TAROTKORT

 
31 jan-13
Om du saktar ner och låt dig tänka på saker i lugn och ro kanske du upptäcker att du kommer fram till ett starkt och positivt tillvägagångssätt att göra en stabil förbättring av dina ambitioner idag. Du har massor av kreativa idéer idag, men kanske inte trorriktigt på dem. Lita på dig själv. Det verkar alltid omöjligt innan du har nått målet.

AKUT! SÖKER EN SENSOR TILL MIELE S 5380 XXL

31 jan-13
Min stackars dammsugare har mistat sin sensor till dammsugarpåsen. Det gick upp i rök då gubben lånade den till garaget. Men något gick snett då inte alla hästar fanns på plats då han skulle fixa snyggt i pannan. Plåttunnan som man normalt använder gick sönder. I tron om att det slutat glöda tog han ett undantag och sög till med dammsugaren. Resultatet blev en brunnen dammsugarpåse och ett trasigt sopdunnelock som fick drabbas av en eldad påse. Ja, så kan det gå om man inte tänker en extra gång. Tur att alla kan göra fel ibland. ;)
 
Men jag blev utan dammsugare här hemma. Inte bra då dammråttorna bara förökar sig dag för dag. Inte bra då jag normalt tar en vals ett par gånger i veckan. Jag känner hur städnerven blir mer och mer orolig och galen av lust att utrota de små lurviga runt golven. 
 
Har någon en trasig Miele S5380 XXL med en hel dammsugarpåshållare / sensor tar jag mer än gårna emot den. Blir galen snart om jag inte får ta mina utlopp för dammsugning i huset. ;)

VILKEN VÄNDNING PÅ KLIMATET

30 jan-13
Idag var det som att vända blad i en bok då jag gick ut och skulle ta en sväng i skogen med hunden. Från -25 grader var det helt plötsligt + 2 grader, blöta snöflingor från ovan.
Både jag och hunden blev både blöt och snöig. Blåsvindarna gjorde att flingorna for rakt in i ansiktet och blötte ner mig. Tur att jag hoppade över fondation idag. 
Jag försöktre iallafall att skydda mig från de blöta flingorna och blåsvindarna. Tur att skogen är ganska i lä. Passade på att "skogsmeditera" under tiden hunden gjorde sina behov och spåra rådjursspår.

SÖKT JOBB OCH ÄVEN GJORT ETT BESÖK

30 jan-13
Min lille "Slafs" gav min styrka natten till idag (onsdag) med att skriva intresseanmälan på ett jobb som skulle kunna passa mig som gillar att arbeta och skapa med händerna. Det gör mig lycklig och full av energi då fingertopparna får känna på material och sedan får se hur det skapas fram olika föremål. 
 
Tidigare under dagen skickade jag iväg en CV och sånt som företaget önskade i pappersväg. Var även dit idag och visade upp mig och kollade med dem så att min ansökan hade kommit fram. Det tycker jag var ett stort steg i mitt jobbsök. :) Jag är stolt över mig själv. <3
 
Nu är det bara att vänta och se om lyckan sitter hos mig.  
 
 

TAROTKORT

 
30 jan-13
Du måste få ut ur huset och ha lite kul just nu. Du kanske känner dig lite hämmad, men någon vill att du ska prova en extrem sport eller gå och se en galen film som du normalt inte skulle ha sett. Du kommer ha roligare än vad du förväntat dig.

NÄR ÄR MAN LAGOM DUKTIG?

29 jan-13
Min lediga dag.
En sväng till mina efterlängtade nålar, in på affären och ut med två fulla matkassar och sedan hem igen.
Nyser och fräser, så en apelsin och en kopp te satt fint i kroppen. Basillerna ska bort! Och en check av jobbsök.
Barnen blev serverad mellis och tvättmaskinerna jobbade hårt i tvättstugan. Idag fick 2 maskiner räcka.
Till middagen passade en god Gulaschsoppa med en cremefraicheklick och nygräddat bröd bra till en tussig kropp och en hungrig familj. Jag fortsatte med disken och urplocket av den rena disken, så den nedsmutsade disken fick sin plats. Kastrull och lite annan handdisk blev rena och in i skåp och lådor igen. 
Nu kunde jag sätta mig ner och fortsätta att fokusera på jobbsök en liten stund. Jag testade skrivaren som ville vara snäll ikväll och den skrev ut några blad åt mig. Dock lite randig och rödtonat inslag. Men bättre än inget alls.
 
Helt plötsligt kom en överraskande "stormvind" och vände min ro till oro. Jag fick minsann höra att jag "gömde" undan saker. Men skulle jag inte hålla efter borde det vara kaos. Det är lätt att skylla på andra. Jag får kanske bita ihop och låta det få bli "mitt och ditt" i städ och plock. Men undrar hur resultatet kommer att se ut? Kanske ingen god idé. Men jag vill inte bli oskyldig anklagad igen. Börjar få nog av det. Uppskatta istället och var glad att var sak är på sin plats. Det är väl som man brukar säga: "Det är ändå ingen som tackar för det man gör" Så varför lägga all sin tid på andra, så att de kan få ha det bra. Men jag då? Har jag det bra? Ja, jag tycker det iallafall. Jag mår gott då andra mår gott. Felet sitter troligen i mig. Jag har skämt bort dom allihopa på ett eller annat sett av hela min kärlek. Är jag för snäll? Tyvärr är det mitt sätt att vara. Skulle må dåligt om jag inte får se andra lyckliga.
Men istället är jag kanske mest i vägen och "gömmer undan" När är man bra och duktig om inte då? 
Sånt onödigt tjafs då det finns värre saker. Men man blir sårad i själ och hjärta till slut när man tror att man lägger ner sin tid och själ för andra och man sedan får veta vilka "fel" man gör. Det kändes som ett slag i magen. Vad är rätt och fel? 
 
