MAJBRASA 22013

30 april-13
Eftersom det var regnuppehåll då det skulle skjutas raketer på Bygdegården i byn, så slängde jag in ungarna i bilen och åkte dit. Det blåste kallt och då fick det räckte med ca 10 minuter vid brasan och raketerna uppe i luften.
 
Vi har iallafall sett majbrasan och raketerna i år. 

CREME CARAMEL MED BÄST FÖRE ...

30 april-13
Bara för att jag skulle göra mig för ikväll och ville testa göra en något "fuskcreme caramel" till kvällsfikat, så blev det bara att skänka allt till sopkorgen. Jag trodde att barnen skojade med mig då de sa att det smakade illa. Det smakade typ sprit blandat med besk smak. 
Mycket riktigt. Det smakade verkligen illa. 
 
Jag tog en titt på lådan och såg att bäst före var November 2012. Och jag som köpte det här idag! Det blir reklamation på det här kan jag lova. Antar att smaken skiljer sig beroende på bäst före dagtum. ;)
Men vågar man köpa en ny och testa igen. Man ficknästan lite avsmak på Creme Caramel.
 
Men de blev fina iallafall. 

PENSÉERNA ÄR PÅ PLATS

30 april-13
Idag fick jag tag på fina penséer till min välkomstkorg. Så nu är det slut på påsken. Bättre sent än aldrig.
Peteja, Virus och Emelie höll mig sällskap på gården då vi kom hem från jobb, stan och kurs.

MEJA ÅKER AMBULANS

28 april-13
Jag vill presetera och tipsa om barnboken Meja åker ambulans, som författaren Torsten Larsson har skrivit. Jag är med i en grupp på FB som heter Skriva bok och annat där jag har fått kontakt med bla Torsten.
 
Boken jag pratar om är en verklighetsbaserad bok för barn i åldrarna 3-10 år Och är dessutom skriven på rim. 
 
Den handlar om Meja, som är Torstens yngsta dotter. Hon drabbades av en olycka på förskolan för några år sedan och fick åka ambulans in till sjukhuset.
 
"Meja är en vanlig tjej. Hon går på förskolan som de flesta andra barn och dagarna går snabbt förbi. Men en dag händer något…"
 
Man kan beställa boken på 
http://mejaakerambulans.se/  
 
 
 

FESTLIGA GLASÖGON

28 april-13
Emelie passade på att prova glasögon då vi var till stan och hämtade Amanda. Hon fann riktigt festlig modell må jag säga. :)

OMSKOLAD PLANT TOG MIN ENERGI

28 april-13
Börjar förstå vad jag har gett mig i. Fy tusan vad trist, segt och pillrigt det var. Och det blev alldeles för mycket dessutom. Förstår nu varför jag inte sätter egna blommor i vanliga fall. Massor av timmar lyckades jag ta död på idag. Attans ta planten om de dör för mig.
Nu vet jag iallafall att man inte behöver sätta så många frön i början. Sedan tror jag att det vore enklast att sätta några frön i varje liten låda på en gång. Nästa gång kanske jag får göra på annat vis. Om "nästa gång" kommer det vill säga. ;)

INVIGD SKÅL

26 april-13
Det blev brända mandlar som fick inviga min nya skål. Det kunde inte bli bättre. Och gott blev det också. Tyvärr är det dock svårt att sluta stoppa in i munnen när väl smaklökarna kommit igång med det goda. Nästa gång får jag lägga i något nyttigade, så att det jämnar ut sig lite. 

LUNCHSÄLLSKAP

26 april-13
Idag fick jag lunchsällskap på jobbet, så vi tog ett besök på Folkans restaurang. Det blev perfekt med Tacosbuffé och en efterrätts muffins med blåbär. Inte alls så dumt i en tom mage.  
Mitt trevliga sällskap valde platsen längt bort längt in i ett hörn. Det var solen som styrde henne till den platsen.
Muffins i "svampform". Men faktiskt väldigt god.

VIRUS I SÄNGEN

26 april-13
Det var inte lätt att bädda sängen i morse då en bångstyrd kisse vägrade flytta på sig. Matte fick så lov att ge upp och nöja sig med att spara en bit av sängen obäddad. Men vem skulle inte göra som söta Virus ville ha det? 

