CHOKLADKOLASNITT

CHOKLADKOLASNITT
ca 24-26 st
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
2½ msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa smör, socker och sirap vitt och poröst med elvisp, använd visparna.
Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Kör med elvispen tills det har blivit en smulig deg. Tryck ihop degen med händerna i bunken.
Ta upp degen på mjölad bänk och dela den i två delar, rulla ut varje del till en längd, lika lång som plåten.
Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut längderna lite. De flyter ut i ugnen, men behöver ändå jämnas till lite med handen.
Baka mitt i ugnen 15 - 20 minuter.
Låt längderna svalna lite på plåten innan du skär dem i sneda bitar. Låt kakorna kallna.