Ett tack ibland eller att få höra hur duktig man är skulle alla må bra av. Beröm och uppskatta oftare och tala om i vänlig ton om något blir fel.
Hur som helst har kvällen slutat i fred och förlåt. Och jag har lagt plåster på hjärtat och ska se om jag kan somna.
 

TAROTKORT

 
29 jan-13
Dagen handlar om dig, bara du. Vad är viktigt för dig? Vad planerar du att göra med resten av ditt liv? Det som stod i stjärnorna när du föddes har plötsligt ändrats och du kommer att ha betydligt bättre odds för framgång. Det är dags att lägga en del av den energin på att arbeta för din framtid.

PRESENT FRÅN 34ans SPA <3

28 jan-13
Överraskningarna bara fortsätter för mig. Idag då jag skulle sluta för dagen kom chefen och kollegan som en liten lurig spjuver med ett sådant sött paket till mig. Man skulle kunna tro att jag fyller år varje dag.
 
I paketet fanns ett litet doftkrus som en liten doftkanna. De tyckte att det skulle passa mig perfekt som alltid står vid spisen och då kunna använda mina doftoljor i den. Inte alls dumt tänkt. ;)
De hade verkligen tänkt till där. Hahahhaa.... Den kommer att användas flitigt. Tack snälla söta 34an!
 

TAROTKORT

 28 jan-13
Hur reagerar du på överraskningar? Du kan lära dig mycket av dina reaktioner idag. Det kommer att bli en mycket känslosam dag, troligen extremt fullspäckad, med en massa pappersarbete och telefonsamtal som rasar in. Du bli överraskad av hur bra du fungerar under stress.

ALLRUMMET

27 jan-13
Mys i allrummet tillsammans med min Tekopp och Cyberrymden. 

SNÖN ANFALLER

27 jan-13
Det har visst snöat ikväll. Vindarna har drivit omkring på gången in till vårat hus också. Det har hänt en hel del sen jag kom hem i eftermiddags. Vilken överraskning jag fick. Tur att jag slipper skotta fram bilen imorgonbitti. Det är det positiva med att åka buss. Och sovstunderna såklart. ;) 

FIN DAG IDAG

27 jan-13
Skönt vinterväder såhär på en söndag. Vi hann med en promenad på tjärn innan taxiblåsan åkte på för hämtning av ungdomar i stan och barn i slalombacken Ladängen. 

SÅ OVÄNTAT OCH SÅ ÖVERRASKAD! :)

26 jan-13
Jag blev så glatt överraskad inatt (mot lördagen) då jag satt och tackade alla för gratulationerna på FB. Rätt som det var dök ett meddelande fram och en "gammal" klasskamrat från grundskolan skrev fina rader och ville ge mig en present. 
Jag blev så glad och det är jag ännu. Jag hade god lust att ställa mig upp i sängen och hoppa av lycka. 
Tänk att jag ska få äran att gå på Revy. 2 biljetter till Revyn "Skroten" har blivit till min ägo. Längtar att få se både den och få träffa min klasskamrat som jag inte har träffat sen vi slutade skolan. Och det vill säga typ för snart 23 år sedan. Jag minns inte om vi har träffats sen dess. Hur som helst ska det bli en toppenkväll! 
 
Tack snälla Kalle att du ger mig äran att få se på Revyn. Du har gjort mig så glad! För mig var det en värdefull gåva på ett oväntat och överraskande sätt.
 

TACK FÖR UPPVAKTNINGEN

25 jan-13
Mot kvällen och efter en god middag av plommonspeckad karré med potatisgratäng och en gräddig sås bjöd jag på nybakta semlor  o ch sockerkringlor till kaffet.
Det fick funka istället för tårta.
Lite mys med ljusen gorde stämningen på top. :)
Tack så mycket för uppvaktningen på min födelsedag! Man kunde tro att jag fyllde jämna år. ;)
 

SEMLOR PÅ JOBBET

25 jan-13
Självklart skulle mina góa arbetskamrater få sig en semla på min födelsedag. Jag tror och hoppas att det gillades. ;)

GRATTIS PÅ SÄNG IDAG

25 jan-13
Ja, då är man helt plötsligt ett år äldre igen. Herre jisses vad åren går fort! 
Jag blev uppvaktade på sängkanten av familjen. Fina presenter som ska hålla mig varm. Värmepläd, varma sköna sockar, mysiga vantar och bakplåtspapper. Allt i vämens tecken. Inte illa! ;)

DAGEN FÖRE ETT ÅR ÄLDRE

24 jan-13
Då jag väl var hemma kom bakmaskinen fram och bulldegen kom till liv.
Det fick bli några flera semlebullar och sen fick resten bli kringlor bara i fall att någon ville ha att doppa till kaffet på min födelsedag. De saknar bara lite sockerdekoration. Sen är det bara att mumsa.
Svärmor kom lagomt till kvällskaffet. Så det var bara att fixa iordning smarriga semlor på silverfat och sen blev det presenter på köksbordet...till mig! ;)
Jag fick ett mycket fint ljus från Åre Ljusfabrik och i det andra instoppade paketet fick jag ett gott kok kaffe med ett vitt och fint kuvert. 
Ner i spargrisen och sen ner i gömmorna. Vem vet vad som händer i samlingen i framtiden. Kanske en ny resa igen? Hmm... ja, det vet man aldrig. ;)
Man kanske måste passa på innan siffrorna på kuvertet blir större och större. Finns riska att kroppen växer med åren och bikinin krymper. Man får hoppas att spargrisen ger mig lycka och en god insats till något bra. 

FIKA PÅ JOBBET RÄDDAR FAMILJEN

24 jan-13
Idag fick mina kära kollegor lite doppa till sitt kaffe. Jag vet inte om det är för- eller nackdelar att dela på mina bakverk till dem. En magruta är väl ändå lättare att hålla reda på än flera magrutor? Lättare att trimma en än flera ;) 
Skämt åt sido. Men det är så skoj att baka och någonstans måste man göra sig av med dem. 
Tänkte att familjen skulle räddas lite från några kalorier den här dagen. ;)

DOSERINGAR PÅ OLJORNA

Hudvård
Eteriska oljor kan ha kraftfull effekt på huden, inklusive irriterande. Eftersom de är fettlösliga och har små molekyler tas de upp lätt. De förflyktigas vid uppvärmning, så tillsätt dem allra sist när blandningen svalnat till ca 25°. Det brukar gå utmärkt att göra en kräm färdig och tillsätta essensen direkt i burken - rör eller skaka ordentligt. I salva får man tillsätta dem tidigare, innan salvan stelnat, vilket brukar bli vid 40-45°. 

Dosering 
Unikt för varje olja och individ - Några ungefärliga mängder:
• Doftsättning av kosmetiska preparat: 1-3 % (25-75 droppar per dl)
• Ansiktsmasker: 0,5-3 % (10-75 droppar per dl)
• Ansiktsvatten, rakvatten: 0,5-3 % (10-75 droppar per dl)
• Kräm, lotion: 0,5-1 % (10-25 droppar per dl)
• Salva och cerat: 1-3 % (25-75 droppar per dl)
• Hudolja för ansktet: 0,5-1 % (10-75 droppar per dl) 
• Hudolja för kroppen: upp till 3 % (60-75 droppar per dl)
• Sårtvätt, blåmärken: 0,2-2 % (2 -25 droppar per dl) i vatten 
• Några få oljor kan tas outspädda droppvis på små områden kort tid, t. ex. på insektsbett: citron, lavendel

PRESENT OCH MINGELKVÄLL I KROKOM

23 jan-13
Oj vilken bra dag det har varit. Fullspäckat schema som kört bil i P-garage, flera promenader i kylan, fika med Emelie, Varit till Krokom och träffat vänner, Fått en söt present, Mingelkväll på Harmoni & Hälsa skrattat och mått bara bra. Det var en mycket givande kväll. 
Innuti den så söta tygpåsen fann jag en liten björnängel som håller i ett litet rosa hjärta. Den ska få beskydda mig. Lilla björnängeln fick jag av underbara góa ♥ Medium Karin. Hon överraskade mig, så jag kände mig rörd av glädje. Det var min förskottspresent. Tack Karin för att du gav mig äran att ta hand om den lilla söta krabaten. 

EN CHEF I POOLEN

23 jan-13
Vilket roligt och mysigt jobb jag får komma till på dagarna. Den dagen som jag slutar där (Vilket jag hoppas dröjer länge) kommer jag att sakna oerhört mycket.
Vi stoppade ner chefen och en ung praktikant i bubbelpoolen och bjöd dom på en tranbärsdrink. Det var de värd. 
 

SEMLEBULLAR

22 jan-13
Nu har jag laddat frysen med semlebullar inför fredagens kalas.
Istället för Tårta får det bli Semlor. Det är minst lika gott.
 
 
 

STICKADE SOCKAR OCH TUSSAR + LUNCH

22 jan-13
På hemvägen från sjukgymnasten fick jag en god fråga om lunch hos en granne i byn. Självklart tackade jag JA och tur var nog det. På bordet stod det en form med Sillpudding och väntade på mig. :)
Gisses vad gott det var. Det var flera år sedan jag åt en sådan god sillpudding.
 
Efter maten kom hon med en påse med sockar och tussar till mina kalla och ömmande fötter. Tänk vilken tur och lycka jag har som har en dam som tänker på mig och mina små fötter.
 
Skidorna efter husväggen fick förevigas av min kamera. Det såg så charmigt ut att se de gamla och välanvända skidorna stå där och att de fortfarande blir körd ute i skogen. ❤ 
 

VIT KALL VACKER DAG

22 jan-13
Idag har vädret varit kall men vacker. Klarblå himmel med vitklädda trädgrenar och en kylig luft på -28 grader.
Det kändes inte helt okej att sätta sig i en bil med dessa grader. Bilen borde egentligen fått vila idag. Men har man en tid att passa så har man. 
Vägen in till min älskade by där vi bott nu i 20 år. Vitt och vackert. 
Nästan hemma och solen lyser mot våran gård. Hustaket syns lite till vänster om solen. 
 
 

LYX FÖR FÖTTERNA ❤

21 jan-13
Idag fick jag och mina trötta fötter må gott i en fotölj på jobbet. :) 
Vilken lyx jag och mina babyfötter fick känna av. Det här borde göras mycket oftare. Det är trots allt dessa stackare som ska bära min kropp och ta mig dit jag vill. Men inte tänker jag på att jag borde ge igen med en skön behandling av bad, massage och pedikyr. Man kanske måste ändra på den varan? ;)
Vilken LYXdag jag fick. Och det har jag min arbetskamrat att tacka för. 
Tack snälla för din vänliga ompyssling. Ni anar inte vad det här gjorde gott långt in i min själ. :)
 
Hur ofta låter ni era fötter må gott en stund ibland? Fotbad, slipning tvätt, massage och smörjning?

AMANDAS 18 ÅRS KALAS

20 jan-13
Amanda bakade cupcakes till dagens firarfika. Suveränt gott! :p
Fikat skulle kunna räcka till hela byn. Men det är som vanligt. ;) 
Svårta att baka lagomt mycket. Typiskt mig.
Middagen fick bli en smarrig salladsbuffé med nygräddat bröd. Alldeles lagomt efter all gófika under dagen. Sen adg som efterrätt passade det utmärkt att duka fram allt fika igen. Jag tror att alla blev mer än nöjda sen.
 
 
 

KAVLAR I MASSOR I MIN BAKLÅDA

20 jan-13
Mitt i allt stök med Amandas 18 års kalas kom jag på att jag skulle ta och städa min baklåda i köket. Insåg att jag hade väldig oordning och en städning just då passade bra. Inte konstigt att det var fullt i lådan då jag fick inse hur många kavlar jag hade i den. Man kunde nästan tro att jag hade ett dagisverksamhet i bakning hemma. ;)
Barnens kavlar ska gå vidare till deras blivande boende. Kanske någon gång i framtiden deras barn får användning av dom. 