STORA VITA KALLA SAKER

26 april-13
Imorse kunde man tro att man sovit bort hela våren och sommaren och vaknat till start av en "ny" vinter. Hela gräsmattan förvandlades från grön till vit matta. Tur att det inte varade så länge. Man blev lite orolig där. ;)

FYNDADE VITA FINA SKÅLAR

25 april-13
Idag följde jag med syrran till stan och uträttade en del saker. Vi passade på att hinna med en runda på "Loppis på Gården". Där fyndade jag en vit söt skål och en vit annorlunda kruka. Kan kanske också användas som skål. ;) 
 

ÄNTLIGEN BAKAT & GOTT I MIN ÄGO

23 april-13
Äntligen kom den nya tidningen Bakat & Gott ner i min brevlåda. Jag kunde inte låta bli att prenumerera på några nummer. Spännande att se hur många recept man kommer att testa framöver.
Dessutom fick jag frågan av tidningen på FB om jag ville kontakta dem då jag har provat skapat något ur tidningens recept. Kul och spännnade! Svårt bara att veta vad jag ska börja med. ;)
 
Min lycka och tur håller i sig iallafall. <3

TROLL I SKRIVAREN

23 april-13
Min kurs idag blev inställt pga sjukdom, så jag fick syssla på med andra saker. Under tiden jag höll på med pappersstök fick blindskriftsmaskinen liv och började skriva ut papper på papper. Tog ur pappersarken. Men då började skrivaren att prata med mig. Papper slut...papper slut... papper slut... osv. Till slut stängde jag av apparaten då den inte hörde på vad jag sa. ;) Undrar bara vad den skrev? Dags att lära sig blindskrift.
 
 

BORTSKÄMD MEN DET ÄR AV KÄRLEK <3

22 april-13
Bara för att jag är jag, så kände jag att idag ville jag ge mina älskade barn något fint och bra vilket är länge sedan det hände. Vad plånboket tyckte om det är en sak. Men ibland måste även plånboken få "blöda"
Barnen ska belönas ibland. Så är det bara. :)
Och tänk att jag lyckades köra en sak åt de var och ALLA gillade det också! Och de fick en glad mamma i huset.
Den här tröjan fick Emelie. Och den satt "som handen i handsken"
 
Byxor till Amanda. Svarta med silver stjärnor. Så snygga! men fanns inte i min storlek. Men därimot kunde Amanda ha dem.Toksöta!
 
Jakob fick sig ett par nya skor. Han spacade till skorna lite med att byta ut skosnörena.
Han blev nöja med resultatet. 
 
Elias godkände de här skorna. Bara man bytte skosnörerna skulle han gilla dem. Snörena var i orange/roda i färgen. Inte allt dumt. Men men... de får göra som de vill. Mycket fina skor!

PROMENAD HJÄLPA LEDSAGA

22 april-13
Imorse då jag gick morgonpromenaden ville lille Virus också haka på. De är då för gosig som är så tighta tillsammans. 
Sedan idag på jobbet fick jag besök av min blinde vän. Sedan fick jag ledsaga och skjutsa hem honom. Det här jobbet kommer jag säkert att trvias med. Jag tror och känner att alla är nöjda och glada att jag sitter där på kansliet och att de får min hjälp med olika saker som jag kan hjälpa dem med. 
Sedan har jag mina fina nya vänner i korridoren. Där möter man på folk som är så snäll och go.
 
Underbara människor!
 

ONYTTIGHETER MEN GOTT

21 april-13
Ikväll blev det en mycket annorlunda och sällsynt tillbehör till mitt kvälls Te. Chips och dipp hör egentligen inte till mina favoriter. Och kvällsfika händer sällan då vi oftast äter ganska sena middagar.
 
Jag gissar att kroppen hade ett behov av något salt då de var en dagen efter dag idag. ;)
Antar att jag är i rätt spår i den saken.
 
Nu ligger det och jobbar i min mage och jag vet av erfarenhet att jag kommer att få svårt att sova då magen arbetar med mat i magen då man ska sova. 
Gillar läget och väntar på att magen ska bli klar och min övertrötthet ska vänta och låta mig sova.
 
Natti!

