THERÈSE CHOKLAD- OCH KAFFEKAKOR

10 nov-12
Idag fick jag igång min "baknerv" och laborerade lite med skafferiets innehåll. Den brunda sorten är kakor med chokladkross- och kaffesmak. Och de hjärtformade kakorna blev möra och fick en smak av citron.
Chokladkross- & kaffekakor
250 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl socker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100g mörk choklad
3 tsk snabbkaffe
Vispa smör och socker poröst.
Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, krossad choklad och snabbkaffe i en skål.
Lägg i ägget och rör om med en slev eller slickepott.
Tillsätt mjölblandningen i smörsmeten och rör till en slät deg.
Spritsa eller rulla till bollar och lägg på bakplåtsklädd bakplåt. Ca 16 st på varje plåt.
Grädda i ca 175 grader i ca 15-20 min beroende på ugn.



<3 Lycka till! <3
Kommentarer
Trackback