RELAX OCH EGENDAG PÅ SPA

19 jan-13
Vilken underbar dag det blev idag. - 5 grader och lugnt i skogen. Här är min öppning in till skog och tjärn. Här rensar jag tankarna då hunden springer och nosar på spännande spår. Ibland undrar jag hur det luktar i hennes nos. Med tanken på vad ivrig hon blir ibland. Idag var det en sådan dag då spåren var intressanta i nossinnet. 
Bakom trädet gömmer sig Peteja och hade ingen lust alls att skynda sig hem. Själv stod jag halvstressad vid vägkanten och småhoppade av iver för att få åka iväg på min SPADAG, 
 
Efter ett tag tog jag mig in till stan på SPAKLINIKEN där min goa vän Malin väntade på mig. Det blev både bubbelpool inne och ute. Bastu och frukt/Testund. Och sedan avslutade vi lugnet med en Ansiktskur och en härlig salladslunch. UNDERBAR SKÖN DAG! 
 
Hoppas på en omgång snart igen. Underbart skönt för kropp och själ. 
 

FISK KOLLEGOR

18 jan-13
Här är några av mina "arbetskamrater" som jag umgås med på arbetsplatsen.
Riktigt trevliga typer som älskar trötta fötter.
De älskar att visa magarna då man kommer fram till akvariet och de kan vara lite svåra att kommunicera med ibland.  
 
Trevligt gäng jag har på dagarna. Längar till dom varje dag. ;) Mysiga typer.
 

KALLT UTE IDAG

17 jan-13
Idag var det mycket kallt ute. Inte ens täckbyxorna hjälpte mot kylan. Den var ganska fuktig och gjorde graderna i luften så mycket kallare. - 26 grader. Men det var fint väder ute ändå. Både jag och hunden var isiga i päls och hår.

HIPP HURRA ARTON IDAG

17 jan-13
Hipp hurra för min dotter idag. Arton år och det är nu man ska ta lite mera ansvar i vuxenlivet.
Papper i pärmar. Räkningar kan börja komma. Ansvara över sina egna bokade tider. Körkortet ska förevigas. Jobbsök. Flyttartankar. Krogbesök, Bestämma helt själv och ta egna beslut... ja, man kan rabbla upp en hel livslinje om man orkade. ;)
Frukost på säng på födelsedagen är en tradition som kommer att vara sä länge barnen bor kvar hemma. Annars blir dagen ingen bra början på firandet. 
Uppvaktningen i full gång. Spännande! Mobilskal till en mobil som inte hon inte hade.
Vad kunde det betyda tro? ;) Spännande!
Middag med familjen på Eastern Palace med 4 små rätter och middagsbuffé.
Mycket mätta då vi gick därifrån. Det var otroligt gott som vanligt. 
Såklart att man ville ha Friterade bananer med glass. Trots att man var så mätt på maten.
Men det gick inte at tacka nej då det ingick i menyn. ;)
 
Mysig kväll på restaurang med familjen händer inte så ofta. 
 

SLINGOR OCH CHOKLADMUFFINS

16 jan-13
Onsdagens praktik var lika trevlig och mysig som vanligt. Vad gott man mår att få umgås med härliga energier omkring sig. Det borde alla få göra. Så mycket bättre. :) <3
 
Kvällen använde jag min tid med att slinga håret på Emelie medan Amanda bakade gósaker som hon skulle ta med till klassen.
Jag blev minst lika nöjd med resultatet som Emelie.
Amandas kladdmuffins med en chokladkaffe creme. Så söt, fin och mycket god. <3

TAROTKORT

15 jan-13
Följ dina instinkter idag. Din energi är på topp, idéerna är bra, och folk inte bara är villiga utan angelägna om att följa dit ledarskap. Du kan få en hel del pappersarbete bortrensat från ditt skrivbord, men det är "action grejerna" du behöver spendera mest tid på att jaga upp.

BRA DAG OCH EN SKÖN SPA BEHANDLINGSKUR

14 jan-13
Idag har dagen varit mycket bättre än igår. Skönt! Jag blev lite orolig på mig själv då mitt humör var så konstigt igår och inte likt mig. Kan vara min "nya" vardag som gör mig så mycket gladare då jag får träffa underbara människor och inte bara de fyra väggarna hemma. Önskade att det fick vara såhär länge länge framöver. ;)
 
innerst inne i mig såger det att i år blir det en vändning och jag kommer att få en bra fortsatt start på livet i arbetsmiljö. Vad så mycket bättre det skulle blir då. 
 
Jag tog mig iväg till ett Spa "Kräm och Salva" och fick en massagebehandling för Nacke och skalpmassage. Det var skönt. Jag vet inte varför man inte kan unna sig själv ibland med att ta hand om sin egen kropp en stund. Att få må gott borde alla få göra flera gånger om år. Man får sig en härligt ny laddning. Värt varje krona. Underbart skönt. 
 
GLAD!
 

TAROTKORT

14 jan-13
Du känner att du blir missförstådd just nu av alla, oavsett vad du säger eller gör.
Du är frestad att smyga tyst iväg och aldrig komma tillbaka.
Men kommer det att ändra på något? Förmodligen inte.
Ge inte upp dina drömmar än.

TRASIG MEN ÄNDÅ HEL IDAG

13 jan-13
Jag vet inte vad det har varit med mig idag. Men jag har känt mig ledsen, nere och bara i vägen för allt och alla. Men egentligen borde jag inte känna så heller. Mitt inre har känt sig som en tung sten och tårarna har jag tvingat stanna kvar innanför mitt skal. 
Jag vet inte vaför jag har tappat bort mitt skratt och min glädje idag. Pratar så lite som möjligt för att slippa reta upp någon i onödan. Vilket jag inte heller borde känna vid. På något sett känns det som att något vill mig illa och trycker ner mitt självförtroende ner i botten. Inte ens det borde vara så. Jag vet inte vad jag skulle ha gjort för fel och vem jag skulle vilja nåt illa? Inget jag gjort medvetet iallafall. Det är jag så säker på. 
Frågan är om jag lämnar missuppfattande kroppsspråk eller konstiga eneriger som jag inte själv känner till?
Vad jag vet är jag för snäll människa för att ha sådana signaler omkring mig.
 