40 ÅRSFEST

20 april-13
Kalas kommer man inte så ofta iväg på. Men just den här lördagen firade vi våran vän på 40 årsdagen. Det var mycket folk och otroligt roligt. Men man ska veta att det kommer en dagen efter. Och det fick man verkligen känna av. Men inte på det jobbigaste sättet. Utan tröttheten. Jag förstår inte varför det alltid ska vara så svårt att kunna sova tills man piggnar till. Nej då. Efter tre timmars sömn vaknade jag med muntorrhet och otroligt kissnödig. Sedan var det kört i ett bra tag för att kunna somna om. Trött som tusan var jag. Men kroppen kände sig spidad. Sedan somnade jag om igen. Men vaknade efter ett tag. "Tag" var inte ens en timma lång. Jag satte mig på sängkanten och insåg att jag måste försöka somna om. Kl 6.30 en söndag morgon och dagen efter är man inte utsövd. 
Efter ett antal avbrott till med toabesök och vattendrickande var det dags att kliva upp ur sängen och spela glad och pigg. Inte en enkel uppgift. Men det fanns inga val. 
Ja, det är nackdelen då man dricker och äter gott. Och kroppen blir "övertrött" då man vaknar efter några få timmar. Hela dagen går till spillo. Men vad gör väl det? Vi hade ju så roligt!
 

TUSSILAGO OCH DÅ ÄR DET VÅR

20 april-13
Den här gula tussilagon lyste upp fjolårets gräs och löv och talade om att nu är våren äntligen här!
 

ÅRSMÖTET ÖVER FÖR I ÅR

19 april-13
Idag har jag fått varit på Årsmöte med jobbet. Det var ganska pirrigt men roligt också. Jag fick äran att sitta bredvid ordförandet och fick ta ansvaret över alla papper som skulle läsas upp. Då de har dålig syn eller är blinda fick jag vara deras ögon. Här om något får man känna sig behövd. 
Det blev fika när vi kom på morgonen. Lunch inkl efterrätt och sedan eftermiddagskaffe med doppa. Det kändes nästan som att man fikade och åt mer än vad man hade möte. 
Det blev en mycket trevlig dag och många nya människor som gav mig både kramar och beröm för min plikt att högläsa. Man är ju för bäst. ;)
Jag och andra fick information om den nya blivande taltidningen och dess hjälpmedel. På bilder är en del av det vi pratade om idag. Bla Daisyapparaten.
 

BOUNTYKAKOR I LÅNGPANNA

17 april-13
Här kommer receptet på Bouttykakorna som jag bakade idag. Jag hoppas att de ska gillas på lördag då de ska ätas på ett 40 års kalas.
 
BOUNTYKAKOR

ca 28 bitar
Chokladbotten
3 ägg
4 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl kokande vatten

Smält smör tillsammans med vattnet.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda alla torra ingredienser och blanda det i äggblandningen.
Häll i smörvätskan i smeten och rör till en slät smet.
Smöra och bröa en form på ca 20x30 cm och häll smeten i formen.
Grädda i ca 20 minuter i 150 grader i varmluftsugn och i vanlig ugn 175 grader.
Låt kallna.
 
Kokossmet
200 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
200 gram riven kokos ( 1 påse)

Topping
200 gram choklad av valfri sort. Typ marabou, blockchoklad
½ msk olja
 
Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna.
Bred smeten över kakan och ställ i kylen ett tag.
Smält chokladen i micron eller i vattenbad.
Bred ut den smälta chokladen över kokossmeten på kakan.
 
Låt kallna. Kan frysas.
 
Lycka till! 
 
 
 
 

RAIDERKAKOR

17 april-13
Den här dagen var min lediga dag, som jag använde till att baka ett par sorters kakor som en vän som precis fyllt 40 år ska ha på sin blivande fest till helgen.
Den ena sorten fick bli Raiderkakor och den andra blev Bountykakor. Jättegoda kan vi garantera vi som smakat dom!

Ca 50 st. 
KakDeg:
200 g smör
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 msk sirap
1 tsk kanel
2 tsk bikarbonat

Blanda alla ingredienser till en deg.
Dela upp degen i ca 50 delar och rulla dem till bollar.
Tryck ut varje degboll i en liten form. Typ småbrödsformar. Och nagga botten på kakan.
Grädda i varmluftsugn ca 175 graden ( 200 grader i vanlig ugn) i ca 8 minuter och tills botten av kakan har sjunkit ihop och kakan fått lite färg.
Låt kallna.
 
Knäckfyllning
3 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
0,75 dl sirap
0,5 tsk vaniljarom (eller 2,5 tsk vaniljsocker)
75 g smör

Ca 100 gram Choklad. Typ Marabou, blockchoklad.

