LURAS........

31 mars-11
Sista dagen på Mars månad 2011. Nu är det bara att vara på sin vakt, så ingen lurar mig imorgon ;) Man vet aldrig! Kanske man ska hitta på nåt skoj ;) Någon mer som brukar skojas på 1 april?
 
Ska man våga ringa handläggaren imorgon? Tänk om han lurar mig?.....Hmmm...ähe! Klart att jag ska ringa och få höra det man alltid får höra " är på tjänsteärende. Återkommer...bla bla bla..."

SNACKA OM SNOPEN!30 mars-11
Ojojoj...Jag Googlade bara för skoj namnet på min handläggare på AMS nyss och fick fram något helt oväntat men väldigt häftigt och spännande om honom! Han är visst en av Jämtlands mest framgångsrika idrottsmän med 7 VM-medaljer, 9 EM-medaljer och 13 SM-guld! Han har det svenska rekordet i Bänkpress i 75-kilosklassen och är regerande svensk mästare. Bänkpress-SM 2009. 212,5 kg, 2010 230kg
Han har tydligen även startat ett Gym för Styrkelyftare nyligen också....

Men då är frågan...Hur kommer det sig då att han jobbar på AMS? Hur hinner man med sånt då? Inte konstigt att jag inte hör något om hur det ska bli för mig framöver?! Han verkar ha väldigt fullt upp, Jag har ringt och får inget svar..." Borta på tjänsteärende osv..."

JAG ÖNSKAR EN KONTAKT MED AMS SÅ ATT JAG VET VAD SOM HÄNDER HÄRNEST!

Men hur som helst....vad häftigt att jag har en sådan enorm handläggare som är SÅ stark! COOLT! :)

DAGENS ONSDAGSVÄDER....30 MARS-11
Vilket toppenväder jag fick på min lediga dag idag! Soligt och molnfritt ca +3-4 i skuggan. Jag somnade på bron medans hunden tog sig en tupplur i snön. Såhär kan det få vara varje dag :)

VAR ÄR AMS???????

30 mars-11
Nu har klockan passerat 00.00 och det är onsdag. Det innebär att jag ska ha totalt 5 arbetsdagar kvar med min underbara chef... :´(  Hur i hela friden ska det här gå sen? Eftersom jag varken har fått brev eller telefonsamtal ifrån min NYA handläggare på AMS börjar jag bli riktigt orolig nu. varför kan dom inte höra av sig så att både jag ocg chefen vet vad som ska hädra framöver. Borde det inte vara typ 1 månads förvarning om man ska vara kvar längre, bli anställd eller sluta och leta något annat jobb? Kan det vara så svårt att besluta en sådan här sak?

Var ska jag ta vägen? Och vad ska jag jobba med? Vad ska jag ha för mål med mitt liv? Är det jag eller Arbetsförmedlingen som ska bestämma vad jag ska bli? Varför blev just jag begränsad av vad jag ska kunna klara av? Tänk vad kroppen kan styra och ställa till det ibland...hmm...NÄE! NU VILL JAG HA ETT BRA PASSANDE YRKE SOM KAN HÅLLA MINA "KRAV"!!!!!!

DOLLARSTORE

Den 26 mars-11 åkte jag och äldsta dottern på Dollarstore och fyndade lite saker. Vem kunde låta bli sådana vackra höns? Passar alldeles utmärkt i vårat lantliga kök! :)

DAGENS VÄDER27 MARS-11
Första dagen på Sommartiden.............STORA SNÖFLINGOR bara väller ner! Usch...Fram med sol, sommar och värme..NU!

