SMÅ SPRÖDA CHOKLADKAKOR
9 juni-13
Jag tog och fyllde på kaklådan med nya kakor idag. Några av dem skulle med på styrelsemötet på jobbet också.
De blir mycket goda!
Ingredienser:
250 g rumsvarmt smör
100 g (1½ dl) farinsocker
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljstång i burk.
1 ägg
100 g hackad mörk choklad
100 g hackad vit choklad
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljstång i burk.
1 ägg
100 g hackad mörk choklad
100 g hackad vit choklad
Vispa smör och farinscoker vitt och poröst.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, vanilj. Blanda ner det sedan i smörsmeten.
Tillsätt ägget och sist den hackade chokladen.
Rulla degen till en rulle och skär sedan i ca ½ cm bitar.
Lägg på bakplåtsklädda plåtar och grädda i varmluft 175 grader (vanlig ugn 200g) i ca 10 minuter.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback