Follow on Bloglovin

SOCKERPASTA SUGARPASTE

24 juni-13
Den här kvällen tog jag fram ingredienser till att skapa en egen sugarpaste / sockerpasta som jag ska ha till min test tårta. Tårtan ska bli en bröllopstårta som ska göras i mitten av juli. 
Jag blev iallafall helnöjd med pastan. Formbar och perfekt. 
 
Sockerpastan som jag gjorde använde jag:
500 gram Florsocker
2 msk vatten
½ msk gelantinpulver
1 msk rapsolja
Drygt ½ dl vit sirap
1/4 dl glykossirap
Ev 1 tsk vaniljsocker
 
Ta en liten kastrull med lite vatten i och låt det koka upp. Lägg en djuptallrik ovanpå och häll i vattnet och gelantinpulvret. Låt det smälta och ställ kastrullen åt sidan.
Sikta florsockret i en bunke och blanda i ev vaniljsockret.
Tillsätt vit sirap, glykossirap, oljan och det smälta gelantinet.
Blanda ihop allt till en smidig deg/pasta.
Låt ligga i kylen över natten och ta fram nån timma innan användning.
 
Man kan färga sockerpastan till önskad kulör med bla Winstons färger. 
Det går även att smaksätta pastan om  man inte vill ha en naturell smak.
 
 
Lycka till!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0