Jag vet inte hur jag ska kunna göra för att det ska vara rätt och riktigt då jag redan gör rätt och riktigt på alla sett och vis. Men ändå känns det i min själ att något slår på mig? Någon undermedveten känsla liksom. Känner mig trasig fast jag vet att jag är hel och vill alla väl i den mån jag kan och har krafter till. 
 
Det är kanske en naturlig känsla som alla har någon gång ibland. Vad vet jag? 
Kan iof vara min oro till arbetslösheten och orättvisan. Ligger säkert en del i det. Önskade att jag hade ett arbete att gå till. Allt skulle vara så mycket tryggare då.
 
I övrigt lever livet som jag förtjänar. Imorgon kommer en ny dag med nya överraskningar och utmaningar. Spännande varje dag. Då tar man nya friska tag och hoppas att stenet i mitt inre har försvunnit under natten ;)
 
Kram och natti <3

TAROTKORT


13 jan-13
Du kanske inte förstår ditt livs riktning just nu, men målet kommer uppenbara sig i god tid.
Ta varje tillfälle att dra nytta av "nyfunnen kunskap".
Plötsliga ekonomiska möjligheter kan öppna sig just nu, men förändringar i din karriär kan hota att rubba balansen i ditt hemliv.

TREDJE PRIS PÅ HELA SVERIGE BAKAR

12 jan-13
Idag hämtade jag ut min fina vinst från "Hela Sverige bakar" Vem kunde tro att man skulle komma på tredje plats i deras tävling om sötebröd. ;)
 
Här ska det bakas ;)

SPA DAG HEMMAVID MED FINFINA PRODUKTER <3

12 jan-13 
Den här lördagen gjorde jag och Amanda till en SPA-dag hemmavid. :) 
Först färgade Amanda min gråa utväxt och den färg som blev över la hon på hennes löshår. Då allt var urtvättat och klart scrubbade vi våra ansikten med Forevers Aloe Scrub och la i en Marine mask. 
Under tiden masken verkade i ansiktet gjorde jag iordning en varsin balja med vatten och en go doft till våra fötter. Innan vistoppade ner våra fötter smörjde vi in dom med Aloe Heat lotion och masserade en stund. Ner i baljan och njöt av stunden med en kopp te och en tunnbrödklämma.
Då vattnet kallnat och masken skulle tvättas bort smörjde vi in våra nöjda fötter med Aloe Propolis creme  och på med rena strumpor. Ansiktet fick en avslutning av Aloe Moisturizing.
 
Kuren tog en del av dagen. Men ibland måste man få utnyttja sin dyrbara tid till sig själv. Vilket man sällan gör. Underbart! 

CHOKLADMUFFINS CHOKLADCHOCK

9 jan-13
Istället för tårta till sönernas födelsedag gjorde jag kladdkakemuffins med Åre choklad inuti, chokladcreme och garnering av Åre choklad och physalis.
Testade mina nya siliconformar till muffinsen. Det blev superfina att servera med och återanvändningsbara. :)
Färdiggräddade lagomt kladdiga. ;)
Färdig att serveras.
 

TAROTKORT

10 jan-13
En vän kanske kommer att leverera några nyheter som utlöser en uppsjö av nya aktiviteter från din sida.
Du kommer att finna att i slutet av dagen kommer du att vara tacksam för att du började lite på fel fot, eftersom du hoppade över till en mycket bättre plats än vad du först planerat.

TVILLINGARNA FYLLER TONÅRING IDAG

9 jan-13
Hipp hurra till mina Tonåringar idag! 
Tänk att så små som 2155g 44 cm och 2080g 43 cm har blivit tonåringar redan. Någon centimeter ifrån mig nu och de låter som vuxna karlar då de pratar. ;)
Mina små "bebbar" har blivit stora grabbar. Vad tiden springer iväg. Hoppas bara inte jag blir äldre lika snabbt. Eller? 
 
När barnen har kommit i tonåren och äldre. Räknas de inte som barn längre? Säger man ungdomar istället nu då?
 
För mig är de iallafall mina Barn i all framtid oavsett vad det kallas ju äldre de blir. <3
 

NU ÄR DET BOKAT OCH KLART!

8 jan-12
Efter mn sköna behandling hos sjukgymnasten tog jag en kaffepause hos svärmor innan jag drog in till stan för ett besök på arbetsförmedlingen. Papper inlämnad och papper hämtad. Klart. 
Sen tog jag en sväng till 34ans Spa och bokade ett startdatum som blev den 10 jan-13 Äntligen blir det av! :)
 
Jag firade med att åka iväg på "Kräm och Salva" och bokade en "Nack och Skalpmassage" för mitt presentkort. Och sedan vidare till "Spakliniken" och bokade Relaxdag + en ansiktskur för mitt andra presentkort.
Januari månad blir en bra månad och start på nya året. En händelserik start på året. Det ser jag fram emot! :)
 
Och finns intresse för mina nya naturprodukter kan du gå in och se här på
 
http://peteja.blogg.se/category/shake-make-me-smile.html
 
 
 

TAROTKORT

8 jan-13
Idag handlar allt om dig, och du kommer att alternativt klappa dig själv på ryggen,
för att sedan bli arg på dig själv. Båda ytterligheterna är inte bra för din självkänsla.
Kom ihåg att du bara är en människa,oavsett om du vinner eller förlorar från ena stunden till nästa.