Lägg i alla ingredienser i en kastrull och rör om ibland och låt koka ganska kraftigt i ca 15 minuter. Gör ett kulprov och kolan ska kunna rullas till en kula. Eller temperera knäcken, så att den blir ca 113-117 grader.
Häll med en sked en klick i varje kaka och låt kallna.
Smält mörk eller ljus choklad av valfri sort i micron eller vattenbad och häll över varje kaka, så att det täcker knäcken.
Låt chokladen stelna. Kan frysas.
 
Lycka till! 
 
 

BILBIO I SKOGEN

16 april-13
Idag då jag åkte på jobbet såg jag en sak som inte hör hemma i skog och natur. Hur kommer det sig att sånt bara står där? Man får hoppas att det är någon som har tappat den av misstag från släpet. Och inte gjort det frivilligt.
Frågan är nu. Vem ska stanna och frakta bort den? Antar att TV.n inte ska stå där för alltid. 
 
Det såg bara helt fel ut iallafall. ;)

NU ÄR DET BLÖTT

15 april-13
Idag har det blivit riktigt blött ute. Regnet har kommit och isen har blivit förvandlad till en blöt och pölig blank is.
Åkern och blivit mer som en damm. Och gårdsplanen är geggig och fått sina vattenlokar. 
Resultatet av detta väder med plusgrader, regn och slasksnö är att...
 
...VÅREN HAR KOMMIT :)

LAVENDEL I JORD

15 april-13
Ikväll kunde jag inte hålla mig längre. Lavendelfröna har kommit ner i jorden nu och har fått sin första vattenskvätt. 
Spännande att se om jag får till ett bra resultat och att de ska trivas på våran gård. 
 
Jag känner mig lite grön om fingrarna den här våren. Och det var länge sedan jag hade lusten till att plantera egna blommor.
Nu återstår det bara ett gott resultat med mycket kärlek i fröna. 

MAGISK TROLLSKOG I PISTAGENÖTEN

14 april-13
Pistagenötter är en av mina nötfavoriter i nötskålen.
Men då jag tittade lite närmare på dem blev jag faktiskt lite fundersam om de "lever". 
Man skulle kunna tro det då man ser hur nöten är skapt. Som en lite hjärna, typ.
 
Men man får se det fina i dem. Det ser också ut som en skog av gröna träd med mystisk röd backe. En liten typ av "magisk trollskog"
 
Eller hur?
 

KÖKET HAR FÅTT SIG ETT LYFT

14 april-13
Jag blev riktigt nöjd med den nya vaxduken i köket. Bra köp. Och ännu bättre då det var rea på den också. ;)
Det här rummet är mitt favoritrum i huset. 

PETEJA EFTER EN TUR I SKOGEN

12 april-13
Efter en rolig promenad i skogen kom Peteja hem medolika varianter av pinnar. Granbarr, torra pinnar, mossiga pinnar och annat skräp. 
Det är nackdelen då hon har fluffig päls. Lite plock här och var blev hon av med kamoflagen från pälsen. Nu ser hon ut som en Keeshond igen. ;)

LIFTVAKT I SLALOMBACKEN

13 april-13
Den här lördagen har jag sällskapat med Amanda vid liften i slalombacken. Amanda hade fått förfrågan om att stå som liftvakt. Vädret var härligt skönt. Men dock ingen sol ville tränga sig igenom molnen. Ibland dök den upp. Men försvann lika fort igen. +6 grader och svaga vindar. 
Vi passade även på att ta en fika då det var så lugnt i liftarna och backen. 
 
 
 

VIRUS VS SNÖBOLLAR

12 april-13
Tänk att katten tycker att det är så roligt att få leka i snön. Han flyger efter snön och lyckas oftas ta lyra på dem, så att snön sprutar åt alla håll. 

RÅDJUR VS HUNDPROMENAD

12 april-13
I förmiddags då jag och Peteja tog promenaden ut på tjärn kom 2 rådjur springande strax bortanför där vi gick. Synd bara att jag var så sen på att ta en blid. De hann springa en bit innan jag knäppte till. 

Men lite insomning av bilden kan man se att de springer ut på isen och sedan försvann in i skogen.
 
Peteja blev så nyfiken och spanade lite efter dom där de sprang in i skogen. Jag satte mig i solen ett tag så att hon fick nosa och spåra en stund. Hon tycker att det är så roligt och spännande att söka. 
 

