CHOKLADKLADDKAKA med CHOKLADKRÄM
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1 dl vetemjöl
- 1/2 dl siktad kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
CHOKLADKRÄM:
- 2 dl vispgrädde
- 200 g mörk eller ljus choklad
- 1 tsk vaniljsocker
GARNERING:
- Bär, dajmkulor eller bara som den är.
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret.
Häll i en smord bröad form (ca 20 cm i diameter), gärna med löstagbar botten.
Grädda i ca 25 minuter. Låt den stå och kallna så stelnar den.
Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsocker. Rör till chokladen smält.
Låt krämen svalna och häll den i en skål. Ställ den i kylen. Rör i den då och då tills den tjocknat till en kräm. Det tar ca 1 timme.
Bre chokladkrämen på kakan. Rensa bären och lägg dem på kakan.
Kommentarer
Trackback