KORT TID KVAR! :(

25 mars-11
Har funderat om hur min framtid ska se ut. Om drygt 2 veckor går min tid ut på min arbetsprövningspats och jag känner en tjock knöl i halsen... :´( Vad som beslutas på arbetsförmedlingen vill jag knappt veta. Jag är orolig för att jag inte får stanna kvar då min nya handläggare sa upprepande gånger... "hur kunde arb.förm. sätta mig i sånt yrke som jag egentligen inte klarar av hur länge som helst?"
Ja, det kan man ju undra?! Antagligen för att jag gillar att baka och stöka på. Men sen om kroppen inte pallar av trycket av stress, stående arbete och annat...så gills väl mest på mina utbildningar och kundskaper mm.
Men vad hjälper det om inte min rygg och fötter klarar av den typ av belastning som krävs i ett sådant drömyrke som jag skulle ha älskat om inte min nedrans kropp skulle styra över mig hela tiden :(
Blir jag inte kvar kommer jag att sakna miljön, stämningen, min underbara chef, allt runt omkring osv...
Jag känner mig nästan som en del av Caféet på ett sätt.
Blir jag kvar kommer jag känna både lycka och oro över om jag klarar pressen, stressen och bara stående arbete. Jag är rädd för att mina bäckenleder och fötter kommer att slitas sönder om jag inte lugnar ner farten lite. Men hur ska det funka där då i så fall? Jag skulle få vara i närheten av en positiv energi som gör mig glad och lycklig! Min chef skulle jag sakna orehört mycket! Känner mig ledsen av tanken till att slitas ifrån henne om det blir förändringar.
Om jag blir utan jobb...vad ska jag göra då? Vad kan passa mig? Varför måste jag rätta mig efter min dumma eländiga kropp som hela tiden ska styra över mitt liv? :( Kanske det får bli ett hyfsat stillasittande arbete som kontor eller så...men gärna lite varierande arbetsuppgifter och glada positiva kollegor. Men saknade kommer att bli stor om jag slits ifrån chefen!
NU VILL JAG OCKSÅ HA ETT NORMALT LIV DÄR JAG VET VAR JAG HÖR HEMMA UTANFÖR MITT HEM OCH FAMILJ!!! JAG VILL HA ETT ARBETE SOM PASSAR MIG OCH SOM JAG KAN KÄNNA TRYGGHET I!

CITRONGROTTORCa 60 stycken

MÖRDEG

5 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
300 g kallt matfett
1 st äggula

FYLLNING

Lemon curd
Hallonsylt
Nougat

Kör ihop alla ingredienserna i en matberedare till en slät deg.
Rulla ut i 2 delar till långa rullar.
Låt degen kallna en stund i kylen.
Skär upp i ca 60 bitar och rulla dem i små bollar.
Lägg på plåtar och tryck en grop i varje "boll" och fyll med önskad fyllning.
Grädda i ca 10 minuter på 175 grader.
VIRUS...Katten Virus hade skoj i snön...jagade snöbollar i luften...

ZONTERAPEFT JA ELLER NEJ

22 mars-11
Har just tagit ett första steg att kontaktat en tjej på Spa om att medverka som "provkanin" åt en tjej som utbildar sig till Zonterapeft. Gör jag rätt eller fel? Näe...klart att det ska bli bra. Någonstans måste jag fortsätta att pröva mig fram, så att jag får ett hopp om att mina onda fötter ska få en ny upplevelse.
Kanskeryggen och min spänningshuvudvärk ska krympa och försvinna också ;) Drömma kan man göra iallafall. Hoppas verkligen att det säger poff och det blir bättre. Ingen skulle bli gladare än jag.

Ska sova på saken.
Natti

ERBJUDEN....MEN...?

21 MARS-11
Idag blev jag erbjuden att eventuellt jobba på caféet i sommar. Det var en positiv fråga...Men blev lite tveksam då arbetstiderna ska vara kvällar, midsommarhelgen och Röda dagar osv...
Här kommer familjen in i bilden. Hmm...Är man en stor familj med 4 barn och en man som arbetar 6 olika skift som dagtid, förmiddag, eftermiddag, nätter, helger osv....Då är det nästan svårt att tacka JA till detta frestande erbjudande. Viljan finns. Men orkar jag? Orkar famiiljen? Orkar barnen att båda föräldrarna är borta och jobbar kanske samma helg, samma kväll, samma röda dagar och så vidare.
Risken är stor att vi kommer mer och mer ifrån varandra om båda föräldrarna arbetar med skiftjobb?! :/ Eller har jag fel?
Hur ska jag göra? Troligtvis blir det inget av då familjen/barnen drabbas en hel del. Den risken vill jag inte ta.
Hoppas att det löser sig ändå. Eller...det är klart att det alltid löser sig.

SOMMARKAKA med HAVRE OCH KANELTÄCKE

Sommarkaka

INGREDIENSER
ca 35 stycken
4 dl  strösocker
4 tsk  vaniljsocker
4 tsk  bakpulver
8 dl  vetemjöl
3 dl  mjölk
1 st  ägg
100 gram  smält margarin

Glasyr
200 gram  margarin
2 dl  strösocker
5 tsk  kanel
3 dl  havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Smält margarinet, tillsätt det tillsammans med mjölken och ägget - och rör allt till en slät smet.
3. Smörj och bröa en långpanna - töm ner smeten.
4. Glasyren: Smält margarinet, tillsätt socker, kanel och havregryn - låt puttra ihop 1 min.
5. Töm glasyren över smeten i långpanna och försök att fördela den över hela kakan.
6. Grädda i 175° ca: 15-20 minuter. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.


KOKOSFYLLDA MÖRDEGSKAKORNYA HANDLÄGGAREN FICK SE MIN DÅLIGA SIDA :(

11 mars-11
Imorse när jag vaknade trodde jag skallen var full av sprängdeg. Idag skulle det bli en spänningshuvudvärksdag. Det börjag alltid som en smygande känsla när man vaknar. Det bränner i nacken och axlarna och det hettar i kinderna.
Under dagens lopp blir det ondare och dunkar mer och mer. Slutar till sist att man inte kan vistas i ljuset och då är det bara sängläge och kornkudden som kan hjälpa mig. Alvedon funkar inte alls.

Typiskt att det var Idag min nya handläggare skulle komma på jobbet. Typiskt att jag mådde så dåligt att jag helst bara ville gå hem. Svårt att koncentrera mig i det han pratade om då mitt huvud var sprängfärdig och jag mådde illa av smärtorna..ingen "sida av mig" jag hade viljat visa honom. Hade han suttit kvar i några minuter till hade jag fått skynda mig till toan och kräkas. Ju mera jag pratar med folk i det tillståndet ju mer ont i huvudet får jag. Jag fick se till att han avslutade samtalet lite snabbt. Jag får nog ta och ringa honom och förklara lite bättre om det vi skulle prata om. Jag tror inte att han fick så bra svar.

Jag som hade planerat att gå en sväng på Gregoria marknaden på hemvägen men klarade inte ens av att se folkmassan på torget. Det blev till att ta en annan väg som var mintre befolkat på, så att jag slapp se all rörelse omkring mig.
Väl hemma stupade jag direkt till sängen med kornkudden som Amanda hade värmt åt mig.
Några timmar senare började spänningarna släppa lite och jag kunde kliva upp och vara lite sällskaplig med familjen. Barnen bakade chokladbollar och vi åt och drack te till fredagsmys.
Tur att jag kunde närvara en stund iallafall, så att det blev en någorlunda trevlig kväll trots smärtan.


LASARETTET IDAG...

3 MARS-11
Idag var jag och hälsade på min vän på lasarettet i ett isolerat rum.
Vad skönt det var att få träffa honom innan han åker tillbaka till Umeå igen.
Det var lite svårt att låta bli att ge en kram...men det är ju för hans bästa trots allt.
Blomman fick följa med mig hem då jord inte får vistas i samma rum. Men tanken var ju god iallafall ;)


FÖLJ GÄRNA HANS BLOGG NI MED: http://mickeleukemi.wordpress.com/

STÖD GÄRNA HANS INSAMLING TILL CANCERFONDEN PÅ:
http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Insamlingar/?collection=4654

Skänk ett par kronor till cancerfonden, många bäckar små, detta kan göra att fler får passera “GÅ”. /Mickes ord


Säger Lycka till nu och det här fixar du!


BOKTIPS PÅ EN KAKBOK SOM ÄR ETT MÅSTE!Jag är lycklig ägare till den här underbara bakboken! Man kan helt enkelt inte leva utan den.
Husets lilla BAKBIBEL :)

RSS 2.0