Follow on Bloglovin

MOROTSMARMELAD MED APELSIN CITRON och KANEL

17 dec-12
Morotsmarmelad med Kanelstång är så gott till rostat bröd, ostar och kex. 
Den blir lite julig också då man får en smak av kanel i den.
 
Idag blev det ett dubbelkok med marmelad. Det blev en doft av en blandning av morot, apelsin och kanel.
 
Såhär gjorde jag min marmelad.
1 kg Morötter
2 apelsiner
2 citroner
8 dl vatten
4 kanelstänger
1 kg syltsocker
 
Finriv morötterna.
Tvätta och riv skalet av apelsinerna och citronerna. Undvik att få med det vita av skalet. Då kan det bli besk smak.
Pressa ur saften ur apelsinerna och citronerna och häll ner det tillsammans med rivna morötter, skalet av apelsin och citron, vattnet och kanelstängerna.
Låt koka i ca 10 minuter.
 
Tillsätt sockret och rör om. Låt koka i ca 5 minuter till. Skumma av om det behövs. Häll upp i rena burkar och skruva på locket.
Låt kallna och ät och njut! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0