Follow on Bloglovin

KAMS MED FLÄSK



Kams kan ätas på olika vis beroende varifrån man kommer ifrån i det avlånga landet Sverige.
Jag själv är uppvuxen med att äta KAMS på detta sätt...med stekt fläsk, smör och messmör...Jisses vad det vattnas i munnen!
KAMSEN blandas med kornmjöl, vetemjöl, vatten och salt + en gnutta socker. Sedan kokas i saltat vatten...
 
Jag är dålig på att måtta det jag gör. Men ungefär såhär gör jag Kamssmeten:
 
5 dl Vetemjöl
1½-2 dl kornmjöl
½-1 tsk salt
1 msk socker
3-4 dl mjölk
 
Blanda till en tjock smet och ta en slev och lägg i kluttar i saltat och kokande vatten. 
Ta en hålslev och rör om lite försikigt, så att kluttarna "lossnar" från kastrullbotten.
Då kluttarna flyter upp är dom klar att ätas med stekt fläsk, lingonsylt och smör- och messmörsblandning.
Trackback
RSS 2.0