men gott var det iallafall. :P

ALLA HELGONS DAG

2 nov-12
Vi var i stugan i Gräftåvallen och mådde gott över Alla Helgona helgen. Vädret var helt okej med +2 grader och vindar i luften. Påvägen till Fjällgården fann jag en "ny skylt" om skoterförbud i gamla skoterspåret. Men det såg inte så seriöst ut iallafall. ;)
På fjällgården var det kusliga prylar på bordet. Lite Halloweenkänsla kan man säge. 
Jag och Emelie köpte oss ett glas varm dryck och njöt av sällskapet som bestod av syrran, hennes fjås och minsta sonen. 
Utanför våran stuga står skoterkälken och väntar på att få bli använd.

FÄRDIGBAKAT

31 okt-12
Idag då jag kom hem från diverse sysslor i stan hade Amanda bakat goda chokladkladdmuffins till kaffet.Det kändes så bra att komma hem och fikabrödet var bakat av dottern och inte av mig. Allt är oftast godare att äta då andra bakat det. ;) 
 
 

RSS 2.0