BÄTTRE OCH BÄTTRE PÅ AGENDAN

7 jan-12
Den här dagen kändes som en bra dag. Först samtal imorse med AF och ett godkännande till min praktikplats. 
Sen känns det så bra att ha kommit igång med Shake eteriska oljor och naturprodukter. Det tar sig kan man säga. :) Men det är bara börja än. 
 
Jag har kommit överens med min positiva hjärnhalva att samatbeta till ett bra och spännande år 2013. 
Hittills kan jag säga att det sett bra ut.
 
Vinsten från tävlingen om sötebröd på Kungsörnens FB-sida via "Hela Sverige bakar" har kommit som rek idag. Det var roligt att få en tredjeplats på tävlingen. Inte varje dag att det händer.
Vintern har än så länge varit snäll mot mig att inte ha varit så kall. Det tackar jag väderguden för. Då jag inte mår bra av kylan.
 
Jag har börjat skriva upp händelser som kommer framöver. Och det är sköna och bra händelser som jag gillar. Jag har bestämt mig för att tänka mera på mig och göra saker som gör mig glad. Inte bara göra alla andra glada.
Självklart bakar jag in roliga saker med nära och kära också.
 
Nu ska allt bli bättre och jag hoppas på en glad 2013.
 
Imorgon blir det en sväng till sjukgymnasten och få min akupunkturbehandling och värme. Sen blir det Arbetsförmedlingen  och lämna papperna från Praktikplatsen och sen iväg till 34ans Spa och planera startdatum. 
Efter det tänker jag åka  och boka tid på Kräm och Salva som jag har presentkort hos. Likaså på Spakliniken. Sista datum är den 26 jan-13, så det är nog bäst att skynda på. ;)
 
Alltså, jag behöver en kalender/almanacka att skriva upp mina händelser framöver. Almanackan funkas som min extra hjärnhalva som ska ha lite koll på mitt och familjens liv. 
 
Natti natti!

SHAKE LUFTFRÄSCHARE FUNGERAR SOM ...

Apelsin eterisk olja - lugnar, hjälper mot stress, mot oro, mot depression, mot spänning.
Kärleksfull doft som uppmuntrar kreativitet och ger drivkraft.
Låt SHAKE™ Luftfräschare Apelsin hänga i bilen så luktar det alltid som att du nyss ätit en apelsin.

Lavendel är en erkänt lugnande doft som med fördel används vid insomningsproblem.
Humörhöjande, mot oro, spända käkar och nedstämdhet.
Som bildoft ger den ökat tålamod i trafiken och rekommendaras i stadstrafik samt vid bilköer.

Har du ätit en Lime så vet du hur det doftar.
Doften av Lime kan beskrivas som en fyllig citrondoft.
Eterisk olja för att på ett naturligt sätt att höja koncentrationen, pigga upp sig, minska nedstämdhet och obeslutsamhet.
Som bildoft passar Lime extra bra för dig som pendlar och har mycket annat att tänka på.

Magisk ger Varma toner av rökelse med en subtil touch.
Bra val för den moderna och behärskade mannen.
Som bildoft ger den lugn koncentration.

Pepparmynta & Kanel är en kraftig och behaglig doft.
Eterisk olja som har en uppiggande effekt och rensande effekt.
Som bildoft är Pepparmynta & Kanel ersättaren för kaffe vid trötthet.

Vanilj & Svart vinbär - en kombination som är svår att beskriva, den behöver upplevas. 
Eterisk olja som förstärker känslan av sensualitet och kärlek.

Vanilj ger en Tydlig doft av vanilj.
Eterisk olja som ger en känsla av trygghet och gör alla människor barnsligt glada.
Som bildoft gör vanilj resan lättare för både stora och små.

SHAKE™ Luftfräschare Zephyr - En delikat doft som ger en känsla av renhet.
Uppmuntrar positiva tankar.

 

Lite fakta om Shakes eteriska oljor:

Visste du att många luftfräschare och doftprodukter har framställts kemiskt och innehåller alkohol?
Det är ofta detta som utlöser allergi, huvudvärk, migrän, illamående m.m.
SHAKE™ luftfräschare är rena naturliga eteriska oljor utan alkohol, gifter eller kemiska tillsatser.
Inga konstigheter - bara välgörande väldofter från naturen.

Alla våra produkter är baserade på 100% rena naturliga eteriska oljor som kommer från växters blad, blommor, rötter, frön och skal.
Det finns ca 200 kända eteriska oljor som kan ge människan terapeutisk hjälp.

Dessa naturliga oljor är även bra för allergiker då det oftast inte ger upphov till allergiska reaktioner.

Visste du att

  • det är vanligt med alkohol och kemiska tillsater i doftprodukter?
  • dessa tillsatser brukar vara orsaken till allergi, huvudvärk och migrän m.m.?
  • SHAKE™ har inga tillsatser eller alkohol i sina produkter.
  • SHAKE™ har inte testats på djur.
  • Pepparmynta & Kanel är bra för att rensa andningsvägarna och få bort förkylning.
  • Lavendel i garderoben håller mal och andra skadedjur borta från dina textilier.

 

SHAKE™ är eterisk olja som ger dig aromaterapi på resan - i bilen, båten, husvagnen m.m.

Då SHAKE™ är en naturlig eterisk olja så går det utmärkt att använda även på vanligt sätt:

Aromalampa
Häll upp vatten i aromalampans övre del och droppa i ett par droppar eterisk olja av din favoritdoft. Tänd ljuset under och känns väldoften sprida sig i rummet.  Ta det försiktigt med mängden olja och kom ihåg att vara försiktig med levande ljus.

 Aromabad
Tänk efter vad syftet är med badet - varmt och avslappnande eller kanske kallt och uppiggande - och hitta vilken olja du vill använda. Blanda 4-6droppar i en matsked olivolja/jojobaolja/sesamolja och häll detta i badet medan det fylls upp.

 Ekologisk luftspray
Ta en blomspruta, häll i vatten och ett par droppar eterisk olja så har du fått en ekologisk luftfräschare för t.ex. toaletten.

