Follow on Bloglovin

CHOKLADKLADDKAKA med CHOKLADKRÄM



Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl siktad kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör

CHOKLADKRÄM:

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk eller ljus choklad
  • 1 tsk vaniljsocker

GARNERING:

  • Bär, dajmkulor eller bara som den är.

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret.

Häll i en smord bröad form (ca 20 cm i diameter), gärna med löstagbar botten.
Grädda i ca 25 minuter. Låt den stå och kallna så stelnar den.

Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsocker. Rör till chokladen smält.

Låt krämen svalna och häll den i en skål. Ställ den i kylen. Rör i den då och då tills den tjocknat till en kräm. Det tar ca 1 timme.

Bre chokladkrämen på kakan. Rensa bären och lägg dem på kakan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0