FYLLDA KINDERÄGG MED CITRONKRÄM OCH LEMONCURD
29 mars-13
Långfredagens efterrätt blev som sagt "Filadelphia/grädde/citron fyllda Kinderägg med en klick Lemoncurd" Riktigt gott i smaklökarna. Jag gjorde så här:
8-10 st Kinderägg
ca 200 gram Filadelphiaost orginal
ca 2 dl Vispad grägge
ca 3/4 dl socker
ca 1 msk färskpressad citronsaft alternativ från färdigpressad citron i flaska.
Lemoncurd till kluttarna ovanpå äggen
Vispa grädden tillsammans med sockret.
Lägg i Filadelphiaosten och citronsaften och vispa till en krämig smet.
Skär försiktigt bort toppen på äggen, så pass att äggenkan tas ur.
Fyll äggen med citronkrämen.
Toppa med emoncurd som föreställer äggulan.
Ät och njut och avsluta med lite pyssel och lek av kinderäggens innehåll.
Kommentarer
Trackback