PRENUMERATION PÅ BAKAT & GOTT

12 april-13
När jag sitter och grejar på katten Virs Bloggsida på Hemmets journals hemsida ser jag att en NY baktidning har "fötts" fram. Jag blev så himla nyfiken, så jag var bara tvungen att skicka efter en prenumeration av den. Äntligen ska jag få hem en baktidning som jag länge har önskat. Nu slog jag slag i saken och tryckte på tangenten på min laptop. Hux flux så var det gjort. 
Den 25 april-13 kommer första numret ut i butiken. 
 
SPÄNNANDE! Jag längtar!

I VÄNTAN PÅ BUSSEN

10 april-13
Att få sluta kl 15.30 ibland känns ganska bra. Synd bara att man får vänta i 1 timma på en buss som dessutom är knökfull av folk. Det sköna med väntan då det är fint väder ute är att man hinner ta en skön promenad från jobbet till busskuren som ligger en bit bort. Då man har kommit till kuren har iallafall ca 20 minuter försvunnit från timman. Man skulle kunna gå ytterligare ca 10-15 minuter till nästa busskur. Men då finns risken att bussen är fullsatt. 
Jag vågade inte chansa, så jag stog i solen och filade lite på mina naglar och njöt av solens varma solstrålar.
 
Skulle jag välja att ta en stadsbuss in till centrum skulle det tydligen ta runt 20 minuter in. Vilket jag tyckte verkade lustigt. För så långt bort är det inte till centrum. Eller så tar de krångliga vägar dit.
Näe. Då kan man lika gärna ta en skön promenad och sedan stå och mysa i solen. Iallafall så länge det varar med sol och värme. 

PROMENAD PÅ ISEN

10 april-13
Vilken mysig promenad et blev ute på isen längst efter skoterleden imorse. Blå himmel, solens värme och vindstilla. Där fanns både hästspår, hundspår och rådjursspår som hunden fick spåra.

BORST NEJLIKOR 6 DAGAR GAMLA

9 april-13
Jippiii....
Nu har mina frön börjat gro. Det här kommer att bli vackra Borst nejlikor så småning om. Spännande att se hur stor de är om en vecka till. Just nu är det bara 6 dagar sedan fröna kom ner i jorden. Det går fort det här. :) 

HEMKOMMEN FRÅN TAIZÈ

8 april-13
Äntligen kom Amanda hem ifrån 8 dagar i Taizé. De hade haft en toppenvecka med fint väder och trevligt sällskap. Maten var relativt god. 
Den här lilla söta burken kom hon med till mig som en liten söt present. Trodde att det var honung. Men det var nog gelé i burken. Smaken var ungefär som honung men konsistensen som gelé. 
Och jag tror att det står gelé med mynta  och choklad. Men säker är jag inte.
 
Tack min söta dotter för den lilla söta burken med det goda innehållet. <3

HIPP HURRA KALAS IDAG

8 april-13
Måndag och gubben har sin födelsedag idag. Hipp hurra! 
Det blev en del uppvaktning med god mat, pajer och presenter. Han hade klarat av årsprovet och var helt klart värd att uppvaktas. <3

TAKDROPP

7 april-13
Idag bjöd fjällvädret på ca +1 grad blandat med sol, moln och lite blåsvindar. Takdropp hade vi från stugtaket.
Katten och hunden höll min sällskap ute på gården medan gubben och sönerna var en sväng på skotertur innan vi skulle åka hem ikväll.

UGNS ÄPPLEN MED VANILJSÅS

6 april-13
Kvällens efterrätt blev enkelt.
Ugnsäpplen med kanel, sirap och en liten smörklick.
200 grader i ca 10-12 minuter tills äpplena är nästan mjuka.
Serverade vaniljvisp till. Perfekt kvällsfika i stugan.

SNÖ FALLER ÖVER FJÄLLET

6 april-13
Den här lördagen i stugan gav oss ett skönt väder dock en del snö. Stora fina vita snöflingor ringlade ner från himlen.
Grillade tillsammans med några vänner fanns med på dagens agenda. 
Katten Virus fann sig en koja uppe på överslafen i döttrarnas rum. En extra madrass hade "vissnat" över sängen. Perfekt koja alldeles intill värmefläkten. :)

ISVÄGEN MOT MYRVIKEN

5 april-13
Påväg upp till stugan valde vi att ta isvägen på Storsjön över mot Myrviken. Fin isväg men kanske lite slaskig vid stranden.
Vi körde precis vid solnedgången. Det var fint att se. Kunde inte låta bli att ta några biler efter vägen över isen.