 I luftfuktare
Använder du någon form av luftfuktare så kan du med fördel droppa i din favorit bland eteriska oljor och få välgörande väldoft i rummet.

 Massage
Eterisk olja har länge använts som massageolja. Då oljorna är starka och huden är ett av kroppens effektivaste sätt att ta till sig saker så behöver man blanda den eteriska oljan i något annat. Vanligtvis används olivolja, sesamolja eller linolja att blanda med. Ta det försiktigt.

 Myggmedel
Den eterisk oljan från Lavendel är ett naturligt sätt att hålla myggor borta. Använd aromalampa eller luftspray i rummet eller om du rör dig så kan du massage-metoden.

 I bastun
Man kan använda eterisk olja på två sätt i bastun. Antingen blanda några droppar i vattnet som används på aggregatet eller så sätter man några droppar på t.ex. en handduk som man har i bastun. För kraftigare effekt kan man ha starkare blandning och/eller vifta med handduken.

 Eterisk olja är ett av naturens sätt att erbjuda väldoft och välmående.

 


ÄNTLIGEN PÅ GÅNG

7 jan-13 (måndag)
Igårkväll skickade jag ett mejl till min handläggare på AF och informerade vad jag har gjort och vad jag vill. Bad dom ringa upp mig imorse då jag vet att det funkar bra att gå via den vägen med mejl för att få tag på handläggaren på ett ganska smidigt sätt. 
 
Mycket riktigt, så ringde telefonen kl 9.15 och jag fick ett positivt svar om att nu var det nära att komma ut i arbetslivet. :) Det här som jag har väntat på hur länge som helst. Kan lova att dels är det svårt att få en snabb hjälp, få tag på ett ställe att vara på och sedan hoppas på tjänst.
Men hur som helst är jag glad att jag ska få komma ut och få socialt umgänge. Jag känner på mig att det här kan bara bli bättre och bättre. Praktik är iallafall bättre än ingenting just nu. Men jag saknar en fast tjänst. Men jag vet att det kommer en dag det med.
 
Jag tror på ett bra 2013

MANGO OCH CLEMENTINER

6 jan-12
För att vara lite nyttig mellan alla gósaker gjorde jag en smaskig skål med mango och clementiner och bjöd ungdomarna på vid TV-soffan. Allt tog slut, så det tar jag som ett gott resultat av kvällsmys. ;)

GRILLADE BANANER MED CHOKLAD

6 jan-13
Grillade bananer med choklad och marshmallows inlindad i folie och över grillen. Det är grejor det. 
Och eftersom barnen är lite "kräsna" på prickiga bananer, så var det ett perfekt läge att lägga dom i brasan.
Den här dagen hade vi +3 grader och duggregn uppe i stugan. Konstigt väder kan man tycka i fjällvärlden.
Men det stoppar inte oss att vara ute och mysa vid grillstaden. 
 

BASTUN ÄR EN ROGIVANDE PLATS I STUGAN

5 jan-13
Ett varmt besök i våran bastu utanför stugan kan man inte missa. Otroligt skönt och en mysig gemenskap med familjen. Inte alls helt fel. 
Smält snö i hinken och några droppar Shake Pepparmynta/Kanel.
Det blir en skön känsla för både näsa och  kropp.
Påväg in till stugan efter en skön kväll i bastun stannade jag till och försökte att göra mig en snögubbe i tösnön. Sen kom även gubben och sönerna och byggde sig en snögubbe. Så här är vi i "snöformsmodell" ;)
 
Längtar redan efter att få åka dit och basta och mysa igen. :)

KOLBULLAR I FJÄLLSTUGAN

5 jan-13
Det var en perfekt dag i stugan att grilla kolbullar till lunch. +2 grader och regnskvättar. Hur kan det här vädret kommit till i Januari? Känns lite lustigt att det ska regna och töväder i fjällen.
Lite mys vid grillstaden är inte helt fel tillsammans med sönerna och gubben.
Kolbullar är alltid ett måste då man besöker stugan i fjällen. Den härliga doften av grillrök och i princip flamberad fläsket och kolbulöledoften. 
Peteja ville se till att de äter upp sin mat...eller kanske inte. Man skulle tro att hon sitter där och tigger. Men det kan väl alla veta att fina hundar inte tigger. Eller så gör dom det. ;)
 
KOLBULLAR
vatten
salt
mjöl
Blanda till som en pannkakssmet. Vill man ha matigare kan man lägga till ägg och mjölk. Det brukar vi göra obland om vi ska åka upp på fjället och ha lite matigar kolbulle.
Serveras med Lingonsylt

ISEN HÖLL FÖR OSS

4 jan-13
En promenad på tjärn fick det bli idag med hunden och tjejerna. Det var en blank is. Perfekt skridskois för den som gillar sånt. Kanske något knölig. 
Stog en minut och funderade om isen var lämplig att gå på. Men vi tog för givet att isen skulle hålla för våra kroppar. 
Det var en mycket skön dag. Synd att jag inte tog med mig kaffetermos och goda kakor, så att vi kunde sitta och njuta i vinterluften. 
Nöjd hund på gården efter en skön promenad. 

TAROTKORT

4 jan-13
Du har en påfallande bra idé som kommer att bidra till att ta dig upp ett pinnhål på stegen till framgång.
Dina idéer skjuts ut som kulsprute eld just nu - snabbt, och mitt i prick för det mesta.
Men du är så entusiastisk över dessa idee'r att det kan vara svårt att kommunicera dem till andra

STÅFRÄS PÅ RULLEN

3 jan-13
Katter är underbara djur som verkligen ger kärlek. Nackdelen till djur med päls är att de lämnar spår efter sig på deras favoritplatser. Tur att det är bara i vissa perioder som de lämnar fina små spår efter sig. 
Idag tog jag klädrullen några gånger på kontorsstolen. Jag fick mig ett gott skratt då jag såg hur klädrullen fått ståpäls. Rullen hade förvandlats till en ovanlig varelse. ;)

KONTORS STÄDNING DÅ HERRARNA ÄR PÅ SKOTERTUR

3 jan-13
Idag då gubben och sönerna åkte iväg på skotertur passade jag på att städa lite i huset. Jag fastnade i kontoret och började röjningen där. Bästa tiden att städa undan på kontoret är då gubben är borta, så han inte ska spara på onödiga saker som "kan vara bra att ha" ;)
Problemet är nog att vi har så få förvaringsutrymmen i huset. Men på sätt och vis är det bra, så att man inte sparar och lägger undan saker. Till slut vet man inte ens att man har det man kanske behöver.
 
Lille Virus höll sig undan röjningen. Han försökte nog bara gömma sig, så att han skulle slippa vara med :)

AMARYLLIS BLOMMAR

3 jan-13
Min fina Amaryllis som jag fick av min goa Granne har slagit ut sina vackra blommor. Och fler är på gång. :) 
Hoppas att den blommar länge. 
 
 
Sänder tankar till min älskade Änglamamma som gick över på andra sidan för 7 månader sedan idag. Lilla söta Änglamamma! Vi saknar dig mycket. Men vi vet att du slipper all plågande smärta som du levt med i flera år. Du är befriad från det onda nu. Och det känns bra. Kram älskade mamma! <3
 
 
 

TAROTKORT


3 jan-13
Du har en påfallande bra idé som kommer att bidra till att ta dig upp ett pinnhål på stegen till framgång.Dina idéer skjuts ut som kulsprute eld just nu - snabbt, och mitt i prick för det mesta. 
Men du är så entusiastisk över dessa idéer att det kan vara svårt att kommunicera dem till andra.


TACK FÖR VINSTEN KUNGSÖRNEN

Kungsörnen logotyp
2 jan-13
Idag fick jag ett mejl av Kungsörnen att min vinst är snart påväg till mig. Jag hade missat deras mejl om "Grattis till tredjeplats" på Hela Sverige Bakar" tävlingen som de hade på kungsörnens FB-sida för ett tag sedan.
 
Tänk att man fick äran att ta en plats av tre i tävlingen. Händer inte ofta. :)
 
Bra start av år 2013

VEM DRAR I MINA FRAMTIDSTRÅDAR?

2 jan-13
Idag passade jag på att besöka Arbetsförmedlingen för att få tag på mina handläggare för att få reda på min praktikstart.
Men som jag kände på mig innan jag kom dit var den ena ledig och den andra hade meddelat sig sjuk. 
Jaha... men jag då? Varför ska det vara så svårt att få saken klar, så att jag kan få starta min praktik som väntar på min närvaro. Jag blir "galen" snart av all den sega väntan på att få komma iväg på nya äventyr. Man känner sig ibland som en marionettdocka som någon drar i mina trådar.
 
Efter att jag varit och sökt min "trådledare" gick jag till min blivande praktikplats som jag längtar till att få vara på. Jag meddelade att jag måste vänta några dagar till på att få vara där. Måste få besked på mitt startdatum osv.
Jag fick iallafall ett härligt bemötande då jag kom dit och det känns så rätt. Jag tror att År 2013 ska bli ett spännande och roligt år att se fram emot.
 
Nyfiken på år 2013
 

CHOKLADDESSERT MED HALLON

Nyårs desserten 2012 gjorde jag på tre lager av gósaker.
 
I botten la jag en blandning av 
ca 3 dl Hallon
ca 2 msk socker
1 tsk Vaniljsocker
 
Andra lagret blev en chokladmousse
4 dl grädde
150-200 gram Marabou choklad 
1 gelatinlad
2 msk mjölk
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5-10 minuter.
Koka upp grädden och ställ åt sidan. Blanda ner marabou choklad och vispa tills den smält ner i grädden.  
Tillsätt det uppblötta gelatinet och mjölken i chokladgrädden.
Häll upp i en skål och låt stå i kylskåp dagen före den ska ätas.
 
Översta lagret kokade jag ihop en egen chokladsås. Kan även använda färdig chokladsås om man vill gena. ;)
2½-3 dl grädde
4 msk sirap
½ dl socker
2-3 msk kakao
Blanda allt i en kastrull och låt koka tills sen blir som en krämig sås. Den ska bli precis så att den håller ett kulprov. 
Låt kallna.
Ta fram chokladblandningen minst en timma innan den ska ätas och vispas tills den blir som en lätt fluffig grädde. 
Lägg hallonröran i botten av glaset och dela upp moussen i glasen (ca 6-8 st) 
Lägg chokladsåsen överst som ett lock och garnera med hallon, riven vit choklad och en pysalis
Ät och njut av chokladdesserten! 

NYÅRSAFTON 2012 VÄLKOMMEN 2013

31 dec-12
Sista middagen för år 2012 tillsammans med familjen i stugan. Dock var inte Emelie med som skulle fira med hennes pojkvän och andra vänner på egen hand. 
Till förrätt bjöd jag på Avokadohalva med ishavsröra och kräftstjärtar. Ett vitt tyskt vin blev till den.
Varmrätt blev det grillad oxfilé rullad i svartpeppar och vitlök med hasselbackspotatis och hemlagad sås från oxfiléens sky som blev då den låg i ugnen ett tag efter grillningen. + sallad. J.P Chenet Cabernet-Syrah 
Efterrätt fick de en dessert med hallon, chokladmousse och chokladsås. Mumsigt gott! 
Vid tolvslaget smällde vi av med vackra raketer. Välkommen År 2013!
 

TAROTKORT

1 jan-13
Du är på väg in i en ny fas i livet.
Du kommer upptäcka att du attraherar en hel del nya ovanliga vänner.
Någon form av gemensam erfarenhet eller intresse kan föra dig tillsammans med människor som har ett starkt intresse av att förändra världen.

RSS 2.0