ATT TÄNKA PÅ INNAN EN INTERVJU

7 apri-13
Jag fick en fråga på FB om hur jag gjort för att få mitt jobb. 
Jag har egentligen inte gjort så mycket. Jag berättade för både min handläggare och min coach på AF att söka jobb för en arbetslös är inte enkelt idag. Speciellt då de vill att man ska söka och hitta arbeten själv. Vilket för mig var svårt då jag sökte bara 50% och kan inte ta vilket arbete som helst. Min coach sa att jag skulle söka ett passande jobb för min rygg och fötter. ( Stelop ländryggen 2010 och fick innan op en nervskada i fötterna som ger kronisk värk i fotsulorna. Vilket kommer från ryggskadan) Men man lär sig leva med det också.

Iallafall så sa jag till AF att de enda arbeten jag visste om och såg var alla företag som har typ skyltar efter vägarna. Var finns de dolda jobben som inte "finns" i en arbetslös värld? Var hittar man dom? Den frågan gav jag AF. De hade sagt innan att jag inte skulle satsa på butiker, kommunala och att Platsbanken var i prinsip lönlöst. Utan att jag skulle söka efter de mindre företagen. Och hur enkelt var det för en arbetslös att hitta dom?

Till slut då jag hade bett och bett om hjälp, så kom min handläggare och sa att hon hade lagt in en intresseanmälan och förslag till en förening som sökte en kanslist på 50%. Jag sökte och fick komma på intervju. Jättepirrigt kan jag lova. Men himla roligt.

Innan jag skulle intervjuas hade jag varit ut och googlat på föreningen och läste lite om vad de gjorde osv. Jag hade även kollat på vad deras lön låg på ett ungefär ifall de skulle löneförhandla samma dag som de intervjuade mig.
Det var en del av min tur för att de valde just mig som kanslist åt dom. Att jag hade visat intresse innan jag kom dit med att googla fram deras hemsida, facebook och lönelista.

Så det kan jag varmt rekommendera att man ska tänka på det då man kommit ända fram till en arbetsintervju på ett företag eller förening.

Ge inte upp! De "dolda jobben" finns. Det vet jag nu. 
Kolla med olika föreningar. Och om du har möjlighet med Nystartsjobbs ersättning är det bara ett plus både för dig och föertaget/föreningen.

 

 


VÅRFLOD EFTER VÄGEN TILL OCH FRÅN JOBBET

4 april-13
Den här härliga vägen passerar jag till och från mitt nya jobb. Inte lätt att välja mellan slask eller vatten"pölar"
Att ha bråttom till bussen var det inget att fundera på än att bara gå raka vägen oavsett hinder.
Sen var det bara att slänga byxorna i tvätten då jag kom hem. 
Härligt vårväder. Huvudsaken är att snön smälter bort snabbt, så att gräsmattan och alla växter få komma fram och visa sig. 

KÖKSBORD FÖRVANDLATS TILL VERKSTAD

4 april-13
Det var en gång ett köksbord. Nu mera som verkstad för Radiostyrda prylar. 
Vilket pyssel och knåp. Tre män har stått hela kvällen vid bordet och mekat och grejat med prylarna. Det var knappt att man fick äta middag i köket ikväll. 
Hoppas att de får en rolig fredag med racerkörning... på snön, grus och slask. 

LEJONGAP I JORDEN

4 april-13
Fick ett ryck i eftermiddags då jag och gubben var påväg till sopstationen med en hög med skräp från carporten. Jag var bara tvungen att åka in på affären och köpa en påse Lejongaps frön. Hoppas att de kommer igång snabbt och att gården får färg av blommor i sommar. Hoppas på vacker sommar i år. 
Nu är det bara att vänta och se om några gröna blad vill komma fram ur jorden.

GRÖNA FINGRAR IKVÄLL

3 april-13
Äntligen tog jag mig i kragen och letade fram mina gröna fingrar, så att fröna fick komma ner i såjorden.
Jag hoppas att den här sommaren ska bli fin och att jag får till en fin plantering ute på gården med gammeldags Borstnejlika och Lavendel. Men jag funderar på om man ska vänta ett tag till innan Lavendeln ska sättas i såjorden. Kanske är för tidigt att så dom här i Jämtland? 
 
Då jag ändå hade allt framme planterade jag ner småkottarna i jorden. Sen blir det flytt till krukor, så att de söta blålila klockliknande blommorna ( även kallad Femöringar, dalmas, ugglemor, hättblomma, kyrkhåv)  får sin blomster i fönstren.
 

BLOGGEN KNAPP

3 april-13
Nu har jag lagt till en Widget-knapp, så att den som vill kan följa min blogg enklare. Då sen man direkt om den är uppdaterad osv.
Det är bara att trycka på Följ Bloggen-knappen till vänster av sidan ovanför min profilbild, så ser ni sedan hur det går till.  :)
 
 
 
 

TENTIPI TÄLT UPPSATT PÅ GÅRDEN

3 april-13
Då jag tittade ut genom köksfönstret såg jag att tältet var uppsatt på gården.
Man skulle kunna tro att någon har tänkt campa hos oss. Om inte så kanske mina söner hade en tanke på att flytta ut från huset. Eller kanske till och med flytta hemifrån. Lagom långt borta i en mammas hjärta. :)
 
I själva verket var det gubben som skulle göra om skorstenen lite till tältet. Jag blev inte direkt förvånad av att han ska "göra om" allt han tar på. 
Då jag ser bilden ser det ganska mysigt och ombonat ut utanför köksfönstret. Man kansek ska passa på att hyra ut övernattning i den? ;)

GRÖNA BLAD I RISET

3 april-13
Björkskotten har tittat fram i påskriset. Jag kunde inte låta bli att ha vatten i vasen i år.
Längtar till den dagen då björkarna ute visar sina gröna blad. Det känns lite som vårkänsla på köksbordet. 
 
Hoppas att sommaren blir lika fin som den här tidiga vårsolen.

HUND KATT OCH MUS

3 april-13
Vilken snäll katt som vill dela med sig till hunden. Näbbmöss är inget för katter, tyckte Virus. Det är bättre om hunden får den. Iallafall trodde katten det. Men hunden ville inte heller ha den. Huvva stackars mus. 

ANDRA DAGEN ... CHECK

3 april-13
Andra dagen är avklarad. :) Pappersjobb hela förmiddagen. Förberedelser inför Årsmötet. En del läsning passade jag även på att göra mellan kopieringarna. Jag blev kaffesugen mitt i jobbet. Men det blev "ska bara först", så något kaffe hanns aldrig me att brygga. Sedan kom gulliga Marianne på en snabbvisit. 
 
Telefonen ringde och härliga Stig var i andra änden. Det är så skoj då de ringer och är nyfiken om jag svarar i luren. Hahah... men en sak måste jag fixa. Det är ändringen av antal signaler. Svårt att hinna svara på knappt 2 signaler. Jag har det jag gör på kansliet med att få som jag vill ha det. Iallafall nästan som jag vill ha det.
 
Datorn fick jag igång idag med. Men mejlprogrammet måste jag ragga fram en kod på. Men det kommer det med. Jag vände upp och ner på rummet utan resultat på kod, så jag fick mejla min ena livlina Stig. Men jag får fortsätta att spana efter den försvunna koden imorgon också.

En del andra uppdrag blev också antecknat på blocket. Jag är nöjd av dagens göra.
Imorgon är en ny dag igen.

FÖRSTA DAGEN PÅ MITT ARBETE SOM KANSLIST ÅT SRF

2 April-13
Idag kom den magiska dagen jag så länge har väntat på. Äntligen får jag också säga "Jag åker på jobbet idag" Idag har jag gjort... på jobbet idag" osv.
Jag hade rätt att 2013 är mitt År i år. Det ska bara hända positiva saker. Och det har det gjort hittills om jag tänker efter. Älskar 2013!
 
Den här första dagen på "mitt" kontor på Kansliet hade jag sällskap av Marianne. Hon berättade en hel del om sig själv och en hel del annat inom De Synskadades Riksförbund. Vi gick igenom alla papper inför Årsmötet och om vad som skulle kopieras flera ex av. Sedan fick jag svara i telefonen där Georg var i andra änden av luren. Han hälsade mig Välkommen och var nyfiken på hur det gick. Då hade jag hunnit vara där i ca 1½ timmar. :) 
Jag känner mig mycket välkommen av alla som jag har träffat hittills. 
 
Det här kommer att bli en härlig och lärorik resa genom ett nytt sätt att se hur synskadade och blinda har det i samhället. Jag ska och lovar över min hela kropp att jag ska lyckas med ett gott resultat i arbetet. Alla ska vara nöjda och jag ska älska att gå på arbetet med ett stort leende.
 
Nu börjar ett nytt liv i arbetets tecken.
Längtar tills jag är helt insatt i allt som har med Förbundet att göra. Men det kommer. Det  vet jag. Låt var dag ta sin tid. <3
 

ANNANDAG PÅSK OCH STRÅLANDE SOL I FJÄLLEN

1 April-13
Annandag påsk och hela påskhelgen har varit toppenväder. 0-2 plusgrader, sol, blå himmel och knappt någon blåst. Och har det blåst har det varait så pass lite, så det inte har stört oss iallafall.
Dagen bjöd på en skotertur på fjället för gubben och barnen. Själv nöjde jag mig med en promenad med Peteja och ett tag i sittläge på ett liggunderlag i backhöjd i snön. Det var också skönt. Gissar i mera lä också än dom på fjället den här dagen. 
Vi passade på att njuta in i det längsta innan vi skulle åka hem igen på kvällen.
Jag skulle börja mitt nya arbetet dagen efter, så jag hade inga val att stanna kvar i stugan.
Men jag är glad och lycklig ändå. Jag har fått ett jobb att kunna gå till och troligen kommer jag att älska att vara där. Jag behövs verkligen där hos de Synskadade. 
 
 

KOLBULLAR OCH BASTUKUR MED SHAKE PEPPARMYNTA / KANEL

31 mars-13
Påskdagen blev en lika solig och fin dag som de tidigare dagarna, Något blåsigare kanske. Men inget som hindrar oss från en stund vid grillen tillsammnans med min morbror Hans och familj. Till och med Peteja fick leka av sig tillsammans med deras söta Lagottohund Rasmus. Självklart bjöd vi dom på kolbullar med fläsk och hemkokt lingonsylt.
Avslutade dagen med en bastukur tillsammans med familjen. Kvällens DoftOlja blev "Shake" Pepparmynta/kanel. Gisses vad svetten rann till sedan. Dunderskönt!
 
 

ÄGGMÅLNING PÅ PÅSKAFTON

                                                                              Amandas ägg
30 mars-13      
Påskafton i stugan ingår alltid äggmålning. Det var iallafall 3 av oss som tog tag i pennan och visade den konstnärliga sidan av sina dolda talanger. ;)
Hemligheten till varför det bara blev 3 målade ägg var att ingen iddes koka flera ägg den morgonen. Det  var enklare att använda de ägg som redan var kokta. Japp... så var det. :)
Jakobs ägg
 
Emelies ägg
 
 

FYLLDA KINDERÄGG MED CITRONKRÄM OCH LEMONCURD

29 mars-13
Långfredagens efterrätt blev som sagt "Filadelphia/grädde/citron fyllda Kinderägg med en klick Lemoncurd" Riktigt gott i smaklökarna. Jag gjorde så här:
 
8-10 st Kinderägg
ca 200 gram Filadelphiaost orginal
ca 2 dl Vispad grägge
ca 3/4 dl socker
ca 1 msk färskpressad citronsaft alternativ från färdigpressad citron i flaska.
Lemoncurd till kluttarna ovanpå äggen
 
Vispa grädden tillsammans med sockret.
Lägg i Filadelphiaosten och citronsaften och vispa till en krämig smet.
Skär försiktigt bort toppen på äggen, så pass att äggenkan tas ur.
Fyll äggen med citronkrämen.
Toppa med emoncurd som föreställer äggulan.
 
Ät och njut och avsluta med lite pyssel och lek av kinderäggens innehåll. 

 
 

LÅNGFREDAG i STUGAN 2013

29 mars-13
Äntligen får man fira påsken i stugan. Ett helt år sen sist vi gjorde det. ;)
Hela familjen, svärmor plus Emelies pojkvän följde med upp. Det var så himla mysigt. 
Jag hade gjort i ordning lax i ugn, sill, ägg, potatis, Jansson och rågbröd till middag. Perfekt påskmiddag. Till efterrätt gjorde jag Filadelphia/grädde/citron fyllda Kinderägg med en klick Lemoncurd som topping till efterrätt. Inte alls så dumt. 

Katten Virus var rätt så nyfiken på skotern. Men jag gissar att han hoppas gärna av om jag skulle starta den.
Självklart ingår Varm choklad och Punch vid brasan och grillad tjockkorv i tunnbröd.
 
 

RSS 2.0